یادداشتهای حامد خواجه (179) حامد خواجه 2 روز پیش فقر احمق می کند سندهیل مولایناتهان 3.8 27 توضیحات زیاد بود تلاش داشت ابتدا مبانیش رو توضیح بده و در نهایت راه کارهایی چه برای فرد و در زمینه توسعه فردی و چه برای مدیران و شاید بتوان گفت برای حکمرانان، داشت. شاید بشه گفت نصف از توضیحات، داستان سرایی بود برای اینکه حرفش رو به قبولونه ترجمه خوب بود، ترجمه های دیگه رو ندیدم؛ تا وقتی ترجمان هست فک میکنم نباید سراغ ترجمه دیگه رفت :) 0 1 حامد خواجه 1404/5/27 بررسی تاریخی صلح های پیامبر (ص) حامد منتظری مقدم 3.5 1 با مطالعه این کتاب متوجه خواهید شد که جریان پر خسارت برجام، چه تحریف بزرگی نسبت به صلح های پیامبر داشتهاند. بله پیامبر صلح های بسیاری داشته است؛ اما با کدام شرایط و با چه انگیزههایی بله حتی پیامبر برای برو نرفت از تنگنا نیز پیشنهاد صلح داده بود ولی باز هم میگویم کدام شرایط را تطبیق دادید، که اینگونه اندیشه پشتیبان برای تحمیل برجام برساختید؟! 0 0 حامد خواجه 1404/5/11 تاملی در مناسبات اندیشه و دانش محمدرضا فلاح شیروانی 2.8 1 حضرت آقا هم بین اندیشه و دانش تفکیک میکنند، همانجا که در بر شمردن عرصههای پیشرفت چهار عرصه را میشمارند، اولی فکر استو دومی علم و مورد اول را مهمتر از دوم می شمارند. تفکیک بین دانش و اندیشه، از جمله نقاط کلیدی برای ورود به مکتب امام است. برای شروع میتوان از این کتابچه استفاده برد. کیفیت چاپ خیلی ضعیف بود. 0 0 حامد خواجه 1404/5/10 روایت تفکر، فرهنگ و تمدن از آغاز تا کنون: "من" به قدرت رسید: از رنسانس نا روشن گری جلد 3 خانه فرهنگ و هنر سافیا 4.3 5 رنسانس دوران عجیبی بود و بسیار عبرت آموز؛ چه از جنبه مثبت و چه منفی. این نوزایی منجر به دوران روشنگری شد، عصر خردگرایی. کاملا میتوان گفت عصر روشنگری به تعبیری انقلاب اندیشه و علم و دانش و فلسفه بوده که از رنسانس برخاسته بود؛ همانگونه که رنسانس، انقلابهایی در صنعت، تجارت، سیاست، دین و هنر به وجود آورد در فکر و اندیشه و فلسفه نیز منجر به انقلابی شد که آن را میتوان عصر روشنگری دانست. برویم سراغ جلد چهارم و ماجرا را در آنجا پی بگیریم. همانطور که قبلاً گفته ام، خواندن این مجموعه پنج جلدی روان و خوش خوان و مستند و مستدل، برای هر جوانی واجب است؛ اگر از جوانی گذشتید و نخواندید، به هیچ وجه فرصت را از دست ندهید و به هیچ وجه به دانستههای مدرسه و دانشگاه خود اعتماد نکنید حتی بعضی از آنچه در این خصوص در حوزه علمیه احیانا اگر شنیده باشید... وقتی خواندید متوجه میشوید که چرا باید هر آنچه از قبل حقنه شده، خطا بوده و اگر احیانا هنوز در سن مدرسه و نوجوانی هستید و احیانا به اینگونه مطالعات علاقهمند هستید و برای تان خسته کننده نیست، با سرعت بسیار کم و تامل بسیار زیاد، شروع کنید. و اگر مدرسه را تمام کردید و دانشجو یا طلبه و یا اصلا محصل نیستید، الان کاملا وقت مطالعه این مجموعه برای شماست و از نان شب برای تان واجب تر. 0 0 حامد خواجه 1404/4/11 تاملی در فلسفه تاریخ عقل نصراله حکمت 4.0 1 اگر کوچکترین سر و کاری با فلسفه دارید، این کتاب را نباید از دست بدهید. 