یادداشتهای Mastaneh.Ed (6) Mastaneh.Ed 16 ساعت پیش آنک نام گل اومبرتو اکو 4.2 37 رمان آنک نام گل (۱۹۸۰) نخستین اثر امبرتو اکو، نویسنده و نشانهشناس ایتالیایی است. این اثر آمیزهای از داستان کارآگاهی، رمان تاریخی و فلسفی است که در یک صومعه قرون وسطایی روایت میشود. اکو با تلفیق رمز و راز، تاریخ، الهیات و نشانهشناسی، رمانی پیچیده و چندلایه خلق کرده است. داستان در سال ۱۳۲۷ میلادی در یک صومعه بندیکتی میگذرد. کشیشی به نام ویلیام باسکرویل و شاگردش آدسو برای بررسی ماجرای مرگهای مشکوک وارد صومعه میشوند. روایت، ساختار یک معمای جنایی کلاسیک دارد اما در دل آن، مباحث فلسفی و دینی عمیق مطرح میشود. مضمونهای رمان ۱_جستجوی حقیقت: حقیقت هرگز به طور کامل کشف نمیشود و اکو پرسشگری بیپایان بشر را برجسته میکند. ۲_قدرت و دانش: کتابخانه صومعه نماد قدرت و کنترل دانش است. ۳_ایمان و شک: تضاد میان باور مذهبی مطلق و عقلانیت نقادانه در مرکز رمان قرار دارد. ۴_طنز و مرگ: عنوان کتاب نیز به معنای «ناپایداری معنا» و گذرایی هر نماد است. از نظر سبک و زبان باید گفت که اکو زبان میانرشتهای بهکار میگیرد: ترکیبی از تاریخ، فلسفه، منطق و روایت جنایی. گاه روایت کند و سنگین میشود، اما همین پیچیدگی به عمق اثر میافزاید 1 29 Mastaneh.Ed 16 ساعت پیش اینم شد زندگی!؟ عزیز نسین 3.8 3 طنز. واقعگرایی تلخ. انتقاد اجتماعی. کتاب «اینم شد زندگی» از عزیز نسین یکی از آثار طنز اجتماعی اوست که در آن با زبانی ساده، صریح و گاه تلخ، تناقضها و نابسامانیهای جامعه ترکیه را به تصویر میکشد. عزیز نسین همانطور که در بیشتر نوشتههایش نشان داده، در این کتاب هم از طنز بهعنوان ابزاری برای نقد بیعدالتی، فقر، فساد اداری و فاصله طبقاتی استفاده میکند. نسین با زبان طنز موقعیتهای تلخ و ناگوار زندگی مردم را روایت میکند. او خندهای بر لب خواننده مینشاند، اما پشت این خنده غم و اندوهی عمیق نهفته است. شخصیتهای کتاب بیشتر از قشر پایین جامعهاند؛ کسانی که با مشکلات معیشتی، بیکاری، گرانی و نابرابری دستوپنجه نرم میکنند. این انتخاب نشان میدهد نسین به زندگی واقعی و ملموس مردم توجه ویژه دارد. او با ظرافت فساد اداری، بیعدالتی و سوءاستفادههای طبقۀ حاکم را به چالش میکشد، بیآنکه مستقیماً شعار بدهد. یکی از ویژگیهای بارز نسین این است که با سادهترین واژهها، عمیقترین مسائل اجتماعی و فلسفی را بیان میکند. این باعث میشود کتاب برای طیف گستردهای از مخاطبان قابلفهم باشد. "اینم شد زندگی" عزیز نسین ترجمهی رضا همراه انتشارات نگاه 👇👇👇 0 0 Mastaneh.Ed 4 روز پیش تابستانی با پروست ماتیاس چوکه 2.3 2 نقد. نقد یکسویهی در جستجوی زمان از دست رفته. طنز روزی که کتاب را به صورت اینترنتی سفارش دادم آنچه که بیش از همه مدنظرم بود نام کتاب بود. چند ماهی گذشت و تا این که ۱۰ روز پیش شروع به خواندنش کردم. برایم جذبهای نداشت و چون همیشه طبق عادت، نمیتوانم کتابی را نصفه رها کنم؛ اینبار این جرات را در خود دیدم که رهایش کنم و اما دربارهی کتاب: «تابستانی با پروست» اثر ماتیاس چوکه، تلاش جسورانهای است برای مواجهه با شاهکار مارسل پروست، «در جستوجوی زمان از دسترفته». نقطه قوت کتاب در رویکرد طنزآمیز و خودانتقادی نویسنده است که تجربهی خواندن رمان عظیم پروست را به صورت ملموس و شخصی منتقل میکند. او خواننده را به درک دشواریها و لذتهای مواجهه با ادبیات مدرن دعوت میکند و لحظاتی از صمیمیت و شوخطبعی در روایت خود ایجاد میکند. با این حال، بزرگترین ضعف کتاب، یکسویه بودن قضاوتهاست. چوکه غالباً بر دشواریها و ضعفهای پروست تمرکز میکند و در بسیاری از بخشها حس میشود که هدفش بیشتر «کوباندن» نویسنده است تا تحلیل متعادل. شاید