بریدههای کتاب سرگذشت تام جونز کودک سر راهی hastea 1403/12/11 سرگذشت تام جونز کودک سر راهی هنری فیلدینگ 4.0 8 صفحۀ 360 پرتو کمرنگ و آرامشبخشی که ماه بر روی اشیاء میگستراند چنان زیباست که به سخن در نمیآید، به ویژه در چشم خیال کسی که میخواهد خود را به دست اندوه بسپارد. 0 3 Hooman Arabnejad 1403/11/10 سرگذشت تام جونز کودک سر راهی هنری فیلدینگ 4.0 8 صفحۀ 77 همیشه ابراز محبت موجب کسب محبوبیت و دوستی نمیشود، بلکه آنها را با آدم دشمن میکند. 0 1 Hooman Arabnejad 1403/11/21 سرگذشت تام جونز کودک سر راهی هنری فیلدینگ 4.0 8 صفحۀ 115 و اما در خصوص هراس از بذل و انفاق به کسانی که ممکن است پس از این عمل، عدم صلاحیت خود را به اثبات برسانند- و بهراستی بسیاری افراد از این دستهاند - مطمئناً چنین موانعی نمیتواند انسان نیکوکار را از نیکی کردن باز دارد. من فکر نمیکنم که چند نمونه ناسپاسی - یا حتی نمونههای بسیار - بتواند دلیلی برای سنگدلی انسان در برابر رنج همنوعانش باشد، و نیز فکر نمیکنم که وجود چنین مواردی تأثیری در قلب انسانِ واقعاً نیکوکار داشته باشد. 0 2 hastea 1403/11/27 سرگذشت تام جونز کودک سر راهی هنری فیلدینگ 4.0 8 صفحۀ 168 موردی که شباهت میان اختلالات ذهنی و عارضههایی که آنها را جسمی می نامیم از همه به هم نزدیکتر و دقیقتر است، همانا گرایش به عودت یا بازگشت عارضه است. 0 1 ماه کوچک 1403/11/17 سرگذشت تام جونز کودک سر راهی هنری فیلدینگ 4.0 8 صفحۀ 89 عالیترین و گرانبهاترین مصالح را گرد می آوری، حال آنکه کلنگی و بیلی برای کندن کافی است و کاخ های پانصد پا در صد پا می سازی، بی آنکه خانه دو در شش را فرا یاد آوری . 0 22 Hooman Arabnejad 1403/11/14 سرگذشت تام جونز کودک سر راهی هنری فیلدینگ 4.0 8 صفحۀ 100 پدران هرقدر هم که گناهکار باشند، فرزندانشان بیتردید بیگناهند. 0 6 °•zari•° 1403/10/15 تام جونز هنری فیلدینگ 4.0 8 صفحۀ 18 <<فرزند!توجه داشته باش که هنوز یک نفر هست که باید مغفرت بیپایان خود را شامل حالت سازد،و رحمت و محبت او به مراتب مهمتر از آن من است.>> 0 7 Hooman Arabnejad 1404/1/13 سرگذشت تام جونز کودک سر راهی هنری فیلدینگ 4.0 8 صفحۀ 555 و بهراستی، اخلاق را والاتر از این درسی نیست که انسان کاستیهای خویش را در فردی مشاهده کند که ذاتاً نیک است، زیرا وجود چنین مواردی انسان را عظیمتر به شگفتی میافکند و بر ضمیر او بس بیشتر اثر میکند از آنکه اینگونه کاستیها در موجوداتی سراپا دنائت و رذالت به نمایش گذارده آید. 0 2 محدثه حسنی 1404/1/30 سرگذشت تام جونز کودک سر راهی هنری فیلدینگ 4.0 8 صفحۀ 137 عقل و ایمان بر اندوه و سوگ چیره میگردد و سرانجام آن را نیست و نابود میکند. یعنی عقل بیهودگی و بیحاصلی آن را به انسان میآموزد و ایمان ناهمخوانی آن را با موازین شرع گوشزد میکند و در همان حال با روشن نگه داشتن چراغ امید و اعتقاد به آینده از اندوه شخص سوگوار میکاهد. 0 11 hastea 1403/11/1 سرگذشت تام جونز کودک سر راهی هنری فیلدینگ 4.0 8 صفحۀ 123 هیچ انسانی را یارای آن نیست تا بدان اندازه نيك باشد که بتواند اصول احتیاط و دوراندیشی را نادیده گیرد. حتی فرشته فضیلت نیز هرگاه بالای خود را به گوهر و زیور برازندگی و آداب دانی نیاراید، زیبا و دار با به نظر نخواهد آمد. 0 4 ماه کوچک 1403/11/18 سرگذشت تام جونز کودک سر راهی هنری فیلدینگ 4.0 8 صفحۀ 105 دوست خائن خطرناکترین دشمنان است و من فاش میگویم صدمه و خسارتی که هم مذهب و هم فضیلت و تقوی از دو رویان و ریاکاران دیده اند به مراتب بیش از آسیب و زیانی بوده است که زيرك ترين لا ابالیان و لامذهبان توانسته اند بر آنها وارد سازند . آری ، بلکه از این هم گامی فراتر میگذارم و میگویم از آنجا که دین و تقوی را در پاکترین تجلیات خود به درستی رشته های پیوند جامعه نامیدهاند و به راستی از بزرگترین مواهب به شمار میآیند پس هر جا که این کمالات در اثر تزویر و ریا و تظاهر مسموم و فاسد شده باشد بی تردید به بدترین بلیات تمدن بدل می گردند و افراد را قادر میسازند تا ظالمانه ترین شرارتها را نسبت به همنوع خود مرتکب گردند . 