چگونه گورخر راه راه شد؟ و سایر داستان های داروینی من درآوردی

چگونه گورخر راه راه شد؟ و سایر داستان های داروینی من درآوردی

چگونه گورخر راه راه شد؟ و سایر داستان های داروینی من درآوردی

لئو گراسه و 1 نفر دیگر
3.6
9 نفر |
3 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

1

خوانده‌ام

13

خواهم خواند

22

چرا زرافه گردنی به این درازی دارد؟چرا گور خر راه راه است؟چرا گله بوفالوها کمابیش دموکراتیک است اما فیل ها دیکتاتوری را ترجیح می دهند؟ علت معماری درخشان تپه موریانه ها پیچیدگی های زندگی جنسی کفتار ها چیست؟چرا گورکن عسل خوار طوری تکامل یافته که یکی از موثرترین عوامل کشتار جمعی باشد؟در این راهنمای آموزنده و بامزه به این معماهای تکاملی و واقعیت های شگفت انگیز دنیای جانوران پاسخ داده می شود . خودتان را آماده کنید که هنگام خواندن این کتاب مجذوب و شگفت زده شوید و از آن بهتر لذت ببرید.

لیست‌های مرتبط به چگونه گورخر راه راه شد؟ و سایر داستان های داروینی من درآوردی

اعترافات یک قاتل: روایت شده در یک شبمیس لونلی هارتزبیمار خاموش

خوانده شده های 1401

65 کتاب

در این لیست کتابهایی که در سال 1401 خوانده ام را قرار می دهم. یکی از بزرگترین چالش‌های همیشگی من این است که هرسال، سرعت و دقتم را در مطالعه بالا ببرم. نوشتن لیست کتاب کمک می‌کند تا شما برای سال آینده، چشم انداز روشن‌تری را داشته باشید و چه بسا چالش های متفاوت‌تری را برای خود برنامه‌ریزی کنید. یکی از الزامات جامعه مدرن، انعطاف‌پذیری در همه‌ی امور است. تفاوتی نمی‌کند که شما در مسیر خوانش خود منعطف باشید یا در سبک زندگی و افکار خود. انعطاف‌پذیری و پذیرش افکار گوناگون، باعث می‌شود تا به جامعه و افراد، احساس همدلی بیشتری داشته باشید. از گذشته، تعصب از ویژگی‌های اخلاقی مورد نکوهش بزرگان و عالمان بوده. چه بسا این سرسختی باعث آسیب‌های فراوان نیز شود چون راه‌های مختلف را برای خود تبدیل به بن‌بست می‌کنیم. این جمله را از من به یاد داشته باشید که "هیچگاه از تغییر نترسید‌. نظم موجود در جهان بزرگ‌تر از تصور ما است."

اعترافبر استخوان‌های مردگانپیاده روی؛ و سکوت، در زمانه ی هیاهو

" ۳۲ حرف، ۳۲ کتاب" چالش کتابخوانی بر اساس حروف الفبا

32 کتاب

برای هر کتابخوان، شروع یک چالش جدید پر از لذت و تجربه لحظه‌های جالب خواهد بود. معمولا چالش های هفتگی و ماهانه زیادی را می‌توانید در اینترنت جستجو کرده و آن‌ها را طبق سلیقه‌ی خود تغییر دهید. با توجه به حجم بالای کتاب‌های خوانده نشده در کتابخانه‌ی شخصی‌ام، تصمیم گرفتم تا برای خود چالشی طراحی کنم تحت عنوان "چالش حروف الفبا،۳۲ کتاب" . در این چالش محدودیت زمانی و ترتیب خاصی وجود ندارد اما کتاب‌ها از دسته‌بندی‌ها و ژانر‌های مختلفی هستند. این تصمیم را به دو دلیل گرفتم: یک آن‌که روال خوانش تکراری نشود و دو حتما به سراغ کتاب‌هایی بروم که از خواندن آن‌ها در موقعیت‌های مختلف سر باز می‌زدم. شما نیز می‌توانید این چالش را با کتاب‌های در دسترس خود انجام دهید و این لیست ۳۲ کتابی، تنها پیشنهادی است از طرف من. ●می‌توانید این چالش را در طول یکسال ادامه دهید. ●پیدا کردن کتاب با بعضی حروف مانند "ث" و "ض" بسیار دشوار است به همین دلیل بعضی کتاب‌ها ممکن است استثنا با این حروف شروع نشوند. ●در قسمت نظرات، پیشنهاد‌های خود را بنویسید. ●اگر به سراغ این چالش رفتید، حتما تجربه خود را با من به اشتراک بگذارید.

