یادداشتهای محمدحسین صرفی پور (138) محمدحسین صرفی پور 1404/6/16 منهاج الاحکام فی النکاح و الطلاق یوسف مدنی تبریزی 3.0 1 کتاب را چند روز پیش و در ساعات قطعی برق خواندم. کوششی است فقهی از یک فقیه سنت گرای متبحر که دیگر در عصر حاضر چندان مفید یا مکفی نمی نماید و به نفت خامی می ماند که فراوری نیاز دارد. اگر اهل فراوری آثار کهنه هستید این کتاب یکی از آن کتابهای خوب است. 0 0 محمدحسین صرفی پور 1404/5/29 خمس جعفر سبحانی تبریزی 5.0 2 خمس، از جمله مواردی است که در ذهن اغلب متدینین ما حا نیفتاده، نیاز به اقناع استدلالی دارد. این کتاب یکی از جمع و جور ترین هاست؛ در موکبی دیدم مردم شبهه دارند، هم خواندمش و هم معرفی اش کردم. به شما نیز حتما خواندنش را توصیه میکنم. 2 15 محمدحسین صرفی پور 1404/5/17 آزادی معنوی مرتضی مطهری 4.7 51 کتاب را سیزدهم دی ماه سال ۹۷ در حجره خواندم. مثل اکثر آثار شهید مفید، پر مغز و دغدغه محور است و به خوبی توانسته مقصود نویسنده را تبیین کند. خواندنش را به همگان پیشنهاد میدهم. 0 12 محمدحسین صرفی پور 1404/5/8 فقه و عقل ابوالقاسم علی دوست 4.1 3 کتاب را در کافه کتاب حافظه تاریخی ایران، روبروی سردر دانشگاه تهران خواندم. کتاب حرف ظریفی دارد، نو نیست اما تذکاری است نسبت به آنچه داشته ایم و از داشتنش غافل. نگارنده بر بحث مسلط است و توانا. احاطه بر منابع مختلف نگارنده ستودنی است. قلم روان و خوانا است. اگر به فقه علاقمندید این کتاب دریچه جدیدی نسبت به جهان تفقه را بروی شما می گشاید. 0 15 محمدحسین صرفی پور 1404/4/27 پرسش های مهدوی عبدالحسین فخاری 2.0 1 کتاب را در رستوران، در انتظار رسیدن غذا خواندم. کتاب دغدغه ای مفید دارد لکن شیوه بحث، تعامل مصنوعی است که در آن یک پرسش گر و پاسخ دهنده فرضی تصور شده اند. من نتوانستم با این شیوه ارتباط بگیرم و آن را در تبیین شبهه موفق نمی دانم. 0 9 محمدحسین صرفی پور 1404/4/26 روح توحید؛ نفی عبودیت غیرخدا 4.7 3 حکمای بزرگ، در کمترین کلمات بالاترین معانی را می رسانند. من این را در نوشتجات کنفسیوس و ژوشی نیز دیده بودم. این کتاب خلاصه ای است از بنیادی ترین بنیاد اندیشه اسلام سیاسی یعنی توحید به شرح کسی که عمرش را برای تحقق این بنیاد سپری کرده. خواندن این کتاب برای آنکه در پارادایم ایرانِ اسلامی زیست می کند لازم است. 0 6 محمدحسین صرفی پور 1404/4/25 تاریخ معاصر ایران موسی فقیه حقانی 3.9 9 این کتاب ظاهرا نسخه خلاصه شده و روان سازی شده کتابی دیگر است؛ محتوا روان و شیوا است و یک گزارش جمع و جور تاریخی از وضعیت معاصر است اما می توانست از سداد و استحکام بیشتری برخوردار باشد. 0 9 محمدحسین صرفی پور 1404/4/25 بررسی فقهی تعلیم و تعلم فلسفه سیدنقی موسوی 5.0 1 آیت الله اعرافی فرد نو اندیش و مغتنمی است. وی در این کتاب نیز به سراغ موضوعی بکر رفته و به گمانم برای اولین بار به این جامعی به طرح مساله فلسفه آموزی از دیدگاه فقه پرداخته. مقدمه کتاب بسیار مفید است و مباحث نیز فنی و اجتهادی اند. اگر به فقه و فلسفه هردو علاقمندید این کتاب برای شماست. 