0 20 محدثه حسنی 1404/2/2 سرگذشت تام جونز کودک سر راهی هنری فیلدینگ 4.0 8 صفحۀ 147 دوست خائن خطرناکترین دشمنان است و من فاش میگویم صدمه و خسارتی که هم مذهب و هم فضیلت و تقوی از دورویان و ریاکاران دیدهاند به مراتب بیش از آسیب و زیانی بوده است که زیرکترین لاابالیان و لامذهبان توانستهاند بر آنها وارد سازند. 0 17 hastea 1403/11/27 سرگذشت تام جونز کودک سر راهی هنری فیلدینگ 4.0 8 صفحۀ 185 شور عشق به دلیل شرایط خاصی که با شیرینی آن در هم آمیخته شده بود، بر روی هم معجونی پدید آورده بود که نوش و نیش و تلخ و شیرینش در هم جوشیده. و همانطور که برای ذائقه انسان چیزی ناگوارتر از ترکیب تلخی و شیرینی نیست، همینطور هم در مفهومی مجازی، این معجون به مذاق ذهن سخت ناگوار می آمد. 0 4 hastea 1403/12/4 سرگذشت تام جونز کودک سر راهی هنری فیلدینگ 4.0 8 صفحۀ 237 عمه خانم می گوید: "آها، پس تو گریه کردن را دوست داری؟" دختر جوان پاسخ می دهد: "من عواطف رقیق را دوست می دارم و اگر به بهای قطره اشکی به آن برسم، با کمال خوشحالی این بها را خواهم پرداخت." 0 28 محدثه حسنی 1404/2/3 سرگذشت تام جونز کودک سر راهی هنری فیلدینگ 4.0 8 صفحۀ 160 حتی برای بهترین آدمها هم احتیاط و مآلاندیشی لازم است. این خصایل در واقع پاسداران فضیلتاند و فضیلت بدون چنین نگهبانانی هرگز در امان نخواهد بود. 0 15 محدثه حسنی 1404/3/18 سرگذشت تام جونز کودک سر راهی هنری فیلدینگ 4.0 8 صفحۀ 295 همهی این کاشفان حقیقت دقیقا همان کسانند که بعضیها اسمشان را میگذارند جویندگان طلا. روشی که در این دو نوع جستجو به کار میرود یعنی جست و جوی حقیقت و جست و جوی طلا، یکسان است یعنی کند و کاو و جست و حو در زباله و نخاله و در مورد اول گندیدهترین و بویناکترین مکانها، یعنی در انفاس رذیله 0 10 hastea 1403/11/27 سرگذشت تام جونز کودک سر راهی هنری فیلدینگ 4.0 8 صفحۀ 189 هستند رویدادهای ناچیزی که بسیار بارها مورخان و واقعه نگاران زیرک از نقل آنها غافل میشوند، حال آنکه حوادثی بسیار با اهمیت از آنها نشأت می گیرند. به راستی جهان را میتوان دستگاه بزرگ و پیچیدهای دانست که در آن چرخهای بزرگ نخست توسط چرخهای بسیار کوچکی که جز با چشمهای بسیار نیرومند دیده نمی شوند به حرکت در می آیند. 0 14 محدثه حسنی 1404/4/18 سرگذشت تام جونز کودک سر راهی هنری فیلدینگ 4.0 8 صفحۀ 452 قدرت در وحدت است. 0 14 محدثه حسنی 1404/4/18 سرگذشت تام جونز کودک سر راهی هنری فیلدینگ 4.0 8 صفحۀ 456 تنها دوراه وجود دارد که در پیش گرفتن آنها انسان را به خصلت والای ژرف نگری میرساند. یکی تجربهی آموختنی دراز مدت و دیگری تیزبینی فطریکه منظور همان نبوغ و تیزهوشی و استعداد طبیعی تمیز است که البته به نراتب بهتر از تجربهی آموختنی است. 0 4 محدثه حسنی 1404/4/28 سرگذشت تام جونز کودک سر راهی هنری فیلدینگ 4.0 8 صفحۀ 470 هرچند عشق، دوستی، احترام و نظایر اینها اثرات قاطعی در ذهن انسان دارند ولی منافع شخصی عاملی است که کمتر انسان عاقلی در استفاده از دیگران در راه رسبدن به اهداف خویش آن را نادیده میگیرد. 0 12