0 3 حامد خواجه 1404/4/11 تقریری تفصیلی از پنج رویکرد مادر در مکتب امام حمید آقانوری 3.0 1 دور دوم خوانش به پایان رسید دور اول مربوط میشود به سال ۱۳۹۹ که در نرم افزار طاقچه مطالعه شده بود. ظاهراً کتاب ویراستاری نشده است و غلط های تایپی و ویراستاری دارد احساس میشود قلم کتاب یک دست نیست و حداقل در فاصله طولانی نوشته شده است که قلم تفاوت دارد نقل قول ها به لحاظ روشی -بدون در نظر گرفتن محتوا- حرفهای نیست ؛ مثلا چند نقل قول از چند نفر آنقدر بهم چسبیده آمده است و بینشان ذکر نمیشود که نقل قول تغییر کرد که از قلم و بیان متوجه میشوی نقل قول دومی است مگر آنکه مدام بخواهی ارجاع به پاورقی ها را چک کنی که این نقل قول از آن کیست ... بعضی از قسمت ها به خصوص در اواخر، قلم به سمت درسگفتار میرفت، تا یک مکتوب. ولی در مجموع ارزش وقتگذاری و مطالعه و یادگرفتن را دارد. محتوای ارزشمندی است که نمیتوان به خاطر این اشکالات بیشتر درجه دو و روشی از این محتوا دست کشید و به سراغ ش نرفت. 0 1 حامد خواجه 1404/2/7 مجله مدام: کتاب جمعی از نویسندگان 3.8 19 خیلی خوب بود برای کسانی که عضو این شبکه مجازی یعنی بهخوان هستند جذاب و جالب خواهد بود خردهکاریهای شاید رعایت میشد، حرفهای تر به نظر باشه ولی به عنوان شماره اول قابل قبول بود به نظر من نااستانها خیلی خوب از آب در آمده بودند ولی داستانها بعضاً چنگی به دل نمیزدند ... البته قضاوت من ممکن هست سلیقه من بوده باشه اگر خواندید شما هم نظر تون رو بگید 0 6 حامد خواجه 1404/1/8 حرکت علی صفایی حائری 4.6 14 معمولا کمتر کتابی را در میانه راه رها میکنم و ادامه نمیدهم با وجود اینکه زمان زیادی از شروع کردن آن گذشته بود و چند بار هم فاصله انداختم و دوباره سراغش آمدم ولی باز هم نتوانستم به انتها برسانم ... البته قلم فوق العاده بود و دوستش داشتم ولی محتوایی نتوانستم ارتباط بگیرم و در برههای نیستم که صرفا به خاطر قلم بخوانم و شاید اثر دیگری از عین صاد را امتحان کردم ... و شاید هم بعدها توانستم دوباره به آن مراجعه کنم و بخوانم ... اما این را هم بگویم و از حق نگذریم که کتاب انگیزشی فوق العادهای است از همه کتاب های انگیزشی سر است؛ از این جهت فوق العاده است، فقط باید با آن ارتباط بگیرید. 0 3 حامد خواجه 1403/12/1 جایگاه رزق انسان در هستی اصغر طاهرزاده 4.4 6 همچون دیگر نوشتههای استاد طاهرزاده به نحو حضوری با تو حرف میزند و به دنبال اطلاعات دادن به تو نیست بلکه به دنبال تغییر است به دنبال ایجاد یک حال دورنی است و در این نوشته رزق را انتخاب کرده بود در انتهای کتاب هم روایات شیرینی از بحث رزق جمع شده بود و برداشت های جذابی از آن شده بود. 0 7 حامد خواجه 1403/9/5 آن چهارده روز؛ روایت چهارده رخداد ویژه زندگی امیرالمومنین علیه السلام از زبان خود امیرالمومنین (ع) یاسر امینیان 4.4 13 ترجمه خوب و روانی داشت پینوشتهای انتهای کتاب جالب بودند، هرچند جای تامل وتحقیق بیشتر داشتند. کیفیت چاپ هم خوب بود عنوان بندیها هم نسبتا مناسب بود ولی نه در همهی ۱۴ مورد. اصل محتوا را ممکن است به صورت پراکنده در جاهای مختلف شنیده یا خوانده باشید؛ ولی به صورت مجتمع و از زبان حضرت امیر لطف دیگری دارد. 0 1 حامد خواجه 1403/7/20 هفت روایت خصوصی