بهتر انتخاب کن، بهتر بخوان

به دنبال کادی

به دنبال کادی

به دنبال کادی

مهدی میرکیایی و 1 نفر دیگر
4.6
31 نفر |
11 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

52

خواهم خواند

23

ساحل نشینان رود سند به مردی انگلیسی، که با کت و شلوار و کلاه سفید در اطراف خانه هایشان پرسه می زد، مشکوک بودند. انگلیسی ها بیشتر مناطق هند را تصرف کرده بودند؛ اما سند هنوز خارج از قلمرو آن ها بود. خبر ستمگری انگلیسی ها در مناطقی که اشغال کرده بودند، مخصوصا مالیات هایی که از کشاورزان می گرفتند، به گوش ساکنان اطراف رود سند هم رسیده بود. آن ها اکنون می دیدند که سر و کله یک مرد انگلیسی در سرزمین سند هم پیداشده؛ مردی که تلاش می کند سر حرف را با مردم باز کند و گاهی با داروهای اندکی که همراه دارد به درمان بیماران آن ها مشغول شود.

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به به دنبال کادی

نمایش همه

لیست‌های مرتبط به به دنبال کادی

نمایش همه
سفر به آن سوی دریاهاگرگ ها با چشم باز می خوابندشکار انسان

سرگذشت استعمار (دوره ۱۵ جلدی)

15 کتاب

دوره ۱۵ جلدی که خودم مطالعه کرده ام و بسیار توصیه میکنم...... پانزده جلد کتاب از قلب تاریخ جهان که به قول مقام معظم رهبری، یکی از همین نویسندگان خودمان‌ (مهدی میرکیایی) نگاشته‌است که می تواند اثری ارزشمند برای نوجوانان و جوانان حق‌جو و پژوهشگر باشد. اگر برای شما هم ماجرای کشف قاره آمریکا مشکوک به نظر می‌رسد... یا دلیل شکاف عمیق طبقاتی بین کشورهای دنیا را نمی دانید به مجموعه «سرگذشت استعمار» سر بزنید. رهبر انقلاب در دیدار با نخبگان و استعدادهای برتر تحصیلی (۱۴۰۱/۰۷/۲۷): من اخیراً یک کتابی دیدم که یکی از همین نویسندگان خودمان‌ (مهدی میرکیایی) نوشته، به نام سرگذشت استعمار ؛ پانزده شانزده جلد کتاب ۱۵۰ صفحه‌ای، ۱۲۰ صفحه‌ای است؛ تشریح می‌کند که استعمار چگونه در قارّه‌ی آمریکا و در قارّه‌ی آسیا توانست ثروت‌های اینها را از بین ببرد و خودش را ثروتمند کند. کشور انگلیس ثروتمند نبود، فرانسه ثروتمند نبود، کشورهای اروپایی ثروتمند نبودند؛ اینها ثروت کشورهای دیگر را گرفتند. این مجموعه شامل آثار زیر است: سفر به آن سوی دریاها (جلد 1): در این کتاب ماجراهای سفرهای دریایی پرتغالی‌ها و غارت‌هاشون شرح داده شده است. گرگ ها با چشم باز می خوابند (جلد 2): در این جلد ماجرای استعمار انگلیس بر هند و چپاول ثروت هند توسط ملکه انگلیس شرح داده شده است. شکار انسان (جلد 3): برده‌داری غربی‌ها و شکار انسان‌ها از قاره آفریقا در این جلد از کتاب به رشته تحریر درآمده است. صلیب خونین (جلد 4): اروپایی‌ها هر جا می‌رفتند همراهشون کشیش‌ها رو هم می‌برند به این بهانه که می خوان مسیحیت رو گسترش بدن اما … راهپیمایی اشک‌ها (جلد 5): ماجرای قتل و قارت بومیان سرخ پوست قاره آمریکا در این کتاب مستند شده است. فاخته ها لانه ندارند (جلد 6): در شهر ونیز که دریانوردان معروفی داشت، هر ساله حاکم با دریا ازدواج می‌کرد تا صاحب دریا بشه …! سفر الماس (جلد 7): حکایت این کتاب، حکایت الماس است و سفرهای دریایی رزم ناو انگلیسی برای ملکه انگلستان. به دنبال کادی (جلد 8): کادی پارچه‌ای است که با گاندی آن را نماد استقلال طلبی در هندوستان کرد و نهایتا هند را از استعمار انگلستان درآورد. افطار در کلیسا (جلد 9): مهدی میرکیایی در این جلد از کتاب سرگذشت استعمار ماجرای خالی شدن خزانه پر از الماس و فیروزه و سنگ‌های قیمتی ایران را نوشته است. گنج های کلات (جلد 10): این کتاب در مورد تاریخ ایران و اشتراکش با استعمار است. ماجرای محمود افغان و شاه سلطان حسین. جوانه‌های آتش (جلد 11): این جلد از کتاب هم در مورد تاریخ ایران و این بار دوره قاجار و اشتراکش با استعمارگران. بازی بزرگ (جلد 12): این جلد از کتاب هم دوباره درباره تاریخ ایران و استعمار انگلستان است و جدایی بخش‌هایی از ایران. ماجرا هنوز تمام نشده (جلد 13): در کنار ایران معاصر، امپراتوری بزرگ دیگری هم بود به نام عثمانی. استعمار علاوه بر ایران تمایل نداشت عثمانی هم بزرگ باقی بماند. فارغ التحصیل زندان (جلد 14): یک روزنامه‌نگار که در حال ارسال اخبار هیجان انگیز از آفریقا است، به دستور پادشاه بلژیک شروع به خرید زمین‌های آفریقایی‌ها می‌کند. او این زمین‌ها را به بهای اندک می‌خرد آن هم سه برابر مساحت بلژیک. ملکه تهی دست (جلد 15): داستان، داستان مواجهه ناوگان دریایی قدرتمند انگلستان با چینی‌هاست.