0 3 محمدحسین صرفی پور 1404/4/19 حرمت شکنی عفت عمومی و مجازات آن سمیه کرمانی 2.0 1 این کتاب، در واقع یک پایان نامه است که بدون تغییر فرم خاصی چاپ شده و بنظر حقیر فاقد وجاهت کافی است. البته کسانی که بدنبال منبع برای پایان نامه خود در این موضوعات اند می توانند از پانوشت های این کتاب به خوبی استفاده کنند. 0 7 محمدحسین صرفی پور 1404/4/18 پیام قرآن: روش تازه ای در تفسیر موضوعی قرآن جلد 3 ناصر مکارم شیرازی 5.0 1 مجلدات دو و سه این کتاب، به مباحث توحید - به معنای عام کلمه اش - اختصاص دارند. برخی نگاه های این کتاب برایم نو و تازه اند و این باعث می شود گونه دیگری بتوانم به مقوله خداشناسی فکر کنم. کتاب در عین روانی، محکم و مستدل است. خواندنش را حتما توصیه میکنم. 0 2 محمدحسین صرفی پور 1404/4/18 پیام قرآن: روش تازه ای در تفسیر موضوعی قرآن جلد 1 ناصر مکارم شیرازی 5.0 1 جلد اول این مجموعه شیرین و به گمانم لازم برای گام های آغازین اندیشیدن هر اندیشه دوستی به مباحث معرفت شناسی می پردازد. مباحث نرم، قرآنی و محکم و مستدل بیان می شوند، شیوه کتاب ملال آور نیست و به گمانم توانسته معرفت شناسی را از بند حواشی نجات دهد. خواندنش را حتما توصیه میکنم. 0 3 محمدحسین صرفی پور 1404/4/16 مسئولیت و سازندگی علی صفایی حائری 4.5 36 کتاب را مدتها پیش خواندم. در آخرین یادداشتم بر اثری از آثار عین صاد نوشتم که آثار او خوب، مفید و جذاب اند اما از یک جایی خسته کننده می شوند و هم اکنون نیز بر همان باورم. 0 3 محمدحسین صرفی پور 1404/4/16 منشآت قائم مقام فراهانی با مقدمه و شرح لغت و ترکیبات و فهرست ها سیدبدرالدین یغمائی 4.0 1 کتاب را در صف نانوایی ها خواندم. قائم مقام فراهانی از نخبگان سیاستمدار بوده و نخبگان آنگاه که سیاست بورزند سیاست ورزی شان جالب و خواندنی است. تنها نقصی که بر کتاب می توانم بگیرم مقدمه مفصل و ملال آور آن است که اگر خواننده، جدا علاقمند به محتوای کتاب نباشد با این مقدمه خسته و سرد خواهد شد. 0 2 محمدحسین صرفی پور 1404/4/15 بحوث فقهیه هامه ناصر مکارم شیرازی 5.0 1 کتاب را از حوالی پنجم محرم آغاز کردم و در روز عاشورا به پایان رساندم. کتاب، شامل ۱۰ بحث فقهی مختلف اما کاربردی است که هرکدام نظر انسان را به نوعی به خود جلب می کند، از عبادت در مناطق قطبی و مساله بانک و پول تا ولایت فقیه و امثال آن. ارائه دهنده بحث ها بی تردید یکی از توانا ترین، نوآور ترین و در اعصار آینده یکی از اثر گذار ترین افراد بر جریان فقهی در طول تاریخ به شمار می رود و رد این سخن را در هر کدام از مباحث این کتاب و در آراء نو، صف شکن و مبنایی دنبال کرد. کتاب پر است از حرفهای نویِ فقیهانه اما ضابطه مند و نه چیزی خارج از عرف فقهای شیعه. اگر فقه