از زندگی سید موسی صدر حبیبه جعفریان 4.0 86 از باب شخصیت ویژه امامموسی هر کتابی که در مورد ایشان است را میخوانم. به خصوص که روایت از نزدیکان ایشان باشد. روایات واقعا از زندگی ایشان بود و میتوان از آن بعضی از منشها را دید، ولی خب از باب هر کس از ظن خود شد یار من، هرکس یک جنبهای از این شخصیت را دیده بود ... روایت را در مجموع، کامل ندیدم ... قوت قلم نویسنده، ضعف در روایت را پوشانده بود ولی خب غرض از مطالعه این جنس کتابها مطالعه صرفا ادبی نیست؛ به دنبال کشف شخصیت و آموختن از او هستیم. این بعد کمی ضعیف بود. 0 2 حامد خواجه 1403/5/26 درآمدی بر اندیشه فرهنگی آیت الله خامنه ای مهدی جمشیدی 4.3 3 اثری پژوهشی که میتوان از آن آموخت 0 2 حامد خواجه 1403/5/20 نا مریم برادران حقیر 4.2 87 جذابیت شخصیت شهید صدر + جذابیت قلم و نوع نگارش × جذابیت مبارزات و دوران مبارزه شهید صدر = کتاب را چندین برابر خواندنی کرده است. تصاویری هم که ابتدای هر فصل هست، بهجا بود. 0 4 حامد خواجه 1403/5/3 زیارت عاشورا (اتحاد روحانی با امام حسین "ع") اصغر طاهرزاده 4.2 5 همانگونه که در مقدمه گفته شده، کتاب برای چندین بار خواندن است ... 4 7 حامد خواجه 1403/4/23 نهایه الحکمه سیدمحمدحسین طباطبائی 4.5 4 این کتاب گرانسنگ مرحوم علامه که جزو آخرین تألیفات ایشان است و میتوان گفت آخرین نظریات ایشان در آن منعکس شده است، یک کتاب خواندنی نیست؛ بلکه یک کتاب آموختنی است و باید پیش استاد زانو زد تا فهمید آن را. کمی از نابغهپنداری خود دستبرداریم و بهجای مطالعه آن و شرح دیدن و خودخوانی کردن، پیش معلم زانو بزنیم. 0 0 حامد خواجه 1403/4/23 اندیشه پشتیبان انقلاب اسلامی محمدرضا فلاح شیروانی 4.5 2 از "مکتب حضرت امام" میگوید که چگونه پشتیبان انقلاب اسلامی بوده است و برای تداوم انقلاب و ادامه راه و رسیدن به اهداف باز هم باید آن اندیشه، یعنی اندیشه امام پشتیبان باشد. راه نجات در بازگشت به اندیشه امام است. قلم و ادبیات عالی بسیار ارزشمند و بسیار جای مباحثه و تامل دارد؛ انگار در حال خواندن فلسفه هستی؛ نه از باب سخت بودن، اتفاقا بسیار روان و شیوا است بلکه از باب محل تفکر، اثری فوقالعاده است. 0 2 حامد خواجه 1403/4/21 نقد اندیشه 4.8 1 یک کار حرفهای و عالی در فضای اندیشه معاصر عمده گفتارها و مصاحبهها ارزشمند و آموزنده نقشه ایران فرهنگی که منتشر کردند هم خیلی خوب بود و در انتها پروندهای با ۲۰ گفتار به ایران فرهنگی اختصاص دادند. 0 1 حامد خواجه 1403/3/23 برای هم بودن 4.5 2 معنای اخوت، مواسات و همچنین ولایت را رنگ و بوی تازهای داده است عالی بود به خصوص در انتها که در معنا و مصداق مواسات توسعه میدهد. 0 0 حامد خواجه 1403/3/23 مرز ما عشق است سیدمحمدمهدی شفیعی 3.9 9 خواندنی و پر از مضامین عالی 0 1 حامد خواجه 1403/3/21 رهنامه؛ تفکر عقلانیت و آزاد اندیشی سید علی حسینی خامنهای 4.6 1 جای خالی از این قبیل کارها بسیار جدی احساس میشد؛ این مجموعه ۴۰ جلدی تلاش خوبی است در این زمینه و در بر طرف کردن این خلا ولی نمیتوان بی عیب و نقص دانستش. این دفتر از این مجموعه را به فراخور موضوعش مطالعه کردم، به نظر نسبتا خوب از آب در آورده بودند. 1 3