بریده کتابهای آزادی معنوی حوراء سادات 1403/8/7 آزادی معنوی مرتضی مطهری 4.7 42 صفحۀ 122 0 4 محمد مهدی قربانی 1402/9/12 آزادی معنوی مرتضی مطهری 4.7 42 صفحۀ 173 انتظار فرج داشتن یعنی انتظار در رکاب امام بودن و جنگیدن و احیاناً شهید شدن، یعنی آرزوی واقعی و حقیقی مجاهد بودن در راه حق، نه آرزوی اینکه تو برو کارها را انجام بده، بعد که همه کارها انجام شد و نوبت استفاده و بهره گیری شد آن وقت من میآیم! 0 13 فاطمه مهمان دوست 1403/10/3 آزادی معنوی مرتضی مطهری 4.7 42 صفحۀ 112 اولین منزل سلوک به خداوند،منزل (توبه)است. 0 5 حوراء سادات 1403/8/7 آزادی معنوی مرتضی مطهری 4.7 42 صفحۀ 134 بعضی از احوال در دنیا مکافات است و بعضی از بدبختیهایی که در دنیا به انسان می رسد نتیجه ی عمل انسان است. 0 1 خانم کاف🌻 1403/4/28 آزادی معنوی مرتضی مطهری 4.7 42 صفحۀ 81 آخر کار که شد، یک وقت دیدم اشکهای نجس معاویه روی ریشش جاری شده است. بسیار اشک ریخت. بعد با آستین خود اشکهایش را پاک کرد و گفت: هیهات! زمان و روزگار عقیم است که مثل علی مردی را بیاورد. 0 0 یحیی غفورزاده 1403/9/4 آزادی معنوی مرتضی مطهری 4.7 42 صفحۀ 173 انتظار فرج داشتن یعنی انتظار در رکاب امام بودن و جنگیدن و احیاناً شهید شدن، یعنی آرزوی واقعی و حقیقی مجاهد بودن در راه حق، نه آرزوی اینکه تو برو کارها را انجام بده، بعد که همه کارها انجام شد و نوبت استفاده و بهره گیری شد آن وقت من میآیم! 0 0 محمد مهدی قربانی 1402/9/11 آزادی معنوی مرتضی مطهری 4.7 42 صفحۀ 30 هر وقت شما دیدید بر خشم خودتان مسلط هستید نه خشم شما بر شما مسلط است، شما آزادید. هر وقت دیدید شما بر شهوت خودتان مسلط هستید نه شهوت شما بر شما 0 8 محمد مهدی قربانی 1402/9/11 آزادی معنوی مرتضی مطهری 4.7 42 صفحۀ 123 اگر گریه بر حسین بن علی تو را به سوی عمل کشاند، بدان که تو بر حسین بن علی گریه کردهای و گریه تو راستین است. اگر نه، فریب شیطان است. 0 12 فاطمه عباسی 🇵🇸 1402/10/13 آزادی معنوی مرتضی مطهری 4.7 42 صفحۀ 248 صدرالمتألّهین، فیلسوف بزرگ اسلامی و ایرانی، اصراری دارد روی این مطلب که اشتباه است که مردم خیال میکنند افراد انسان همه افراد یک نوعند. میگوید: به عدد افراد انسان، انواع انسانها وجود دارد چون انسان جنس است نه نوع استاد مطهری، آزادی معنوی، ص248 0 0 خانم کاف🌻 1403/4/23 آزادی معنوی مرتضی مطهری 4.7 42 صفحۀ 16 علة العلل تمام جنگها، خونریزیها و بدبختیها که در دنیا وجود دارد این است که افراد بشر به آزادی دیگران احترام نمیگزارند. 0 1 سیده حُسنا 1403/4/7 آزادی معنوی مرتضی مطهری 4.7 42 صفحۀ 16 تمام جنگها، خونریزیها و بدختیها که در دنیا وجود دارد این است که افراد بشر به آزادی دیگران احترام نمیگذارند. 