معرفی کتاب انیس اثر لی باردوگو مترجم امیرکسرا آرمان

انیس

انیس

لی باردوگو و 1 نفر دیگر
3.8
5 نفر |
2 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

1

خوانده‌ام

6

خواهم خواند

14

شابک
9786001829222
تعداد صفحات
512
تاریخ انتشار
_

توضیحات

        لوسیا کتادو پادوی آشپزخانۀ خانۀ محقر نجیب‌زاده‌ای نانجیب است. او با استفادۀ مخفیانه از جادویش، وظایف سخت و زندگی محنت‌بارش در جایگاه تنها ندیمه و کلفت خانه را کمی بر خود ساده‌تر می‌کند. بانوی خانه که پی به استعداد مخفی دخترک پادو برده، دسیسه‌ای می‌چیند تا از موهبت لوسیا در راستای ترفیع منزلت اجتماعی خود بهره ببرد. لوسیا فرصت را مغتنم شمرده و بی‌آن‌که بداند، خود را به ورطه‌ای که جولانگاه غیب‌بینان، کیمیاگران، قدیسان و ایجازآفرینان است، پرت می‌کند. جایی که در آن مرز میان جادو، علم و شیادی قابل تشخیص نیست. درحالی که ترس از دستگیری همواره پابه‌پایش پیش می‌آید، لوسیا تمام ذکاوت خود را به کار می‌بندد تا در این عرصۀ خطرناک زنده بماند. حتی اگر برای زنده ماندن نیازمند دریافت کمک از انیسی جاودان و مرموز باشد که رازهای نهفته در سینه‌اش احتمالاً از رازهای سربه‌مهر لوسیا نیز خطرناک‌ترند.
      

لیست‌های مرتبط به انیس

قاموس خزران: رمان - واژه نامهانیس تنهایی الیزابت

بهترین کتابهایی که در ۱۴۰۳ خواندم

10 کتاب

➖قاموس خزران: خلاقیت محض. نبوغ خالص. ماجرا بررسی تاریخ قوم خزر و تغییر دین آنها به سه روایت اسلامی، مسیحی و یهودی، در قالب یک دانشنامه است. نویسنده، داستان در داستان می‌آورد، شخصیتهای خیالی و تاریخ‌های ساختگی جور می‌کند، و با ایده‌هایی مطلقا حیرت‌انگیز در باب مفاهیمی مثل خواب، شیطان، جهنم و موسیقی، میخکوبتان می‌کند. ➖انیس: از وسط‌های داستان، می‌شود آخرش را حدس زد، ولی شیوه روایت به‌قدری سرخوشانه پیش می‌رود که باز هم ادامه می‌دهیم و می‌گذاریم داستان ما را با خود ببرد. عاشقانه‌ای در بستر تاریخ و جادو. ➖تنهایی الیزابت: رمان، خیلی پراتفاق نیست، ولی در نقب زدن به عمق جان شخصیتها، و بلکه آدمی، بی‌نظیر است. ➖بیست و یک داستان: این کتاب را باید باید ذره ذره خواند، مزمزه کرد و لذتش را برد. ترکیب همینگوی و دریابندری، ترکیب برنده است. ➖همه‌چیز از اینجا دور است: ۱۵ داستان کوتاهی که در این کتاب، انتخاب و ترجمه شده، همگی شاهکار هستند. اگر دوست دارید نویسنده شوید و فوت و فن نویسندگی را یاد بگیرید، یا اگر می‌خواهید خواننده حرفه‌ای شوید و سلیقه‌تان ارتقا یابد، این کتاب را از دست ندهید. ➖تاریخ کتابخوانی: امسال چاپ سوم و ویراست جدید کتاب آمد و من دوباره خواندمش و دوباره کیف کردم. بر هر کتابخوان حرفه‌ای است که این کتاب را دریابد و دُر یابد و ببیند که با خواندن هر صفحه از کتاب، چه کار مهمی دارد می‌کند. ➖آناکارنینای مشکل‌گشا: داستان خواندن به چه دردی می‌خورد؟ این کتاب، جواب همین پرسش است، با بررسی مصداقی رمان‌های روسی. ترجمۀ روان و خواندنی دارد. ➖شاهنامه بزرگ ایلخانی: ایلخان ابوسعید بهادرخان، دستور تهیه و تصویر نسخه‌ای از شاهنامه را داد که امروزه به نام تاراجگر آن، دموت معروف است. این کتاب با بررسی تصاویر بازمانده از آن شاهنامه نشان داده که چطور یک حاکم مغول هم متوسل به شاهنامه می‌شود. این کتاب عظیم هویتی ما ایرانیان. ➖پیامبران بومی‌گرای ایران در سده‌های آغازین اسلام: تعدد منابعی که از زبان‌های مختلف مورد مراجعه بوده و روشمندی بحث، در کنار روایت جذاب، تصور شما را از یک کتاب تاریخی و همین‌طور از کلیشه‌های رایج در مورد قرون اولیه اسلامی عوض می‌کند. ➖زرافه در تاریخ و هنر: تصور فرهنگها و آدمهای تاریخی مختلف از زرافه چی و چطور بوده؟ مصداق علم لاینفع و عیش حلال.