همین دیدگاهش باعث شد که خیلی نتوانم با متن کتاب ارتباط برقرار کنم و نصفه رهایش کردم... تابستانی با پروست ماتیاس چوکه ترجمهی ناصر غیاثی نشر نو 👇👇👇 2 20 Mastaneh.Ed 4 روز پیش اخبار را پیگیری نکنید: راهنمایی برای یک زندگی شادتر، آرام تر و حکیمانه تر رولف دوبلی 3.6 37 رسانه. ذهنآگاهی. تمرکز کتاب «اخبار را پیگیری نکنید» (Stop Reading the News) نوشتهی رولف دوبلی نویسندهی سوئیسی است که بیشتر با کتاب «هنر شفاف اندیشیدن» شناخته میشود. این اثر بهنوعی ادامهی مسیر فکری دوبلی است؛ او در آن به بررسی تأثیرات منفی مصرف روزانهی اخبار بر ذهن، روان و کیفیت زندگی انسان مدرن میپردازد. دوبلی برخلاف جریان عمومی رسانهها، توصیه میکند که بهجای غرق شدن در اخبار فوری و سطحی، روی اطلاعات عمیق، تحلیلهای بلندمدت و کتابهای ارزشمند تمرکز کنیم. این رویکرد برای بسیاری خوانندگان رهاییبخش و نوآورانه است. دوبلی از یافتههای علوم شناختی، سوگیریهای ذهنی و تجربیات شخصی استفاده میکند تا نشان دهد اخبار نهتنها در تصمیمگیری کمکی نمیکنند بلکه اغلب ما را به واکنشهای احساسی و کوتاهمدت میکشانند.او تنها به نقد اکتفا نمیکند، بلکه پیشنهاد میدهد مدت مشخصی اخبار را کنار بگذاریم تا تأثیر مثبت آن را در آرامش ذهن، افزایش بهرهوری و تمرکز تجربه کنیم. اما از نقاط ضعف کتاب این است که دوبلی تقریباً همهی اخبار را بیارزش و مخرب میداند؛ در حالی که برخی اخبار برای آگاهی اجتماعی، مسئولیتپذیری مدنی یا واکنش به بحرانها ضروریاند. این نگاه مطلقگرایانه ممکن است محل نقد باشد.هرچند نویسنده به یافتههای علمی اشاره میکند، اما کتاب بیشتر بر تجربه شخصی و دیدگاه فردی او استوار است تا تحقیقات عمیق و دادههای تجربی گسترده. "اخبار را پیگیری نکنید" رولف دوبلی ترجمهی سيندخت سرلک انتشارات آتیسا 0 0 Mastaneh.Ed 4 روز پیش آذرباد نسیم مرعشی 3.4 14 رمان. هویت. مهاجرت رمان «آذرباد» نوشتهی نسیم مرعشی یکی از آثار تازه و بحثبرانگیز ادبیات معاصر ایران است که بهطور جدی به مضامین هویت، خانواده، و مهاجرت میپردازد. مرعشی در «آذرباد» همچون آثار قبلیاش به سراغ موضوعات اجتماعی و تاریخی رفته است. رمان حول مسائلی چون مهاجرت، درگیریهای خانوادگی، سرگشتگی هویتی و تضاد میان گذشته و حال میگردد. نام "آذرباد" نیز خود بار تاریخی و اسطورهای دارد و به نوعی نماد مقاومت و ماندگاری در برابر فراموشی است. شخصیتها زنده و باورپذیرند؛ هرکدام با گذشتهای پرزخم و آیندهای مبهم. یکی از ویژگیهای مهم کار مرعشی این است که شخصیتها صرفاً تیپ اجتماعی نیستند، بلکه لایههای عاطفی و روانی متعددی دارند. این باعث میشود خواننده بهراحتی با آنها همذاتپنداری کند. مرعشی از زبانی ساده اما شاعرانه بهره میگیرد. جملات روان و گاه کوتاه، ریتم خواندن را تند میکند، در حالیکه لحن احساسی و تصاویر ادبی فضای رمان را غنیتر میسازد. او میان روایت خطی و فلاشبک تعادلی ایجاد کرده که باعث میشود داستان هم معاصر به نظر برسد و هم ریشه در تاریخ و گذشته داشته باشد. 0 5 Mastaneh.Ed 4 روز پیش گات ها، سرودهای زرتشت زرتشت 4.0 1 کتاب گات ها؛ مشتمل بر چندین بند کوتاه بود. اما بیشترین مطلبی که در هر بند تکرار می شد خرد و خردگرایی بود و این نوع نگرشش من را به یاد فردوسی می انداخت. از نکات جالب کتاب سخن درباره ی پرتوهای سه گانه ی اهورامزدا که شامل: اشا، وهومن و خشترا بود. اشا در معنای راستی، وهومن در معنای نیک اندیشی و خشترا به معنای محبت به همنوع است. اندیشه ی راستی و پاکی در سراسر کتاب به چشم می خورد: "ای آفریننده ی بزرگ دانا از راه خرد و بینش و الهام راز پدید آمدن آفرینش را از روز ازل به من بیاموز تا حقیقت را به مردم جهان آشکار سازم" 0 0