یادداشت بهارفلاح🌺⭐

🔵کتاب داس
        🔵کتاب داستان جذابی دارد و با پیشروی قصه جذابیت آن دوچندان میشود، ضمن اینکه پایان دور از انتظاری هم دارد. درمقدمه کتاب آمده است “چیزی به نام کتاب‌های اخلاقی یا غیراخلاقی وجود ندارد. کتاب‌ها یا خوب نوشته می‌شوند یا نه. به همین سادگی”. اسکار وایلد این سخنان را برای مقابله با نظرهای منتقدان که باور داشتند رمان تصویر دوریان گری خطرناک است و شهوت های غیر اخلاقی را ترویج می‌دهد گفت. ولی برخلاف وقایع خطرناک داستان، تصویر دوریان گری می‌تواند کتابی در نهایت اخلاق و ویژگی‌های ستودنی انسانی باشد.
📌یک اثر هنری قرار نیست همیشه به ما راه و رسم زندگی را بیاموزد. دستمان را بگیرد و رفتارهای صحیح از غلط را به ما نشان دهد. این مسئولیت طاقت فرسا می‌تواند به زیبایی ادبیات لطمه بزند و آزادی عمل یک نویسنده را سلب کند. با این وجود همیشه می‌توان از این آثار و تجربه‌های شخصیت‌های آن‌ها در زندگی شخصی خود استفاده کنیم. نویسندگان حرکت “هنر از برای هنر” در قرن نوزدهم به دنبال آزادی ادبیات بودند و کار آن‌ها چون برای رهایی ادبیات صورت گرفت، قابل تحسین است. نظر این هنرمندان این بود که قضاوت ادبیات به وسیله ساختارهای اخلاقی یا اجتماعی خیانتی است به شکوفا شدن هنر. انقلاب این نویسندگان در ادبیات منجر به خلق شاهکارهای هنری فراوانی از جمله تصویر دوریان گری انجامید.
📌قصه از آنجا شروع می‌شود نقاشی  در کارگاه هنری‌ درباره نقاشی اخیرش از یک جوان زیبارو به نام دوریان گری با لرد هنری که فردی غیر اخلاقی و بذله‌گو است به گفتگو نشسته بود. لرد هنری باور داشت که این اثر هنری باید به نمایش همگان برسد ولی نگارگر از این کار امتناع می‌کند. او می‌ترسید که با این کار علاقه مفرطش به دوریان گری بر زبان همه بیفتد. وقتی دوریان به جمع آنها می‌پیوندد از زیبایی این نقاشی شگفت‌زده می‌شود. عقیده لرد هنری این است که انسان برای تجربه یک زندگی کامل باید به همه شهوت‌های خود صرف‌نظر از اخلاقی یا غیر خلاقی بودنشان گوش دهد و جامه‌ی عمل به آن‌ها بپوشاند. او همچنین به دوریان گوشزد می‌کند که زیبایی جاودانه نیست و دیر یا زود از بین می‌رود. دوریان از این گفته‌ها متاثر می‌شود و آرزو می‌کند که تصویر روی تابلو به جای او پیر شود و برای این کار حاضر است روح خود را با شیطان معامله کند. بزیل تابلو نقاشی را به دوریان می‌دهد.
📌لرد هنری تصمیم می‌گیرد که شخصیت دوریان را بر وفق عقاید خود تغییر دهد. چند هفته بعد از اولین دیدارشان دوریان به هنری می‌گوید که عاشق بازیگری به نام سیبِل وین،دختری۱۷ساله شده است. و دلیل این عشق زیبایی منحصر بفرد و استعداد بازیگری او است. هنری و بزیل برای دیدن بازیگری سیبِل در یک تئاتر تاریک و چرک او را همراهی می‌کنند. ولی اجرای او زیاد چنگی به دل نمی‌زد. سیبِل می‌گوید چون به راستی عاشق