0 0 فاطمه عباسی 🇵🇸 1402/10/13 آزادی معنوی مرتضی مطهری 4.7 42 صفحۀ 186 مرحوم آیة الله حجّت (اعلی الله مقامه) یک سیگاریای بود که من واقعاً هنوز نظیر او را ندیدهام؛ گاهی سیگار از سیگار قطع نمیشد، گاهی هم که قطع میشد طولی نمیکشید. ایشان اکثر اوقات سیگار میکشید. وقتی مریض شدند، برای معالجه به تهران آمدند و در تهران اطباء گفتند چون بیماری ریوی هم دارید باید سیگار را ترک کنید. ایشان ابتدا به شوخی گفته بود: من این سینه را برای سیگار میخواهم؛ اگر سیگار نباشد، سینه را میخواهم چه کنم؟ گفتند: به هر حال برایتان خطر دارد و واقعاً مضر است. فرمود: مضر است؟ گفتند: بله. گفت: نمیکشم. یک «نمیکشم» کار را تمام کرد. یک عزم و یک تصمیم، این مرد را به صورت یک مهاجر از یک عادت قرار داد. استاد مطهری، آزادی معنوی، ص186 0 0 زهرا ابراهیمی 1403/11/6 آزادی معنوی مرتضی مطهری 4.7 42 صفحۀ 222 آیت الله بروجردی گفت ۷۰ سال از خدا عمر گرفتهام و خداوند در این مدت تفضلاتی به من کرده است و هیچ یک از این تفضلات تدبیر نبوده است، همه تقدیر بوده است فکر من همیشه این بوده که ببینم وظیفهام در راه خدا چیست. هیچ وقت فکر نکردهام که من در راهی که میروم ترقی میکنم یا تنزل، شخصیت پیدا میکنم یا پیدا نمیکنم؛ فکرم همیشه این بوده که وظیفه خودم را انجام بدهم. هرچه پیش آید، تقدیر الهی است. 0 5 فاطمه زهرا 1402/12/1 آزادی معنوی مرتضی مطهری 4.7 42 صفحۀ 247 انسان از هر حیوانی بیشتر بالقوه است و کمتر بالفعل 0 4 شراره 1403/10/11 آزادی معنوی مرتضی مطهری 4.7 42 صفحۀ 32 علی علیه السلام می فرماید:... 《وَ النَّاسُ فِيهَا رَجُلَانِ 》مردم در دنیا دو صنف می شوند: 《رَجُلٌ بَاعَ فِيهَا نَفْسَهُ فَأَوْبَقَهَا وَ رَجُلٌ ابْتَاعَ نَفْسَهُ فَأَعْتَقَهَا 》مردم که در این بازار دنیا، در این گذشتنگاه دنیا می آیند دو دسته اند. بعضی می آیند خودشان را می فروشند، برده می کنند و می روند. بعضی دیگر می آیند خودشان را می خرند، آزاد می کنند و می روند. 0 0 مهدی کرامتی 1402/7/26 آزادی معنوی مرتضی مطهری 4.7 42 صفحۀ 170 بعضى عوامل هستند كه تا انسان كلاس آن را طى نكند آن پختگى مخصوصى را كه بايد پيدا كند، پيدا نمىكند. مثلًا ازدواج از نظر اسلام از چند جنبه مقدس است. برخلاف مسيحيت كه تجرّد در آن تقدس دارد، در اسلام تأهّل تقدس دارد. يكى از دلایل تقدسش جنبه تربيتى روح انسان است. يك نوع پختگى و يك نوع كمال براى روح انسان هست كه جز به وسيله تأهل پيدا نمىشود. يعنى اگر يك مرد يا يك زن تا آخر عمر مجرّد بماند و لو اينكه تمام عمرش را رياضت بكشد، نماز بخواند، روزه بگيرد، به مراقبه و مجاهده با نفس