یادداشت‌های مرتبط به به دنبال کادی

            یه سرنوشت مختصر مفید از ورود انگلیس به هند و اشغال و استعمارش تا استقلال هند از انگلیس. 
البته نه به همین سادگی.. کتاب پر از واقعیات ترسناک تاریخیه. از نابودی کامل صنعت تو هند و گرفتن زمین ها از کشاورزا و بیکار کردن هندی ها گرفته تا چندین بار کشتار خونین و وحشیانه مردم هند. خرج کردن برای ارتش انگلیس از جیب مردم هند در حالیکه خود این مردم مجبور بودن تو فقر دست و پا بزنن. 
خوبی این کتاب برای نوجوون هایی که میان سمتش آشنا شدنشون با خوی انگلیسی ها و سیاست معروف «تفرقه بنداز و حکومت کن» اونها در میدان عمله. و صد البته آشنا شدن گوششون با اسم هایی مثل کمپانی هند شرقی و مهاتما گاندی و ملکه ویکتوریا. اسامی ای که برای ذهن پیوا و کنجکاو نوجوان میتونه جرقه رفتن دنبال مطالعات مرتبط باشه. 
پایان بندی واقعی و حماسی کتاب هم جوریه که حتی مخاطب ایرانی و غیرهندی تو لحظه لحظه پر استرس روزهای منجر به استقلال هند همراه میشه و در نهایت نفس راحتی می کشه مثل یه هندی اصیل!
          
            بسم الله

مهم ترین و درس آموزترین مطلب کتاب، ابتدا خودسازی خود رهبر انقلاب هند، یعنی گاندی و بعد توصیه مردم به خودکفایی و استقلال است، این که گاندی ابتدا با دستان خود برای خودش با دستگاه سنتی ریسندگیِ هندی لباس تولید داخل می دوزد و می پوشد و بعد به اطرافیان هم به همین کار توصیه و دستور میدهد و در ادامه مردم را در جریان خودکفایی پیرو خود می سازد.
این روشی است که قرن ها پیش امیرالمومنین (ع) به آن امر فرموده بود که حاکمان باید ابتدا خود عامل به دستوراتی که میدهند باشند تا مردم بصورت واقعی پیروی او را بکنند.

نکته دوم اهتمام تحسین برانگیزِ گاندی به وحدت هندوها و مسلمانان بود، که متاسفانه در این مورد نتوانست بخاطر سیاست خبیث انگلیسی ها که همان «تفرقه بینداز و حکومت کن» است، جامه عمل بپوشاند و پاکستان(اکثر جمعیت مسلمان هند آن زمان) از هند جدا شد و سپس هند استقلال یافت، و گاندی خود ۵ ماه پس از استقلال هند، قربانی همین هدف وحدت آمیز خود شد، و توسط یک هندوی افراطی که مخالف چنین وحدتی بود، کشته شد.
او بین هندو و مسلمان می خواست وحدت و صلح برقرار کند، آیا چنین وحدتی بین خود مذاهب اسلام هم اکنون آسان تر از آن چنان وحدتی نیست؟ که اگر روزی حداقل فقط مسلمانان غرب آسیا و شمال آفریقا وحدت واقعی پیدا کنند، هیچ قدرتی امکان زورگویی و تحمیل فشار به آنها را نخواهد داشت...
          
                ادامه استعمار هند از جلد قبلی

کمی هوشیار شدن مردم هند و قیام و استفاده انگلیس از شعار  تفرقه بنداز و حکومت کن برای سرکوب قیام.

ساخت اولین راه آهن برای هند🙃

شروع داستان گاندی و ادامه ماجرا...

        

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.