یادداشتهای Brilliant Reader (20) Brilliant Reader 1404/1/8 نظریه ای درباره ی شغل های مزخرف دیوید گریبر 4.4 4 این اثر (که تحت عنوان "شغل های چرند و پرند" هم منتشر شده ) ساختار اداری و شغلی حال حاضر کشورهای غربی را زیر سوال می برد؛ لیکن با چاشنی آمار، فلسفه و تاریخ همراه است که سبب می شود درک قسمت هایی از مطالب تا حدودی دشوار شود و سرعت مطالعه آهسته تر از معمول باشد. خواندن این کتاب برای مدیران، کارمندان،جامعه شناسان و متخصصان کسب و کار الزامی است. در این مجلد یک فرهنگ شغلی کاملا متفاوت (نسبت به ایران فعلی) را مشاهده می کنید. سخن آخر آنکه گرچه نظریات متضاد درباره این کتاب وجود دارد اما به عقیده من بهتر بود مرحوم گریبر به نگارش یک جستار بسنده می کرد و از گسترش و تبدیل آن به اثر مذکور خودداری می نمود. 0 0 Brilliant Reader 1403/10/23 ایران در قرن بیستم: بررسی اوضاع سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و ... برنار اورکارد 4.0 1 ایران در قرن بیستم" به دلیل آنکه از نگاه سه مورخ غربی به ایران معاصر نگریسته اثری متفاوت است. این کتاب علاوه بر ذکر وقایع تاریخی به جامعه شناسی تحلیلی کشور هم می پردازد؛ همچنین مطالعه آن سبب فهم بهتر چرایی و علل وقوع رخداد ها می شود. به عبارت ساده تر خواندن آن می تواند باعث درک دقیق تر وضعیت فعلی سرزمین مادری ما گردد. دانستن تاریخ عمومی دبیرستان(مشترک کلیه رشته ها) پیش نیاز به دست گرفتن مجلد مذکور است. 0 0 Brilliant Reader 1403/8/5 انگار خودم نیستم! یاسمن خلیلی فرد 3.6 2 لعیا پس از 13 سال اقامت در ونکوور به ایران بر می گردد تا فکری به حال ازدواج به گل نشسته اش بکند اما... این کتاب (که دارای جذابیت و کشش است) به زندگی معاصر ایرانی ها می پردازد: عشق ،جدایی، مهاجرت، مرگ و.... ولی متاسفانه پایان چندان مناسبی ندارد. "انگار خودم نیستم " که به صورت اول شخص روایت می شود؛ برای افراد متاهل (علی الخصوص زوجهای جوان)مناسب است. 0 0 Brilliant Reader 1403/7/19 فروشگاه همه چیز برد استون 1.0 1 "فروشگاه همه چیز" که برای کارآفرینان، فروشندگان آنلاین و متخصصان IT مناسب است 20 سال اول فعالیت شرکت آمازون را مرور می کند و به شما نشان می دهد استارت آپ ها و موسسات حوزه فناوری اطلاعات با چه چالش ها و مشکلاتی مواجه هستند. با مطالعه این کتاب پی می برید که موفقیت شغلی فقط با زیاد کار کردن حاصل نخواهد شد و برای محقق ساختن رویا بایدها و نبایدهای مهم دیگری هم دخیل هستند. متاسفانه ناشر و مترجم مسئولیت خود را در قبال این اثر تمام و کمال انجام نداده اند زیرا ترجمه مناسب نیست و نیازمند ویرایش است، برخی مطالب فقط برای مهندسان کامپیوتر قابل فهم است و مترجم سعی نکرده با ارائه پانویس به درک بهتر خواننده کمک کند؛ در کل متن فارسی منتشر شده نیازمند بازنگری اساسی است و در صورت رفع نواقص مذکور خواندش لذت بخش خواهد بود. لذا احتمال اینکه برخی خوانندگان، این کتاب را نصفه نیمه رها کند کم نیست. 0 0 Brilliant Reader 1403/4/26 از پشت میز عدلیه: خاطرات طنز یک قاضی دادگستری امین تویسرکانی 0.0 66 "پشت میز عدلیه " اگرچه به طنز نوشته شده نتوانسته خنده ای از ته دل به خواننده هدیه دهد، بلکه حداکثر لبخندی کج و معوج بر روی لبان شما می نشاند؛ به عبارت دیگر روح خشک و غیر منعطف حاکم بر محاکم بر این کتاب هم مستولی است. علی ایها الحال به دلیل کوتاهی فصول و حجم کم کتاب، خواننده مشتاق مطالعه بقیه مطالب است و گاه می تواند یک نفس کتاب را از ابتدا تا انتها بخواند. خواندن این کتاب برای قضات، دانشجویان حقوق، کارآموزان قضاوت و وکلا لازم است اما برای عموم مردم توصیه نمی شود. نمونه و هم ردیف مشابه این اثر ، کتاب"فقط کتابداران می خندند" نوشته فروزان مهر پور است. 0 24 Brilliant Reader 1403/4/18 نابغه مطرود آیزاک آسیموف 