یادداشت‌های مرتبط به چگونه گورخر راه راه شد؟ و سایر داستان های داروینی من درآوردی

            از خوندن کتاب‌های داستانی و رمان خسته شده بودم و دلم می‌خواست ژانر دیگه‌ای از کتاب رو تجربه کنم. به پیشنهاد رعنا یکی از کتاب‌های این مجموعه‌ی جالب و عجیب نشر نو به ترجمه‌ی آقای فیض‌الهی رو انتخاب و شروع به خوندن کردم.
آقای گراسه یک نویسنده‌ی باهوش و بامزه است. می‌گید چرا؟ چون در انتخاب فصل‌های ابتدایی کتاب و لحن و نگارش به شدت زیرکه. فصل اول رو به موضوعی بسیار عجیب و درعین حال ترسناک و جالب اختصاص داده تا شما درگیر محتوا و جذبش بشید و خب من که به دام افتادم.
کتاب در کل شامل ۴ بخشه که 
تو بخش اول یکسری اطلاعات تکاملی درمورد کفتار، زرافه، غزال و گورخر می‌ده، 
در بخش دوم یکسری الگوهای رفتاری پیچیده و شگفت‌انگیز جانوران رو مطرح می کنه مثل دیکتاتوری فیل‌ها در برابر دموکراسی بوفالوها که برای من خیلی جالب بود.
بخش سوم به قول خودش چند نکته از پدیده‌های شگفت‌انگیز زیست‌شناختیه که با دونستنش چشم و چراغ هر مجلسی می‌شید.
و تو بخش آخر درباره انسان، رابطه و تعاملش با طبیعت صحبت می‌کنه.

در کل کتاب بسیار دوست‌داشتنی‌ای بود و تجربه‌ی خیلی خوبی رو برام رقم زد و قطعا سایر کتاب‌های این مجموعه رو هم خواهم خواند.
          
            لئو گراسه (Léo Grasset) در این کتاب ابتدا به موضوع تکامل در برخی حیوانات -با تمرکز بر ویژگی‌های کفتار، زرافه، غزال و گورخر- می‌پردازد و سپس مباحثی درباره رفتارهای پیچیده جانوران مطرح می‌کند.

گراسه در ادامه برخی پدیده‌های استثنایی دنیای حیوانات را شرح می‌دهد و در پایان بحثهایی در مورد تاثیر انسان بر رفتار جانوران، تکامل انسان و تغییرات زیست‌محیطی ارائه می‌کند. در انتهای کتاب، منابع بیشتری برای علاقه‌مندان به این موضوعات معرفی شده است.

مطالعه کتاب احتمالاً برای علاقه‌مندان به مباحث زیست‌شناسی، تکامل و محیط‌زیست سودمند خواهد بود.

ترجمه آقای کاوه فیض‌الهی روان است.

این مرور مبتنی بر برداشت و دیدگاه «شخصی» مرورنویس است.

بخشی از متن کتاب:

«باید به یاد داشته باشید که آنچه در تکامل اهمیت دارد این نیست که از همه سریع‌تر بدوید، بلکه آن است که از همسایه خود سریع‌تر بدوید. احتمال آن‌که جانوران شکارچی افرادی را صید کنند که حواس‌شان پرت شده [است] بسیار بیشتر از آن است که افراد هشیار را صید کنند. اگر شما فردی هشیار در میان افراد تنبل باشید، آنها پیش از شما خورده می‌شوند. به عبارت دیگر، اگر آخرین نفری باشید که متوجه خطر نزدیک می‌شوید، در موضع ضعف قرار خواهید گرفت. بنابراین، یک راه خوب برای آن‌که آخرین نفر نباشید این است که از همسایه‌های‌تان، به‌محض آن‌که نشانه‌ای از هشیاری بروز دادند، تقلید کنید.»