یادداشت Mastaneh.Ed
رسانه. ذهنآگاهی. تمرکز کتاب «اخبار را پیگیری نکنید» (Stop Reading the News) نوشتهی رولف دوبلی نویسندهی سوئیسی است که بیشتر با کتاب «هنر شفاف اندیشیدن» شناخته میشود. این اثر بهنوعی ادامهی مسیر فکری دوبلی است؛ او در آن به بررسی تأثیرات منفی مصرف روزانهی اخبار بر ذهن، روان و کیفیت زندگی انسان مدرن میپردازد. دوبلی برخلاف جریان عمومی رسانهها، توصیه میکند که بهجای غرق شدن در اخبار فوری و سطحی، روی اطلاعات عمیق، تحلیلهای بلندمدت و کتابهای ارزشمند تمرکز کنیم. این رویکرد برای بسیاری خوانندگان رهاییبخش و نوآورانه است. دوبلی از یافتههای علوم شناختی، سوگیریهای ذهنی و تجربیات شخصی استفاده میکند تا نشان دهد اخبار نهتنها در تصمیمگیری کمکی نمیکنند بلکه اغلب ما را به واکنشهای احساسی و کوتاهمدت میکشانند.او تنها به نقد اکتفا نمیکند، بلکه پیشنهاد میدهد مدت مشخصی اخبار را کنار بگذاریم تا تأثیر مثبت آن را در آرامش ذهن، افزایش بهرهوری و تمرکز تجربه کنیم. اما از نقاط ضعف کتاب این است که دوبلی تقریباً همهی اخبار را بیارزش و مخرب میداند؛ در حالی که برخی اخبار برای آگاهی اجتماعی، مسئولیتپذیری مدنی یا واکنش به بحرانها ضروریاند. این نگاه مطلقگرایانه ممکن است محل نقد باشد.هرچند نویسنده به یافتههای علمی اشاره میکند، اما کتاب بیشتر بر تجربه شخصی و دیدگاه فردی او استوار است تا تحقیقات عمیق و دادههای تجربی گسترده. "اخبار را پیگیری نکنید" رولف دوبلی ترجمهی سيندخت سرلک انتشارات آتیسا