بگذراند، در عين حال يك نوع خامى در روح اين آدم مجرد هست و علتش اين است كه متأهّل نشده است.. اين است كه اسلام تأهل را سنت مىداند. ممكن است بعضى اشخاص بگويند ما اگر متأهل نيستيم ولى بالأخره به حال عزوبت باقى نمىمانيم. نه، مسئله تأهل، اختيار همسر كردن، متعهد شدن در مقابل يك همسر و بعد متعهد بودن در مقابل فرزندان است كه روح انسان را پخته و كامل مىكند. چيز ديگر جانشينش نمىشود. عواملى كه در تربيت انسان مؤثر است، هر كدام به جاى خود مؤثر است؛ هيچ كدام جاى ديگرى را نمىگيرد. 0 1 خانم کاف🌻 1403/5/3 آزادی معنوی مرتضی مطهری 4.7 42 صفحۀ 226 اگر تمام عالم مثل فصل زمستان مُرد، مأیوس نشوید، نگویید دنیا را زمستان گرفت، دیگر دوره بهار منقضی شد؛ خیر، بهاری خواهد آمد. 0 1 محمد مهدی قربانی 1402/9/12 آزادی معنوی مرتضی مطهری 4.7 42 صفحۀ 204 معنی زندگی چیست؟ زندگی که نان خوردن و آب نوشیدن نیست، زندگی که خوابیدن نیست، زندگی که راه رفتن نیست. اگر بمیرید و پیروز باشید، آن وقت زنده هستید ولی اگر مغلوب دشمن باشید و زنده باشید، بدانید که مردهاید. 0 4 مهدی کرامتی 1402/7/25 آزادی معنوی مرتضی مطهری 4.7 42 صفحۀ 105 بچهها را چه بايد كرد؟ بچهها را از كوچكى بايد به نماز تمرين داد. دستور رسيده است كه به بچه از هفت سالگى نماز تمرينى ياد بدهيد. البته بچه هفت ساله نمىتواند نماز صحيح بخواند ولى صورت نماز را مىتواند بخواند. از هفت سالگى مىتواند به نماز عادت كند، چه پسر و چه دختر. يعنى همان اولى كه بچه به دبستان مىرود، بايد نماز را در دبستان به او ياد بدهند، در خانواده هم بايد به او ياد بدهند. ولى اين را توجه داشته باشيد كه ياد دادن و وادار كردن با زور نتيجهاى ندارد. كوشش كنيد كه بچهتان از اول به نماز خواندن رغبت داشته باشد و به اين كار تشويق بشود. به هر شكلى كه مىتوانيد موجبات تشويق بچهتان را فراهم كنيد كه با ذوق و شوق نماز بخواند؛ زياد به او بارك اللَّه بگوييد، جايزه بدهيد، اظهار محبت كنيد كه بفهمد وقتى نماز مىخواند، بر محبت شما نسبت به او افزوده مىشود. ديگر اينكه بچه را بايد در محيطِ مشوّق نماز خواندن برد. به تجربه ثابت شده است كه اگر بچه به مسجد نرود، اگر در جمع نباشد و نماز خواندن جمع را نبيند، به اين كار تشويق نمىشود، چون اصلًا حضور در جمع مشوّق انسان است. 0 3 فاطمه عباسی 🇵🇸 1402/10/13 آزادی معنوی مرتضی مطهری 4.7 42 صفحۀ 126 این حدیث قدسی چقدر عالی توبه را توصیف میکند: انینُ الْمُذْنِبینَ احَبُّ الَی مِنْ تَسْبیحِ الْمُسَبِّحین. خدای تبارک و تعالی، این رحمت مطلقه و کامله فرمود: ناله گنهکاران در نزد من محبوبتر است از تسبیح تسبیح کنندگان استاد مطهری، آزادی معنوی، ص126 0 0