⬅️ می خواید یک فرزند اصیل، شجاع، خلاق و همدل (بطور خلاصه یک انسان خوب و واقعی) تربیت کنید؟ این کتاب می تونه بهتون کمک کنه.
رویکرد این کتاب (نظریهای که بر اساس آن به شما آموزش می ده) عصبزیستشناسی بینفردی (Interpersonal Neurobiology) هست. این رویکرد تاثیر متقابل (1) تعاملات اجتماعی و روابط بینفردی با (2) مغز و بدن رو بررسی می کنه.
⬅️ مخاطب کتاب چه کسی هست؟خطاب کتاب به والدین هست اما برای آشنایی دیگران با این رویکرد هم مناسبه. متن کتاب بنظرم خیلی سبک و قابل فهم بود. پس اگر برای تربیت فرزند خودتون یا فرزند بقیه برید سراغ کتاب، ناامیدتون نمی کنه.
⬅️ چی می خواد بهتون یاد بده؟ ایده اصلی کتاب اینکه می خواد "مغز بله (Yes Brain) رو به شما معرفی بکنه و راه های دستابی به اونو توضیح بده. حالا مغز بله یعنی چی؟
(1) مغز بله مغزیه که منعطف، کنجکاو، تابآور، مایل به امتحان کردن چیز های جدید هست.
(2) مغز بله مغزیه که نسبت به دنیا و روابط پذیرا هست و بهمون کمک می کنه خودمونو و دیگرانو درک کنیم.
(3) مغز بله مغزیه که دنبال متبلور کردن خودِ واقعی و منحصر به فرد هر فرد هست و میخواد انقدر به چالش کشیده بشه تا مدام شکوفا بشه.
(4) مغز بله مغزیه که رشد درونی از دستاورد های بیرونی رو مهمتر میدونه اما اونارو نادیده نمی گیره.
⬅️ ویژگی های اصلی این مغز بله چیه؟
✨️متعادله!
✨️تابآوره!
✨️دروننگره!
✨️ و همدله!
برای هر کدوم از موارد ذکر شده توضیح می ده که چرا اینا مهمن و چنتا تمرین ساده برای تقویت این مهارت ها در کودک می ده. (البته قابل ذکر هست که آخر هر فصل هم توضیح می ده چجوری اون مهارت رو در کودک پرورش بدیم و هم چجوری خود والدین اون مهارتو تمرین کنند)
.
.
.
⏺️ تجربه شخصیم از مطالعه این کتاب:
مطالب با زبان ساده توضیح داده شده که خیلی خوب بود ولی چون گاها زیاد توضیح میداد (برای والدین این میزان توضیح بجا هست) حوصلم سر میرفت. فرصت خوبی رو برای آشنایی با رویکرد عصبزیستشناسی بینفردی برام فراهم کرد چون این رویکرد تو ایران خیلی رو بورس نیست فعلا.