دوریان شده است دیگر نمی‌تواند ادای عاشقان را روی صحنه در آورد. دوریان چون شیفته هنر بازیگری او بود دیگر نمی‌توانست عشق خود به سیبِل را پیدا کند و در همان تئاتر او را از خود راند وبا بی رحمی او را رها می‌کند. وقتی دوریان به خانه بازگشت متوجه حالت خشن و بی رحم تصویر خود در تابلو شد. دوریان از رفتار خود با سیبِل پشیمان می‌شود و تصمیم می‌گیرد که از او معذرت خواهی کند. روز بعد هنری به ملاقات دوریان می‌آید و خبر خودکشی سیبِل را به او می‌دهد و او را متقاعد می‌کند که تقصیر او نیست و نباید خود را سرزنش کند.دوریان هم خام حرفهای لردهنری می‌شود
📌قدرت تأثیرگذاری یک فرد بر فردی دیگر، یکی از تم هایی است که در سراسر رمان تصویر دوریان گری به چشم می خورد ولرد هنری  در تأثیرگذاری برای مجاب کردن و تغییر نگرش دیگران چقدر موفق است
 در ابتدا، «بزیل» تحت تأثیر سوژه‌ی نقاشی خود، دوریان، قرار می گیرد. تجربه‌ی این عواطف جدید، باعث آشفتگی و دگرگونی «بزیل» می شود اما تأثیرگذاری دوریان بر او، بسیار  گسترده‌تر از صرفا این عواطف است: به نظر می رسد که این تأثیرگذاری، توانایی «بزیل» در خلق آثار هنری را تغییر می دهد، و حتی باعث دگرگونیِ خودِ نقاشی به شیوه‌ای ماورایی می شود.یکی از نکات جالب کتاب دوستیِ لردهنری وبزیل است که دوقطب متفاوت هستند ولی بایکدیگر رفاقت چندین سال دارند.
📌در داستان با جملات و گفتارهای نغز و عمیق فلسفی بسیار روبرو می‌شویم. همچنین با سه شخصیت روبرو هستیم یکی دوریان گری دیگری دوست نقاش او که می‌خواهد دوریان گری را از پلیدی‌ها دور نگه دارد(شخصیت مثبت)؛ سوم شخصیت لرد هنری که نظرات و دیدگاه و گفتارهای محکم و قدرتمندش اثر ویرانگری بر شخصیت دوریان گری دارد(شخصیت شیطانی).گویی کل کتاب تقابل خیر وشر است.که دوریان باید انتخاب کند به کدام سمت برود.
📖بریده ای زیبا از کتاب:
💫گناه اثر خودش را در صورت آدم نشان می‌دهد، نمی‌توان اثرش را مخفی کرد، گاهی مردم چیزهایی درباره‌ی گناه‌های پنهان می‌گویند، ولی اصلاً چنین چیزی نداریم.
🔥خطاب استاد سخن حضرت سعدی به امثال دوریان گری
 صورت زیبای ظاهر هیچ نیست
ای برادر سیرت زیبا بیار
✔️پی نوشت:امتیاز کامل ندادم ،به خاطر یکی دوفصل در اواسط کتاب حوصله آدم رو سر میبرد  البته بعد اوج گرفت.

آفرین . نگاه خوب و یه معرفی زیبا 🌿✌️🤩📗

خطاب جناب سعدی فقط🔥👍👏

پاراگراف دوم 👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

معرفی عالی بود. هر وقت اسم این کتاب رو میدیدم چه فکری می‌کردم؟ دوریان گری یعنی چی؟!🤷 و ذهنم می‌چرخید لابه لای شغل‌هایی که آخرش گری داره 😆 تصویر گری، بازیگری، ریخته گری، کارگری ... اصلا فکر نمی‌کردم منظور نقاشی از یک آدم به این نام باشه 🫠😶‍🌫️🙄

خواهش میکنم🙏🔥🌹بزرگوارید.ممنون از حسن توجه شما
دوریان گری اسم  شخصیت اصلی کتاب هست که نقاشی ازش کشیده میشه🙂