144

پست‌های مرتبط به انیس

یادداشت‌ها

Elias

Elias

1403/10/24

          نام کتاب: انیس 
نویسنده: لی باردوگو 
مترجم: امیر کسرا آرمان 
ژانر: فانتزی تاریخی 
تعداد صفحات: ۵۱۲

خلاصه داستان: کتاب روایت زندگی دختر خدمتکاری به اسم لوسیاست که قدرت جادویی داره. 
پس از اتفاقی لوسیا که دختری یهودی در ظاهر فردی با دین مسیحیته، توسط معشوق خاله خودش به مسابقه‌ایی از سمت یکی از نزدیکان شاه کشیده میشه تا کسانی که قدرت معجزه‌ایی از سمت خدا بهشون داده شده وارد دربار بشن. این درحالیه که لوسیا کافر یهودی و جادوگره و... 

بررسی: 
انیس اخرین کار منتشر شده از لی باردوگو که به گفته خودش از بخشی از شجره نامه خانوادگیش برای نوشتنش الهام گرفته و با جادو فانتزی قاطیش کرده. داستان با روایت سوم شخص از دید شخصیت فرعی شروع میشه و پیش میره. ( این انگار یه حالتی داشت که از خود لوسیا داستان رو شروع نکرد انگار از اول میخواست بگه که این مهم نبوده برای کسی) 
خودِ پلات کتاب انیس چیز جدیدی نیست، ما این داستان مسابقه و دختری که باید نبرد کنه و عاشق میشه و غیره رو تو کلی کتاب دیگه هم دیدیم. بخوام اسم ببرم جلد اول مجموعه سریر شیشه‌ایی، افعی و بالهای شب، بخشی که رییل داشت تو کتاب خشم زاد و حتی تو علمی تخیلی. 
علمی تخیلی رو کنار بذاریم کتاب انیس از همه‌ی کتاب فانتزی با این داستان قوی تر بود نه به خاطر داستان بلکه بخاطر بخش اصلی و مهم داستان، بخش تاریخی کتاب. 
قرن شانزدهم میلادی داخل کشور  اسپانیا و قدرت تسلط کلیسا روی حاکمیت و مردم. 
لی باردوگو با ظرافت شروع به داستان سرایی میکنه و جلو میره داستان کافری رو میگه که داره دست و پا میزنه تا ادم حسابش کنن که به واسطه دختر بودنش یا خدمتکار بودنش همه بهش تسلط نداشته باشن و ترسی از جامعه و افراد نداشته باشه مثل پولدارهایی که در ظاهر فردی معتقد به مسیحیت فقط با خود شیطان پیمان نبستن. 
نویسنده به خوبی از پس فضاسازی و تجسم اون دوره و ساختمان و زندگی اشراف و غیره برامده. خوب تونسته تو ذهن مخطابم امروز قرن شانزدهم رو جا کنه. 
اما شیخصیت پردازی کتاب جای کار داشت. 
شخصیت پردازی لوسیا خوب بود میشد فهمیدش میشد گفت تمام این نقش بازی کردن‌هایی که از بربود و پوشوندن شخصیت اصلیش از بالا دستی‌هاش برای چیه همونطور که میشد حوآلیت رو فهمید و میشد دلیل کارهاش رو دونست و همینطور زیاده خواهی ویکتور اما سانتانخل شخصیت اصلی کنار لوسیا به من توهم شخصیت پردازی میداد نمیدونم چطور بگمش، انگار لی باردوگو میخواست او کلیشه پسر سردو خشن و دَدی رو حفظ کنه و در کنارش اون رئوفت و درد سال‌هایی که تحمل کرده بود رو به خواننده بفهمونه اما نشد. با اینکه خواننده قطعا از این شخصیت لذت میبره. 
دین و جادو اساس کتاب انیس که اگر یکیشون نبود داستان شکل نمیگرفت، جادو کفر امیزی که به شکل معجزه میخواستن باورش کنن و دینی که هیچگاه با سیاست یک راه نمیشه وگرنه فاجعه برای اهالی به پیش میاد. مردمان دینی کلیسا که شیطان رو بد میدونن اما خودشون میتونن از شیطان بدتر باشن. 
این کتاب سراسر کنابه بود به مسیحیت اون دوران کنایه به حکومت و ادم‌های با خدای اون دوران و میشه گفت لی باردوگو کارشو خیلی قشنگ انجام داد. 
« این نمایش پرهیزکارانه، این مراسم زدایش گناه را با اسپانیایی که خودش میشناخت منطبق کند، حتی با عمری خانه نشینی و بی‌خبری در این کره‌ی خاکی، باز هم به قدر کافی مستی، فحاشی، مجامعت و فساد دیده بود که بداند زندگی کردن رسما خودش گناه بود. گناه مردم را از همه سو احاطه کرده بود، مثل موج‌های پیاپیِ رذالت.» 
کنایه‌هایی که از دیالوگ افراد و داستان و فضا و افراد رده بالای احمق به ظاهر قاضی که به شیطان فرد با خدا میگفتن و مرگ‌ها به بیرون ریخته میشد. 
رمنس داستان به اندازه بود نحوه شکل گیری رمنس و مسیری که تا اخر طی کرد خوب بود اما همچنان کلیشه بود. ( منظورم همون داستانهای بالاست یعنی میدونستیم این اتفاق میوفته و میدونستیم که چه خبره) 
پایان کتاب، اگر دوصفحه اخر نبود به نظر من منقی تر بود و حس واقعیت بیشتری به خواننده القا میکرد ولی خب بدم نبود دیگه به هرحال کتاب فانتزیه.
در کل کتاب انیس روایت ادم‌های بی‌گناهه، گناهکاره 
ادم‌هایی که گیر انسان‌های گناهکار در ظاهر بی‌گناه افتادن.
        

8