معرفی کتاب فقه و عقل اثر ابوالقاسم علی دوست کتابعمومیسایرمرجع فقه و عقل ابوالقاسم علی دوست 4.1 4 نفر | 3 یادداشت خواهم خواند نوشتن یادداشت با انتخاب ستارهها به این کتاب امتیاز دهید. در حال خواندن 5 خواندهام 4 خواهم خواند 6 ناشر پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی شابک 9786001082085 تعداد صفحات 236 تاریخ انتشار 1397/12/27 توضیحات کتاب فقه و عقل، نویسنده ابوالقاسم علی دوست. بریدۀ کتابهای مرتبط به فقه و عقل سیدحیدر 1403/10/10 فقه و عقل ابوالقاسم علی دوست 4.1 3 صفحۀ 45 شناخت آثار عقل ، انسان را در شناسایی دقیق عقل یاری میدهد و سبب میشود عقل از آنچه گاه به غلط «عقل» می خوانند، امتیاز یابد. اهمیت این مطلب وقتی روشن تر میشود که بدانیم حتی اندیشمندی چون ابن سینا نیز از این اشتباه در امان نمانده است ! او در بیان شرایط خلیفه و امام میگوید مهمترین شرط امام<<عقل>> و <<حسن الإيالة>> ( تدبير نيكو) است؛ بنابراین، اگر فردی<<اعقل>> بود و دیگری<<اعلم>>، باید <<اعقل>> را امام قرار داد. اعلم باید او را یاری دهد و بر اعقل است که از او کمک گیرد همانگونه که عمر و علی علیه السلام چنین کردند. 0 1 لیستهای مرتبط به فقه و عقل محمّد صالحی بابادی 1404/5/2 مطالعات فقهی 4 کتاب کتابهای فقهیای که مطالعه کردهم 0 7 محمّد صالحی بابادی 1404/3/19 مطالعات حوزوی 10 کتاب مطالعاتی که مرتبط با علوم حوزوی داشتهم 0 1 محمّد صالحی بابادی 1404/3/4 مطالعات ۱۴۰۴ 41 کتاب کتابهایی که توی سال ۱۴۰۴ خوندهم 0 1 یادداشتها محبوبترین جدیدترین سید امیرحسین قاضی مرعشی 1403/7/3 آقای فاضل نظری عزیز سرایندهٔ مصراعِ «به جز دلدادگی هر مذهبی مشتی خرافات است» لطفا این کتاب را بخوانید... :) 0 4 محمّد صالحی بابادی 1404/5/3 بیش از ۲۰ سال پیش، استاد علیدوست این کتاب را نگاشتهاند. این کتاب، دربارۀ کاربرد عقل در فقه است. نویسنده برای بررسی کاربرد عقل، هم به کاربرد استقلالی عقل نگریسته و هم به کاربرد غیر استقلالی. در کابرد استقلالی، عقل عبارت است از منبعی برای استنباط حکم شرعی، حال یا به نحو مستقلّ یا به نحو غیر مستقلّ. در کاربرد غیر استقلالی، عقل ابزاری است برای استفاده از منابع دیگر. بخش نهایی کتاب نیز برای پاسخ به شبهاتی دربارۀ کاربرد عقل در فقه است. نخستین کتابی بوده که پس از کتاب روششناسی اجتهاد، از استاد علیدوست مطالعه کردم. مطالعۀ این کتاب را به علاقهمندان به دانش فقه توصیه میکنم. 0 4 محمدحسین صرفی پور 1404/5/8 کتاب را در کافه کتاب حافظه تاریخی ایران، روبروی سردر دانشگاه تهران خواندم. کتاب حرف ظریفی دارد، نو نیست اما تذکاری است نسبت به آنچه داشته ایم و از داشتنش غافل. نگارنده بر بحث مسلط است و توانا. احاطه بر منابع مختلف نگارنده ستودنی است. قلم روان و خوانا است. اگر به فقه علاقمندید این کتاب دریچه جدیدی نسبت به جهان تفقه را بروی شما می گشاید. 0 11