معرفی کتاب قوانین چارتین اثر عمرو عبدالحمید مترجم فرشته مولایی

3.8

ناشر
نیماژ
1399/3/7

قوانین «چارتین»، جهانی یگانه دارد که در مرزهای رئالیسم جادویی و فانتزی بزرگسال جا می گیرد. رمانی خیالی و بسیار جذاب که از زبان پزشکی به نام «فاضل» تعریف می شود. چارتین شهری عجیب با قوانین سخت و غریب است از قبیل اینکه هیچ یک از شهروندان متعلق به طبقه شریف حق ندارد بیشتر از ۵۰ سال زنده بماند، خانواده های غیرشریف نیز گرچه از برخی حقوق مثل تحصیلات ابتدایی برخوردارند، ولی با کوچک ترین لغزشی به مرگ محکوم می شوند. در این شرایط عجیب بین «غفران» و «ندیم» که هر یک متعلق به طبقه های مختلف هستند، عشق شکوفا می شود و بر سر دوراهی سخت انتخاب خانواده یا عشق قرار می گیرند و... .

яσвεят

яσвεят

1404/4/17

درباره ی جلد اول قوانین چارتین و حداقل جلد اولش ذکر این نکته که ساخت همچنین جهان پادآرماشهری و انتخاب و برگزیده شدن یک فرد یک پیام رسان و پیام های پنهانی داستان
همگی رفرنس های غیر مستقیمی به مباحثی اعتقادی اسلامی باشه که در مصر هم پذیرش قرار گرفته
نسخه ای که نویسنده مصری یکسری فاکتورها و نقاط تشکیل دهنده ی کاملا خیالی تحت عنوان یکسری قوانین سفت و سخت و عوض ناشدنی پدید آورده و تبدیل به یک خرافه شده پس اصلا هیچ مشکلی با ادیان الهی خودمون نداره و نخواهد هم داشت (داخل پرانتز یک دوستی گفته بود این کتاب اسلام ستیز و ..... خواستم بگم نه !)
نکته ی بعدی شخصیت پردازی بسیار خوبی داره کتاب یعنی اینکه از هر کاراکتر اطلاعاتی میده که همگی بجا هستند و هر لحظه از داستان این چرخش نفرات و زاویه دیدی که آنها به مجموعه دارن خیلی بجا و زیباست
تعبیر هایی داستان دارد که بی سابقه است مثلا اوایل کتاب غفران شیک پوش تبدیل میشه به یک ژنده پوش  و کفش های پاره و همچین در ادامه وقتی سخنانی که غفران به نسالی ها میگه هر کدوم پند و اندرز به دل میشینه
به نوعی غفران در جلد اول یک سمبل تبدیل میشه و شخصیتی والا پیدا می‌کنه
نوید یک جلد دوم و جلد سومی هستش که باید بخوانید

dream.m

dream.m

1404/4/22

قوانین چارتین اگر یک رمان نوجوانان بود می‌تونستم بهش ۴ ستاره هم بدم، ولی متاسفانه بعنوان یک فانتزی رئالیسم جادویی بزرگسالان نتونست نظرم رو بیشتر از ۲ ستاره جلب کنه.
این اولین رمان از نویسنده مصری عمرو عبدالحمید هست که خوندم و اعتراف میکنم اولش خیلی مجذوبم کرد. اما بعد که تبدیل شد به یک داستان عشقی دخترونه تینیجر پسند، همه چی انگار افت کرد و در حد رویابافی های شبانه بچه های تازه به بلوغ رسیده کلیشه ای و دم دستی شد. در ادامه هم اتفاقات با وجود طرح کلی جالب داستان، خیلی کسل کننده پیش رفتن و دیگه رمان نتونست به اندازه بخش اولش سورئال و جذاب باشه.
از طرف دیگه، رمان هیچ دیالوگ قدرتمند و صحنه پردازی قوی ای هم نداشت. تخیل رو قلقلک میداد ولی ضعیف بود و بهش بال و پر نمی‌داد.
علی ای حال، نمیتونم بگم کتاب رو نخونید. حتی میتونم بگم جزو پیشنهاد های اولیه ام برای نوجوان هاست و پیام خیلی خوبی هم از امید و تلاش منتقل می‌کنه ( همچنین فاقد صحنه های ماچ و بوسه و مطلقا منزه از اروتیسم در هر حدی). همون طور که اولش گفتم، بهتر بود توی گروه سنی کودکان و نوجوانان طبقه بندی میشد تا مخاطب بدونه با چه سطحی روبرو هستش.
...
با تشکر آقای پیمان عزیز که کتاب رو معرفی کرد و فایل رو برام فرستاد. امیدوارم ریویوو من ناامیدش نکنه