معمولا سفرنامه هارا پیش از سفر میخوانند تا اطلاعلاتی راجع به سفر بهشان بدهد، ولی اینجانب میگویم سفرنامه مکه را بعد از حد اقل یکبار حج رفتن بخوانید، شک نکنید که تا قبل از اینکه بروید مکه فقط برایتان مکه است و خیلی درک درستی ازش ندارید ولی بعد از یکبار رفتن متوجه میشوید که جایی ورای تصور است.
در خصوص این سفرنامه هم همین است اگر دنبال اطلاعات برای پیش از سفر هستید، فکر نمیکنم خیلی به کارتان بیاید لذا بیشتر برای تازه کردن داغ دل سفر رفته ها مفید است به ویژه اگر خودتان در سفر دست به قلم نشده باشید.
خلاصه سفرنامه حج، بعد از سفر خواندنش لطف دیگری دارد!
مدتی قبل که اصلا نميدونستم حج چیست و مکه کجاست و بنایی بر سفر و بر افزایش اطلاعات در این زمینه نبود، اولین بار نام کتاب بود که جذبم کرد که ببینم اصلا کتاب موضوعش چیست ، به نظر من بیش از نوشته پشت کتاب، عنوان کتاب هست که گرایش ایجاد میکنه بهسمت مطالعه آن. خلاصه که نام کتاب رو خیلی دوست دارم، ( گریزی بزنیم به مبحث خال معشوق در ادبیات فارسی و وصف زیبایش و غش و ضعف رفتن کلی شاعر برای این خال)
حامد عسکری قلم عجیب غریبی داره، مطالب کتاب طوریه که انگار نوشتار مدرن و سنتی و گویش کرمانی رو ریخته تو مخلوط کن و از محصول بدست آمده این کتاب رو نوشته. در هر صورت چون در جوانی حج رو تجربه کرده و به قلم در آورده، این خودش یه باب نزدیکی نسبت به مخاطب و نویسنده ایجاد میکنه .
ولی خب به نظرم یه مقدار طولانی هم بود که البته خودش در جایی متوجه این زیاده گویی شده بابتش حلالیت هم گرفته!
در کل فکر میکنم که حین خواندش احساس خوبی خواهید داشت.