یادداشت‌های گگاب (19)

1404/5/3

خب خانه لهستانی ها رو همین الان ۱۲:۱۰ شب تموم کردم.

• کتاب از زبان بچه ده دوازده ساله ای بیان میشه که تو خونه لهستانی ها زندگی میکنه. خونه ای که پر از آدم های جورواجور و متفاوته. هر اتاق برای یک نفر.

• نکته برجسته این کتاب فضاسازی عالی و توصیفات به اندازه و خوب داستان بود. شخصیت پردازی نسبتا خوب و قوی. روایت و لحن شخصیت ها خیلی خوب شخصی سازی شده بود.‌ و روایت داستان از زبان یک بچه ده دوازده ساله بود که خب بنظرم این یکم می‌لنگه. چون بچه ای به این بچگی این تفکر ازش برنمیاد یجاهایی. ولی در کل خوب بود و سعی کرده بود اون چهارچوب ذهنی یک بچه نوجوان در فقر رو به تصویر بکشه منتها میگم یجاهایی دیگه خیلی بالغانه بود بهش نمی‌اومد.

• این کتاب وایب کتاب های زویا پیرزاد و مخصوصا کتاب چراغ ها را من خاموش میکنم رو میداد. کتاب مناسب برای سن بزرگساله و بنظرم اگر در سنین پایین تر خونده بشه اون لذتی که باید رو نمیتونین ببرین.

در کل از خوندنش لذت بردم و امتیاز من ۸ از ۱۰.

1403/5/11

1403/4/19

آنا و مرد چلچله ای
امتیاز من ۳.۵
خلاصه : ارزش یکبار خوندن رو داشت.
• هوا رو به سردی میرفت و آنا که جلوی داروخانه نشسته بود بیشتر در خودش جمع  می شد. سرش را که بالا اورد سایه ای بلند دید مردی به قامت کاج و به سیاهی شب که به او نگاه میکرد. سرباز های سرخ پوش که از داروخانه بیرون زدند سمت انا امدند: کی هستی؟ اینجا چیکار میکنی؟ انا ساکت و ترسیده نگاه میکرد اما سایه پشت سرش جواب داد دخترم برویم؟
• آنا و مرد چلچله ای داستان معمولی در زمان غیر معمولیه( جنگ جهانی دوم و در کشور لهستان ) حال و هوای جنگ و سرما و ناامنی به خوبی توی متن به خواننده القا شده ولی بیشتر از اینکه به جنگ بپردازه به شخصیت ها پرداخته شخصیت پردازی خوب و فضاسازی خوب نقاط قوت این داستان هستن با اینکه توصیفات کم و کوتاه و خلاصه وار بودن اما توی فضا سازی برای من مشکلی نبود.
• سیر تحول شخصیت ها رو دوست داشتم اما برای مرد چلچله ای میتونست بهتر و بیشتر نوشته بشه و با اینکه رمان ریتم تند و سریعی داره اخرای داستان انگار که نویسنده عجله داشته باشه و زود سر هم بندی کرده باشه. (دوستش نداشتم)
• پایان هم معمولی بود میتونست بهتر نوشته بشه و بیشتر وقت گذاشته بشه سرش. (بنظر من)
• با اینحال کتابیه که ارزش یکبار خوندن رو داشت و به من حس و حال قلعه متحرک هاول رو میداد شاید برای فیلمنامه شدن کتاب خوبی باشه و دوست دارم اون فیلم رو ببینم‌.
#مرور #ریویو

1403/4/19

• بعنوان یک فانتزی تک جلدی کتاب جالبی بود شخصیت پردازی قوی و جالبی داشت آدمایی که پاک و معصوم نیستن و برای بار اول واقعا یه ملکه و پادشاه واقعی و سوج! روابط بین دو شخصیت اصلی خیلی جالب بود کشکمش های دو تا ادم باهوش و کمالگرا و قدرت طلب که هر کدوم میخوان اون یکی رو روی انگشت کوچیکشون بچرخونن اما یاد میگیرن که چجوری دست همدیگه رو بگیرن.
• کتاب توصیفات به اندازه و خوبی داشت یکم روی توصیف ظاهر افراد میتونست بهتر کار بشه ولی در کل مشکلی برای تصویر سازی نبود بخصوص اگر به طراحی و مد هم علاقه کوچیکی داشته باشین قطعا از توصیفات خوشتون میاد.
• داستان معما و پیچیدگی خاصی نداره و همینطور پایانش قابل حدس ولی خب دلیل نمیشه که قسمت های شوکه کننده رو نادیده بگیریم چون به خوبی توی داستان جا گرفته بودن.
• درباره ترجمه و متن، بنظرم میتونست بهتر باشه البته که سانسور وجود داره ولی مترجم سعی کرده به بهترین شکل داستانو منتقل کنه ولی متن و جمله بندی جای کار داشت.
• در کل بعنوان یه فانتزی - عاشقانه تک جلدی، کتاب جالبی بود و ارزش خوندن داشت.