4.2 1 نویسنده در این داستان جذاب هشدار می دهد که موسسات علمی باید مهارت های تفکر، خلاقیت و یادگیری مادام العمر را به جوانان آموزش دهند در غیر اینصورت روشهای بیش از حد سریع کسب دانش(مانند فرو کردن یکباره علم به درون مغز از طریق دستگاه های خاص) می تواند تبعات جبران ناپذیری برای انسان مدرن داشته باشد. 0 0 Brilliant Reader 1403/4/12 راهنمای کاربردی کمپینگ (اوقات فراغت و اقامت در طبیعت) نازیتا هادی کپورچالی 4.0 1 این کتاب برای کوهنوردان، طبیعت گردی و گردشگری مناسب است. نویسندگان تحصیل کرده تربیت بدنی هستند؛ خوب بود که از یک تور لیدر یا فارغ التحصیل رشته دانشگاهی جهانگردی جهت تالیف یا ویراستاری مطالب دعوت به همکاری می شد. همچنین به نظر می رسد بخش عمده کتاب از منابع خارجی گردآوری و پس از ترجمه تحت الفظی به زبان فارسی منتشر شده است؛ با این وجود، این اثر ارزش زیادی دارد. 0 0 Brilliant Reader 1403/3/6 مصائب آشپزی برای دیکتاتورها ویتولد شابوفسکی 4.0 16 این کتاب (که متفاوت از کتب معمول و مرسوم پخت و پز است) به شما نشان می دهد کار کردن از نزدیک با یک رهبر خودکامه چه مزایا و چه معایبی دارد. در متن کتاب می توانید دستورات طبخ غذا های مختلف را(که بسیاری از آنها برای ما ایرانیان شناخته شده نیستند) البته در حد مختصر پیدا کنید. 0 0 Brilliant Reader 1403/3/2 آنیش فریبا منتظرظهور 4.0 1 کتاب آنیش اگرچه فاقد هر گونه تقسیم بندی( مثلا فصل 1و2و3 ) می باشد اما دارای جذابیت و کشش است، شخصیت های آن قوی هستند و به خوبی پرداخت شده اند؛ نقطه شروع و اوج داستان خوب از کار درآمده اما پایانی گنگ و نامفهوم دارد که بزرگترین عیب این اثر است زیرا باعث می شود خواننده در انتها گیج و سر در گم باشد و دچار احساس خلاء گردد یا نتواند آخر داستان را حدس بزند. باوجود آنکه به این کتاب چهار ستاره می دهم اما به دلیل پایان نامناسب مطالعه آن را توصیه نمی کنم. 0 0 Brilliant Reader 1402/9/20 آشنایی با امپراتوری روم کریستفر کلی 4.0 1 نویسنده( در این کتاب 188 صفحه ای) سعی می کند به طور مختصر عظمت امپراتوری روم را به تصویر بکشد و به شما نشان دهد چرا همه راه ها به رم ختم می شود. این اثر جهت درک دقیق تر و شناخت عمیق امپراتوری روم کافی نیست و خواننده برای نیل به چنین مقصودی باید به منابع دیگر مراجعه کند. این کتاب درباره انحطاط و فروپاشی امپراتوری روم اصلا صحبت نکرده است. 0 1 Brilliant Reader 1402/8/4 نفحات نفت: جستاری در فرهنگ نفتی و مدیریت دولتی رضا امیرخانی 3.9 28 این کتاب فقط درباره نفت نیست بلکه مجموعه جستارهایی است در انتقاد به مدیریت کشور، فرهنگ مقامات بلند پایه، سیاست های دولت و بررسی علل عقب ماندگی ایران پس از انقلاب اسلامی. مطالعه این اثر می تواند زیر ساخت فکری جدیدی برای شما ایجاد کند.توصیه می کنم همه آن را بخوانند 0 1 Brilliant Reader 1402/7/17 انقلاب مشروطیت ایران نسیم خلیلی 2.0 2 متاسفانه دانستن تاریخ عمومی دبیرستان برای مطالعه این اثر کافی نیست و خواننده باید دارای اطلاعات بیشتری باشد تا آن را درک کند؛ بعلاوه اگرچه دارای نثر زیبایی است اما برای کسانی که تاریخ ایران را نمی دانند و می خواهند در یک کتاب کم حجم کلیات وقایع مشروطه را بخوانند مناسب نیست. لذا توصیه می کنم اگر شخصی می خواهد درباره مشروطه بداند بهتر است به منابع مشهور تر مراجعه کند. 0 14 Brilliant Reader 1402/7/2 اعترافات یک کتاب خوان معمولی آن فدیمن 3.3 30 کتاب سخت و لذت بخش"اعترافات یک کتاب خوان معمولی" که برای کتابداران و کرم های کتاب مناسب است شامل مجموعه یادداشت هایی است که به ظرایف و نکات مغفول درباره کتاب و مطالعه می پردازد. اگرچه نام این کتاب "اعترافات یک کتاب خوان معمولی" است اما به نظر من مولف اصلا یک کتابخوان معمولی نیست و عمیقا خوره کتاب است. یعنی اگر او یک کتابخوان معمولی است پس ما چه هستیم؟ کسی که ادای مطالعه کردن را در می آورد؟ 0 7 Brilliant Reader 1402/5/31 ایران، جامعه کوتاه مدت و 3 مقاله دیگر محمدعلی کاتوزیان 3.7 12 کتاب "ایران، جامعه کوتاه مدت" که خواندنش را پیشنهاد می کنم، حاوی 4 مقاله درباره تاریخ ایران است که در آنها مسائل و اتفافات تاریخ معاصر ایران بررسی و ریشه یابی شده و علل وقوع این حوادث و تاثیراتی که به طور کلی بر جامعه ایران داشته اند ذکر گردیده است. دانستن تاریخ عمومی دبیرستان(مشترک کلیه رشته ها) برای مطالعه این اثر کافی است. مترجم در یادداشتی کوتاه می نویسد: پاره ای از مباحث مطرح شده در این مجموعه برای کسانی که کتاب های دکتر کاتوزیان، خاصه کتاب دولت و جامعه در ایران را خوانده اند، کم و بیش آشناست. اما از آنجا که نویسنده بعدها درباره هر یک از مباحث مقالاتی با شرح و تفضیل بیشتر به قلم آورده، ترجمه و انتشار جداگانه این مقالات به نظر سودمند آمد. 0 5 Brilliant Reader 1402/5/17 زندگی در کار: لذت کشف آنچه برای انجام دادنش به دنیا آمده اید تامس مور 2.0 1 نویسنده معتقد است هر انسانی (همانند کیمیاگران قدیمی) باید اکسیر مخصوص خود را از زندگی و حیات استخراج کند. متاسفانه این کتاب برای ایرانیان نوشته نشده و در وضعیت فعلی اقتصادی- اجتماعی کشور(سال 1402 شمسی) اجرای راهکارها و پرداختن به مفاهیم این کتاب بسیار بعید به نظر می رسد. 0 0 Brilliant Reader 1402/4/6 شهر و شهر چاینا میه ویل 2.2 3 داستان در آینده بسیار دور در دو شهر چسبیده به هم، بسل و اَلکوما، میگذرد؛ شهرهایی که از نظر جغرافیایی همپوشانی دارند. زندگی و قوانین اجتماعی در هر دو معمولی است، جز یک قانون: اهالی هر شهر حق ندارند شهر دیگر را ببینند، رایحهای از شهر مقابل حس کنند یا صداهای شهر مقابل را بشنوند. کسی که چنین خطایی را، ولو برای یک لحظه، مرتکب شود تحت پیگرد افسران مرموز و مخفی رخنهشناسی قرار خواهد گرفت. در این حین جسد یک دانشجوی باستان شناسی در زاغه ها پیدا می شود؛ سربازرس پلیس تئودور بورلو ضمن تحقیقات گسترده در می یابد با پرونده ای اسرارآمیز روبرو است که حل کردن آن نیازمند از خود گذشتگی فراوان و پرداخت بهای سنگین است. 0 11 Brilliant Reader 1402/4/5 کتابخانه نیمه شب مت هیگ 4.0 449 درباره دختر باهوش و مستعدی به نام نورا سید(Nora Seed) است که پس از اخراج از کار خودکشی کرده و به فضای بینابینی عجیب و غریبی به نام کتابخانه نیمه شب منتقل می شود .او در آنجا فرصت می یابد درباره زندگی خود و اقداماتی که در طول عمرش انجام نداده به بررسی و بازبینی بپردازد. 0 0 Brilliant Reader 1402/3/7 سفر در اتاق کتابت پل استر 3.3 8 این کتاب برای کسانی مناسب است که قبلا آثار پل استر را مطالعه کرده باشند در غیر این صورت درک کامل و صحیحی از کتاب نخواهید داشت. همچنین توصیه می کنم پس از به پایان رساندن کتاب نقد آن را حتما مطالعه کنید. 0 1 Brilliant Reader 1402/1/29 غارهای پولادی آیزاک آسیموف 3.7 2 آسیموف در این کتاب سعی دارد بگوید در آینده دور حتی با وجود پیشرفت های چشمگیر در حیطه علم روباتیک باز هم هوش انسان ها می تواند حلال مشکلات باشد و امکان اینکه روبات ها جای انسان را تمام و کمال بگیرند و آدم را موجود بی مصرف و زائدی تلقی کنند وجود ندارد. 0 2 Brilliant Reader 1402/1/27 عین القضاه همدانی هاشم بناء پور 2.0 1 کتاب برای افرادی که برای اولین بار با نام عین القضات روبرو می شوند مناسب است اما برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این صوفی شهید باید به منابع دیگری مراجعه کنند زیرا مولف نتوانسته در تعداد صفحات محدود نامبرده را به درستی معرفی کند(از زندگی او اطلاعات لازم ذکر نشده و حادثه به دار آویختن وی مختصر است)و حتی قسمتی تحت عنوان"برای مطالعه بیشتر" هم در این اثر وجود ندارد. 0 2