معرفی کتاب الجمل اثر آزاده جهان احمدی

الجمل

الجمل

4.4
8 نفر |
8 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

1

خوانده‌ام

14

خواهم خواند

12

شابک
9786622851583
تعداد صفحات
239
تاریخ انتشار
_

توضیحات

        کتاب «الجمل» بازنویسی روایی و مستند کتاب «الجمل» شیخ‌ مفید است که به اثبات حقانیت ولایت و امامت حضرت امیرالمومنین علی(ع) بر اساس منابع اهل‌سنت می پردازد.
      

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به الجمل

لیست‌های مرتبط به الجمل

یادداشت‌ها

          الجمل تلاشی ستودنی از سوی آزاده جهان احمدی‌ست برای روایت داستان وار جنگ جمل با اقتباس از کتاب الجمل و النصره سید العتره فی حرب البصره اثر ماندگار شیخ مفید.
در واقع ایشون کوشیده تکه روایت‌های پراکنده شیخ مفید رو پشت سر هم به شکل یک داستان پیوسته روایت کنند که واقعا ایده خیلی خوب بوده، تا حدود زیادی هم از عهده این کار بر اومده.
اما اندک دخل و تصرفی که ایشون در برخی جاها داشتند به فهم مخاطب لطمه وارد می‌کنه، عدم وفاداری به متن اصلی مخاطب رو در مورد تاریخ به اشتباه میندازه! مثلا ماجرای گریختن زبیر، هیچ جای کتاب اصلی نیامده که وقتی زبیر لشگر جمل رو شکست خورده دید، فرار کرده. خود شیخ مفید در کتاب اصلی صحبت دقیقی از زمان گریختن زبیر نکرده، البته در قسمت کشته شدن طلحه از قول علی بن زید بن جذعان صحبتی از دور شدن زبیر از معرکه و احتمال بازگشت مجدد می‌کنه (در برخی کتب اومده که. زبیر بعد نصایح مکرر امیرالمومنین از جنگ کناره گرفته و در برخی هم اومده که با شدت گرفتن جنگ و مغلوبه دیدن لشگر جمل فرار کرده)

با اینکه نویسنده خیلی سعی کرده توصیفات ادبی از وقایع رو چاشنی روایت تاریخی کنه اما متن از لحاظ ادبی هم در حد متوسط هست، به علاوه که در خیلی از جاها متن دقیقا کپی ترجمه دکتر مهدوی دامغانی هست!
در کل کتاب متوسطی بود که برای یکبار تجربه کردن ارزش داره البته اگر قبلاً چیزی در مورد جمل نخوندین و برای اولین بار میخواهید کتاب رو بخونید زیاد توصیه نمیکنم.
        

1

علی  راد

علی راد

1402/11/23

الحمدلله ا
          الحمدلله الذي جعلنا من المتمسكين بولاية أميرالمؤمنين علي ابن ابيطالب عليه السلام🤲🏻
این کتاب رو  از چند نظر میشه بررسی کرد:
۱- روان بودن و مجسم کردن: من ملاک رو این قرار میدم که ، تعداد صفحاتی که میخوانی دستت نباشه و راحت بتونی مجسمش کنی. خب از این نظر خیلی خوب بود. پس و پیش کردن یکسری از مطالب نسبت به نسخه اصلی الجمل، کتاب رو خواندنی تر کرده بود.

۲- منابع: کتاب ترجمه الجمل شیخ مفید هست و باید در آن کتاب بیشتر به دنبال منابع بود. اما آنچه که اینجا مشاهده میکنیم( با کمی اضافه کردن عنصر خیال و...) از الغارات و المنتظم ابن جوزی گرفته تا کامل التواریخ ابن اثیر؛ نشان دهنده منابع پر و پیمونه.

۳- توضیح شخصیت ها: به نظرم در خواندن تاریخ ، اگه نگم مهمترین ، جزو مهمترین عوامل اینه که شخصیت هارو خوب بشناسیم. راستیتش من حدود ده مورد یادداشت کردم که درموردشون تحقیق کنم(به جز آنهایی که قبلا کرده بودم، وگرنه آمار بسیار بالا بود) و به شخصیت هایی نظیر طلحه و پسر زبیر و عایشه خیلی خوب پرداخته شده.

۴- سوالی که هنوز برام مطرحه اینه که چرا از نقش امام حسن (ع) در کشتن شتر عایشه صحبتی نشد( اشتباه نشه: در جای جای کتاب از امام حسن (ع) صحبت هست، در این مورد نیست) باز باید بگردم در منابع که ببینم چرا نیومده ؟ اگه کسی هم میدونست لطفاً راهنمایی‌ام کنه🙏

📌حس میکنم کتاب ،تکمله بسیار خوبی برای کسیکه الغارات خونده باشه. به همه شیعیان مولا پیشنهادش میکنم 👌🏻

        

15

          
زوایای جدیدی از جنگ جمل رو خوندم. تا قبلش زیاد اطلاعاتی از جنگ جمل نداشتم و دنبال جزئیاتش هم نبودم، ولی با خوندن این کتاب اطلاعات زیادی از زوایا و پشت پرده های جنگ جمل دستگیرم شد و بیش از پیش به مظلومیت حضرت علی علیه السلام پی بردم.
جسته و گریخته یک سری اطلاعات جزئی از افراد دخیل در جنگ جمل شنیده بودم ولی مطالعه این کتاب خیلی کمکم کرد.
در چند جمله بخوام بگم:
 تاریخ گواه است چه بسیار افرادی به اعتبار گذشته دیگران،آینده خود را تباه کردند و آتش دوزخ را به ارزانی خریدار شدند، و چه اندک کسانی، وصایای پیامبرشان را پیشه کردند و در مسیر ثابت قدم ماندند.
تاریخ بیانگر داستان افرادی است که سادگی و حب و بغض آنها موجب ریخته شدن خون خود و اطرافیانشان شد، طمع مال و ثروت و جاه و مقام و لذات دنیا آدمی را از عرش به فرش می‌کشاند.
خدا رحمت کند شیخ مفید را که تاریخ را ثبت کرد تا بدانیم طلحه به دست مروان بن حکم که در سپاه خودش فرماندهی می‌کرد، با فلاکت به هلاکت رسید.
برایم جالب بود که پس از جنگ، حضرت علی علیه السلام، همسر پیامبر را به همراه ۴۰ زن که سر و روی خود را پوشانده بودند به مدینه بازگرداند.
رحمت خدا بر امیرمؤمنان و شیخ مفید.
توصیه می‌شود ابتدا این کتاب، سپس ترجمه الغارات مطالعه شود.
        

3