میدانید و به زبان عربی تسلط دارید خواندنش را حتما توصیه میکنم، هرچند چند مبحثی از آن را برای ترجمه و ان شاءالله نشر در انتشارات صرفی پور پسندیدم و امیدوارم بزودی امکان خواندنشان برای همه و برای بهخوانی ها با تخفیف ویژه فراهم شود. 0 9 محمدحسین صرفی پور 1404/4/9 دین برای زندگی (اندیشه اسلامی 1) مجتبی جعفری اشکاوندی 3.5 1 کتاب را در هیئت، پیش از آغاز بخش اصلی مراسم خواندم. کتاب، کوششی در جهت یک سخن نوین نسبت به دین شناسی داشته، اما بنظر این هدف تحقق نیافته و همان سخنان همیشگی اما اینبار ساده تر و به بیانی عامیانه تر بیان شده است. کتاب را فقط به دانشجویان پیشنهاد میکنم. 0 3 محمدحسین صرفی پور 1404/3/3 اندیشه من علی صفایی حائری 4.4 9 کتابهای عین صاد عالی اند؛ پر از حرفهای زیبا و حتی پر معنا اند، اما به گمانم وقت جدایی ام از کتابهای او رسیده. شبیه فیلمی که دو ساعت دیده ای، لذتش راهم برده ای اما فقط یک فیلم بوده و حالا باید به کارت برسی. 0 14 محمدحسین صرفی پور 1404/2/24 الحسین فی الفکر المسیحی انتوان بارا 5.0 1 کتاب را به بهانه نگارش مدخل آن در ویکی شیعه، خواندم و لذت بردم. آنتوان بارا از آن شیرِ پاک خورده هایی است که دستش را از عالم مسیحیت گرفته اند و به دست حسین، ناخدای کشتی نجات سپرده اند. کتاب سرشار است از احساسات صاف یک عربِ عاشق پیشه، حرفهای ذوقی باپایه و تحلیلهایی که در نوع خود جدید اند. کتاب دارای سه ترجمه موجود در بازار است؛ خواندنش را به همگان حتما توصیه میکنم. 0 19 محمدحسین صرفی پور 1404/2/23 منطق کاربردی علی اصغر خندان 4.4 5 علی اصغر خندان، استاد بررسی مغالطات است. او منطق را خوب فهمیده و حالا ساده می تواند توضیح دهد. کتاب روان و شیوایی بود اما برای منی که قصدم مروری بر منطق بود خسته کننده. 3 21 محمدحسین صرفی پور 1404/2/23 غناء: متن درس خارج فقه رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت الله العظمی سید علی خامنه ای در موضوع غناء و موسیقی سیدعلی خامنه ای 4.0 1 کتاب را ذره ذره اما لذت بخش خواندم. روش فقهیِ رهبر انقلاب که هرچند خواستگاهش مکتب شهید صدر است اما در نوع خود، منحصر به فرد است، روشی است جذاب و روان و البته بسیار محکم و سر راست. فاقد هرگونه پیچیدگی ملال آور اما پخته و پر مغز. اگر فقه میخوانید خواندنش برایتان واجب است. 9 32 محمدحسین صرفی پور 1404/2/23 فقه هنر در دایره مسئله و گفتمان اسماعیل آقابابایی بنی 4.5 1 کتاب را امروز در محل کارم خواندم. کتاب، شامل متن ارائه چهار نشست علمی است. نشست اول، مثل انتظار همیشگی ام از آثار استاد علیدوست، وجد آور و نو بود. نشست دوم مثل همیشه ی استاد صرامی خشک و کوبنده اما قانع کننده بود. نشست سوم، همان حرفهای تکراری دکتر حکمت نیا بود و نشست چهارم یک فاجعه خسته کننده. کتاب مجموعه ای فراز و نشیب جالب علمی بود. اگر فقه یا حقوق میخوانید خواندنش را حتما توصیه میکنم. 2 5