معرفی کتاب سرگذشت استعمار 1 اثر مهدی میرکیایی

سرگذشت استعمار 1

4.7

1402/1/1

نسخه‌های دیگر

این کتاب شامل جلدهای 1 تا 5 مجموعه سرگذشت استعمار است.

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به سرگذشت استعمار 1

نمایش همه

پست‌های مرتبط به سرگذشت استعمار 1

maryam torabi

maryam torabi

1403/10/9

جلد اول از
          جلد اول از مجموعه ۳ جلدی سرگذشت استعمار حاوی ۵ کتاب از مجموع ۱۶ کتابه
که کتاب اول، سفر به آن سوی دریاها: شروع حرکت استعماری و پیدا کردن نقاط ناشناخته روی کره زمین توسط دو کشور اسپانیا و پرتغال رو تشریح کرده و شرح حالی از سفر کریستف کلمب هم بهش اشاره میشه.
کتاب دوم، گرگ‌ها با چشم باز می‌خوابند: رقابت کشورهای استعمارگر رو تشریح میکنه که کدوم کشورها اون دو کشور اول رو زمین میزنن
کتاب سوم، شکار انسان: شروع برده‌داری توسط اون کشورهای استعمارگر برای برآورده کردن نیازهای جدیدی که در اروپا بوجود اومده، مثل نیاز به پنبه بیشتر و پوست و ... که ابتدای امر هم رو میارن به سرخپوست ها و در انتها به آفریقایی‌ها
کتاب چهارم، صلیب خونین: تشویق کردن و در آخر وادار کردن کشورها و قبیله‌های کوچکتر سرخپوستی و نفوذ کشیش‌ها در قالب مامور به دیگر کشورها مثل ایران و افغانستان و ... به مسیحی شدن و یادگیری زبان انگلیسی که این هم نوع دیگه ای از استعمار رو نشون میده و گاهی هم مجبور به حربه های جدید میشدن چون اون مردم رگ مذهبی داشتن و نسبت به مسیحی شدن گارد میگرفتن
کتاب پنجم، راهپیمایی اشک‌ها: در واقع بزرگترین ظلمی که در این جلد اول بهش اشاره شد ظلم به سرخپوست‌ها بود. تمدنی بسیار زیبا که حرف‌ها برای گفتن داشت اما الان دیگه زیاد اسمی ازشون برده نمیشه آمریکایی که توسعه پیدا کرده زمینش متعلق به سرخپوست‌هاییه که مجبور به مهاجرت شدن. اما انگار اروپایی جماعت غیر از کوچ اجباری جنایت‌های دیگه‌ای هم در حق این آدم‌ها انجام دادن.
در این جلد کتاب شما نامگذاری بعضی از کشورها رو دلیلشو میفهمید، اینکه چطوری ایالات متحده آمریکا شکل گرفت. اتفاقات پشت اسم شهرهای نیویورک، کالیفرنیا، ویرجینا، نیوانگلند و یا حتی آبشار ویکتوریا رو میفهمید که چرا این اسم‌ها رو گرفتن و دلیلش چی بود و هزاران نکته دیگه.

اگر کتاب رو بخونید دلیل عکس ضمیمه شده رو هم  متوجه میشید

پدیده‌ی امسال #نمایشگاه_کتاب تا به این‌جا که گشته‌ام، کتاب سه جلدیِ فاخر #سرگذشت_استعمار از انتشارات #مهرک است.
شعار انتشارات مهرک را هم خیلی پسندیدم: #ناشر_کتاب_های_باادب !
انقدر در این سال‌ها کتاب‌های سبک و سخیف و بی‌محتوا دیده‌ام که شعار #انتشارات_مهرک به جانم نشست.

اما نکاتی در مورد خود کتاب:

یک. هر آن‌چه بوی نابوی #استعمار بدهد را از همه‌ی نوار پهناور تاریخ جمع کرده؛ به اشاره یا به تفصیل.

دو. من تاریخ خوانده‌ام در دانشگاه - در حد کارشناسی - و تاریخ کهن و ملل و دین و ضد دین را ورق زده‌ام. می‌دانم که روایت‌گری تاریخ چه مؤلفه‌هایی دارد. می‌دانم که مهم‌تر از پدیده‌ها علت پیدایش و سیرت و صورت پدیدآورندگانش است.
این را در این کتاب دیدم و پسندیدم.

سه. آفت تاریخ مثل آفت دیگر علوم، سوگیری است... این را بدانید. گریزی از این نیست. بالاخره شما در یک سوی این جبهه ایستاده‌اید. آن‌سو که باشید ملکه‌ی شما می‌شود فاتح و این‌سو که باشید ملکه‌ی آن‌ها می‌شود طماع متجاوز! آن‌چه در این کتاب مهم است این است که فکت‌های آن‌طرفی را هم آورده؛ آن‌جا که خودشان به خودشان صریح و برهنه گفته‌اند متجاوز!
و این یعنی کتاب دودچراغ‌خورده‌ای در دست دارید.

چهار. ادبیات کتاب روان است. به نحوی که محمد جان عزیز ده - یازده ساله‌ی من هم کتاب را گرفت و خواند و زمین نگذاشت... و این نعمتی بزرگ برای من و پسران کتاب‌خوان من است.

پنج. قیمتش هم مناسب است. 🤭

بخرید و بخوانید و حالش را ببرید.