4.8

1398/7/21

این توضیحات مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

بررسی جایگاه و منزلت زن د دین اسلام و آموزه‎ای دین اسلام است. در این کتاب ادعا شده است که جنسیت زن و مرد در حقیقت انسانی و ایمانی آنها اثری ندارد فقط باید توجه کرد که جلال زن در جمال او نهفته است و جمال مرد در جلال او و این امر، یک نحوه توزیع کار و وظایف است که خداوند متعال بر دوش زن یا مرد نهاده است یعنی یک زن نمونه، معارف و معلوماتیکه با عقل خود بدست آورده است با ظرافت و زیبایی آشکار می سازد مثلاً می داند که برای دفاع از دشمن باید جوانان را راهی جبهه نبرد کرد او این قانون عقلی را به زیباترین روش مدیریت کرده و فرزند خود را با لطایف و ظرایفی تشویق به مبارزه و جهاد می کند و  برخلاف خواهش نفسانی اش، که فرزندش را باید در کنار خود بخواهد، عمل نموده وآن را با به تصویر کشیدن عقل در زیبایی ایثار به ظهور و بروز می رساند. و در مورد مردان، برعکس، وظیفه اشان اینست که ظرایف هنر را در طرایف حکمت جلوه‎گر سازند یعنی یک مرد، احساسات و عاطفه زیبا را باید در صلابت و پایداری عقل به ظهور برساند تا قوام خانواده و جامعه شکل گیرد.

لیست‌های مرتبط به زن در آینه جلال و جمال

داستان دو شهرچشم هایشجای خالی سلوچ

سیاهه سیاحت، سیر وسلوک یا سیمای سحر و سیاست زنانه

73 کتاب

اول خواستم فقط رمان و حسب‌حال بنویسم اما دیدم کتاب‌هایی در ذهنم هست که دلم پیش‌شان است و دستم به حذف‌شان نمی‌رود. بعدتر اگر مجالی بود شاید این فهرست را تفکیک کردم! آنروز موعود قول میدهم که در فهرست‌های جداگانه مفصل‌تر بنویسم! (وعده سر خرمن) برای خواندن این سیاهه حرف‌هایی به نظر مهم می‌رسد که بدانید. البته اگر یادداشت حقیر در خصوص داستان دوشهر را خوانده باشیددستتان می‌آید تصویر زنان در آینه این پیرمرد نورس را! 1- در کتاب، زن سوژه است و ابژه! قهرمان است و مقهور! محبوب است و منفور! قاعده است و قرار! قدرت است و غیرت! نفرت است و موهبت! زمین است و زمان! آن است و آینده! حقیقت است و فسانه! دلدار است و دل‌داده! عصمت است و پتیاره! پیامبر است و ساحره! گل است و گلاب! صواب است و عقاب! شهد است و شراب! زهر و است و سراب! حزین است و شاداب! شاهد است و شهید! شهر است و شعر! شهرت است و غریبی! ساحل است و صخره!‌ کویر است و دریا! بهشت است و دنیا! 2- در شاعرانگی‌ها بالا اگر خواستید بجای «و»، «یا» بگذارید! بجای کتاب هم اگر خواستید زندگی بگذارید! قضاوتش با شما! بگذریم! 3- سیاهه شامل کتبی است داستانی و ناداستان که در آن یا زن قهرمانی است یا بستر بروز قهرمانی یا چشم سیاهی در جستجوی قهرمانی به نظر من. ۴- اول که فهرست را که نوشتم مورد لطف و نظر تعدادی از اهل ذوق قرار گرفت و کتبی را پیش نهادند تا اضافه کنم که از ۵۰ به بعد شماره شده است. ۵- بخشی از کتاب‌ها نه فارسی و نه زبان اصلیشان در ایران نمایه نشده و متاسفانه قادر به فهرست کردنشان در بهخوان نیستم. بخاطر همین اسامی مهم‌ترین آن‌ها را در همین نوشتار تقدیم می‌کنم. ۱- نوشتن علیه فرهنگ نوشته خانم لیلا ابولغود ۲- زن در الجزایر نوشته خانم آسیه جبار ۳- عشق آوای خیال نوشته خانم آسیه جبار پ.ن. کتاب‌ها بی هیچ علتی و برداشتی ۷۲ تن شدند.

FaMoSa

دیروز

اگر بخوام یک تعبیر نسبتا دقیقی از این کتاب کنم باید بگم یک کتاب ریشه‌ای هست. یعنی از اصل و بن و ریشه‌ به موضوع کتاب یعنی زن در مقام انسانی که اشرف مخلوقات هست می‌پردازه.
 به یه تعبیر دیگه کتاب بررسی فیلسوفانه و عارفانه و عالمانه موضوع زن هست و خیلی از شبهات رو پاسخ میده مثلاً اینکه چرا مخاطب قرآن یعنی زبان محاوره قرآن الفاظ مذکر هستند؟
چرا پیغمبرها مرد بودند و اینکه آیا مرد بودن پیامبران علیهم السلام فضیلت هست یا خیر؟
چرا بیشتر دانشمندان و حکیمان و عرفا و ... مرد بودند و آیا این دلیل میشه که زنها کم‌عقل‌تر باشند نسبت به مردها؟
و آیا همه اینها باعث میشه مردها پیش خدا مقام بالاتری داشته باشند نسبت به زنها؟
آیا زنها هم می‌تونن مثل مردها کاری کنند که مقامشون از فرشته‌ها هم بالاتر بره؟
اساسا آیا زنها با مردها تفاوت دارند؟ اگر آره چرا؟ و اگر نه چرا؟
برای فهمیدن کتاب از عبارات تخصصی فلسفه و منطق استفاده شده که به نظرم حداقل باید فلسفه منطق در حد مقطع کارشناسی ‌خونده شده باشه ولی همینطوری بدون اطلاعات فلسفی هم خونده بشه قابل فهم هست و خیلی دقیق و روشنگرانه و نسبتا جامع هست طوریکه به احتمال ۸۰ یا ۹۰ درصد حداقل یکی از شبهاتی که تو ذهنتون هست رو جواب خواهد داد.
 سوالات و شبهات دیگه‌ای رو هم به صورت علمی و با استدلال عقلانی جواب داد که بعضا اصلا به ذهنمم خطور نکرده بود! ولی وقتی خوندم تازه روشن شدم! مخصوصا تفسیرهایی که در مورد بعضی از آیات قرآن آورده بود.
احساس کردم  علمم اضافه شد خدا رو شکر می‌کنم که این کتابو خوندم و حتما پیشنهاد می‌کنم.