یادداشتهای Mhmd fthy (6) Mhmd fthy 1404/3/16 حدیث شطرنج و آخرین روزهای سیسرو اشتفان سوایگ 3.9 16 اثر زیبا و قابل تأملی بود . در «حدیث شطرنج»، سوایگ با نگاهی دقیق به تأثیرات مخرب رژیم نازی بر روح انسان، داستانی تمثیلی از تقابل میان زور و اندیشه میسازد. شخصیت «دکتر B» نمادی از روشنفکری است که تحت فشار فاشیسم ابتدا اندیشمند اما آرام است، اما همینکه درگیر دیوانگی شطرنج میشود، آرامآرام سلامت روانش را از دست میدهد . این اثر بهدرستی رابطه تنش جنگ و فروپاشی روان انسان را به تصویر میکشد؛ آنقدر که بعضی منتقدها گفتهاند: «هرچه دکتر B در شطرنج پیشرفت میکند، بخش بیشتری از سلامت روانش را فدا میکند» سوایگ در مقدمه و وامتن اولیه کتاب روشن میکند که سفر تبعیدیاش پس از اشغال اتریش توسط هیتلر – و تبعات روانی و اجتماعی آن – الهام بخش خلق این دو اثر بوده. «آخرین روزهای سیسرو» نیز نوعی بازخوانی تاریخی است که در آن سوایگ از درد خود دوری وطن مینویسد؛ بازخوانی آگاهانهای از سقوط یک تمدن. در مورد نثر کتاب هم بخواهم بگم ،بسیار منسجم وخوب نگارش شده بود . امیدوارم که کتاب دوستان عزیز این اثر قابل تأمل و زیبا رو مطالعه کنند و لذت کافی ببرند . 🌹 0 2 Mhmd fthy 1404/3/12 مرگ یزدگرد [مجلس شاه کشی] بهرام بیضایی 4.4 31 نمایشنامه جذاب و راز آلودی که یه واقعه تاریخی رو روایت میکرد. از اون جهت به این نمایشنامه میگم راز آلود که تا آخر داستان ، خواننده اثر، نمیدونست که یزدگرد چگونه به قتل رسید . نثر نمایشنامه کمی سخت بود اما با توجه به مضمون قوی، این مورد زیاد به چشم نمی آمد. اگه این نمایشنامه دوباره به صحنه تأتر بره، مشتاقم که مشاهده اش کنم. امیدوارم این اثر رو بخونید و لذت ببرید.🌹 2 2 Mhmd fthy 1404/3/11 دهانهای گشاد محمد زفزاف 3.8 7 یک نوشته بسیار منسجم و عالی با جملات تامل برانگیز که ساعت ها میتونه خواننده رو به فکر فرو ببره. بحث و جدل هایی که نویسنده با شخصیت های داستانش داشت و کشمکشهایی که بین اون ها در طول داستان بود ، هر خوانندهای رو به داستان جذب میکرد و من میتونم بگم که برای شخص خودم این اتفاق افتاد. یک جای داستان که واقعا بی نظیر و خاص بود برای من ، بخش های اول کتاب و در گیری نویسنده و با اون سوسک بیچاره بود،که جملات اون بخش و مضمون اون جملات به ناخودآگاه من رسوخ کرد. در بیشتر جاهای داستان به دلیل عقیده نگارنده اثر ، مضمون های دینی مخصوصا اسلام به چشم میخورد. حقیقتا از نظر من این داستان پتانسیل بیشتر بودن رو داشت ، دوست نداشتم در حد یه داستان کوتاه باشه زیاد پرچانگی نمیکنم، امیدوارم هر چه زودتر این کتاب رو مطالعه کنید و لذت ببرید 🌹🌹 0 3 Mhmd fthy 1404/3/9 بادها ماریو بارگاس یوسا 3.4 8 کتاب بسیار خوبی بود که تقابل مقوله ای به نام مدرنیسم رو با پدیده ها و واقعیت های اصیل جامعه قدیم در شهر مادرید را توصیف می کرد . به خوبی به خواننده خاطر نشان کرد که اگر مدرنیسم به تمام لایه های زندگی بشر رسوخ کند، با وجود سهولت در تمام زمینه ها، اما آن اصالت ، سرزندگی و جذابیتی که پدیده های فرهنگی جامعه قدیمی مثل سالن های سینما ، گالریهای نقاشی، کتابخانه ها ، سالن های اجرای موسیقی و اُپرا که به لایه های فرهنگی جامعه رنگ و لعاب میبخشند، به راحتی به فراموشی سپرده خواهند شد و نوعی فرهنگ در جامعه حاکم می شود که انسانی راکه در گیر عصر دیجیتال است و اهمیتی برای ارزش های فرهنگی اصیل قائل نیست ، پرورش خواهد داد ، که همه این ها در نهایت به نابودی و زوال روح آدمی منجر خواهد شد. یک نتیجه و یافته ی مهمی که از کتاب یادگرفتم این بود که باید برای بقاء ، حفظ و زنده نگهداشتن فرهنگ و ارزش های قدیمی تلاش بسیار کرد اگر به مسائل و مضامین مذکور علاقه دارید، این کتاب پیشنهاد خوبی برای شما میباشد دوستان . امیدوارم مطالعه کنید و لذت ببرید 2 5 Mhmd fthy 1404/3/7 سقوط آلبر کامو 3.9 81 اصلا دوست نداشتم داستان تموم بشه . چه قلمی، چه محتوایی ، چه داستان پردازی بینظیری. در اغلب مواقع خودم رو وسط داستان و در میخانه مکزیکوسیتی تصور میکردم و با داستان ژان باتیست کلمانس همراه میشدم. کامو مفاهیم مد نظرش مثل رنج ، غربت ، شهوت ، زناء،عشق، وفاداری، خودخواهی و توجه به خدا ..... رو بهترین نحوی که میشد به نثر تبدیل کرده بود. سیر داستان به گونه ای بود که اون جمله معروف کامو از زبان ژان باتیست کلمانس " من در پاریس وکیل دعاوی بودم، ولی امروز قاضی تائب هستم " در پايان داستان به خوبی و جزء به جزء ، تشریح شده بود. این اثر فاخر و آثار دیگر این جادوگر قلم به شدت پیشنهاد میشه. امیدوارم بخونید و لذت ببرید. پاينده باشید .🌹 0 6 Mhmd fthy 1404/2/29 داستان توکیو یاسوجیرو ازو 3.8 1 برای منی که فیلم سرزمین شمالی و سال های دور از خانه از تلویزیون ژاپن رو دیده بودم و از این سبک فیلم سازی با این مضامین و محتوا خوشم میاد ، اثر ( داستان توکیو ) در خور و شایسته تقدیر بود . تکنیک هایی که در یادداشتهای دانلد ریچی در باره سبک فیلم سازی اوزو نوشته شده بود، با خوندن فیلم نامه بیشتر برای خواننده داستان ملموس تر میشد. در داستان به خوبی مشکلات و مشقت هایی که افراد مسن ممکن هست در کهنسالی با آنها مواجه بشوند ، به نحوه احسنتی توسط نوادا و اوزو به نگارش و تصویر در اومده بود. پایان فیلم خیلی غمگین تموم شد و من خواننده به خوبی اون تنهایی پايانی شوکیچی رو درک کردم. برای دوستداران سینما کلاسیک که آثار شرقی هم باب میل و سلیقه شون هست ، این کتاب خیلی پیشنهاد میشه . امیدوارم ،مطالعه کنید و لذت ببرید. 0 6