داستان و نقد داستان: گزیده، ترجمه، تالیف و مقدمه

داستان و نقد داستان: گزیده، ترجمه، تالیف و مقدمه

داستان و نقد داستان: گزیده، ترجمه، تالیف و مقدمه

3.6
5 نفر |
3 یادداشت
جلد 3

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

1

خوانده‌ام

9

خواهم خواند

5

شابک
9786222671563
تعداد صفحات
536
تاریخ انتشار
1400/4/28

توضیحات

کتاب داستان و نقد داستان: گزیده، ترجمه، تالیف و مقدمه، مترجم احمد گلشیری.

لیست‌های مرتبط به داستان و نقد داستان: گزیده، ترجمه، تالیف و مقدمه

رنج های ورتر جوانسال های شاگردی ویلهلم مایسترفاوست

سیر خوانش آثار توماس مان

23 کتاب

۱- مان نویسنده سختی است، پس اگر هنوز رمان خوانی حرفه‌ای نیستند فعلا دست نگهدارید! ۲- اندیشه او بسیار مدرن است و اگر از جریانات اندیشه‌ای قرن بیستمی -بالاخص روانکاوی فرویدی- اولیاتی نمی‌دانید، سر درآوردن از داستان‌هایش دشوار است. ۳- گاهی مان از زولا و پیروانش هم ناتورالیست‌تر میشود. برای همین اگر توصیفات زیاد حوصله‌تان را سر میبرد فعلا سمتش نروید. ۴- قبل از مان حتما باید حداقل چند اثر از گوته بخوانید. ۵- ابتدا آثار داستانی لیست شده، ولی میتوانید بین آثار داستانی و غیر داستانی در رفت و آمد باشید ( یعنی در سیر خواندن آثار، لزوما آثار داستانی اولویت ندارند گرچه بهتر پیش رفتن با ترتیب لیست است.) ۶- در پایان آثاری که در شرح و تفسیر او به فارسی ترجمه شده آورده میشود. ۷- بعضی از آثار مان که در بهخوان ثبت شده؛ یا به خاطر اعتماد نداشتن به ترجمه در لیست ذکر نشد ( مثل یوسف و برادرانش ) و یا به دلیل ناموجود بودن در بازار نشر به آنها دسترسی پیدا نکردم و برای همین از محتوایشان اطلاعی ندارم. ۸- چهار کتاب آخر مجموعه داستان‌هایی هستند که تنها یک یا دو داستانشان برای مان است. اگر ترجمه جدیدی منتشر شد و یا کتاب جدید پیدا کردم حتما اضافه خواهم کرد.

118

پست‌های مرتبط به داستان و نقد داستان: گزیده، ترجمه، تالیف و مقدمه

یادداشت‌ها

          تصادف قطار*

«رفته رفته و گام به گام چیزی شبیه نظم برقرار شد؛ دولت، پدر ما، حضور و وقار خود را بازیافت.» ص 221


داستانی است نمادگرایانه که احتمالا یکی از خاطرات واقعی خود مان است. در این داستان مان در مقام نویسنده‌ای است که برای شرکت در کنفرانسی، سوار قطار میشود و از آنجا که روحیه اشراف منشانه هم دارد، از دبیرخانه کنفرانس تقاضای بلیط درجه یک میکند. در حین سوار شدن به قطار مردی اشرافی را میبیند که اطوار خاصی دارد و از قضا همسایه کوپه بغلی اوست. قطار در بین راه تصادف میکند و همه چیز بهم میریزد. بعد از انتظام امور، همه مسافران در واگن‌های همه‌گانی جا داده میشوند و قصه تمام.
همه چیز داستان عادی است منهای جمله صدر نوشته. این جمله که بعد از تصادف قطار آورده شده، نشان میدهد که گویی بحث بحث دولت است. در این داستان قطار نماد ملت صنعتی شده آلمان است که در مسیر پیشرفت، ناگهان تصادف یا جنگ بین الملل اول متوقفش میکند. بعد از بهم ریختگیِ بعد از تصادف و یا جنگ، قطار بعدی که نماد نظم جدید است همان جمهوری وایمار است. در اینجا مان صحنه زیبایی را به تصویر کشیده. قطار جدید به جای واگن‌های مجزا که به درجات یک و دو و ... تقسیم شده باشد، سال‌های همگانی دارد که همه مسافران را در هم جا می‌دهد. مان در صحنه آخر روایت می‌کند که آن اشراف زاده اول داستان، حالا در وضعیتی کمدی، در سالن همگانی نشسته و بلیط درجه یکش را در دست دارد ولی آن بلیط به هیچ دردش نمیخورد. این صحنه‌ای است به کنایه از سال‌های تورم شدید جمهوری وایمار که در آن اشراف طبقه خود را از دست دادند و علی رغم اینکه پول داشتند اما پولشان به دلیل تورم به هیچ دردشان نمی‌خورد.


* از کتاب حاضر فقط همین داستان رو که برای مان بود، خوندم و طبعا امتیازم هم برای همین داستان است.
** در داستان‌های مان اشراف نقش خاصی دارند. مان که خود یک رگ اشرافی دارد، همیشه نگاهی دوگانه به آنها دارد، به این ترتیب که جوری ادا و اطوار اشراف منشانه‌شان را توصیف میکند که حس انزجار در خواند ایجاد میکند و در عین حال با حسرت به از بین رفته این طبقه می‌نگرد.
        

16

          ۱-گراکوس شکارچی نوشته کافکا: درباره یک مرد شکارچی که هنگام شکار می‌میرد و جسدش با قایق به ساحلی آورده می‌شود و شهردار به ملاقاتش می‌رود و در تابوت با او صحبت می‌کند.
۲-داوری نوشته کافکا: درباره پسری که برای دوستش نامه می‌نویسد تا او را از ازدواجش آگاه کند. پدرش با او بحث می‌کند و پسر در رودخانه خودکشی می‌کند.
۳-جنگ نوشته پیراندللو: ماجرای چند خانواده که در قطاری درباره جنگ و فرزندانی که در آن کشته می‌شوند،‌ صحبت می‌کنند.
۴-خواهرها نوشته جیمز جویس: باید دوباره بخونم تا یادم بیاد***
۵-تصادف قطار نوشته توماس مان: مردی که در جایگاه درجه یک قطار می‌نشیند و قطار تصادف می‌کند و همه به جایگاه درجه یک هجوم می‌آورند.
۶-آشنای دست‌ودل‌باز نوشته چخوف: دختری فاحشه که به خاطر بی‌پول کسی تحویلش نمی‌گیرد و دندانش درد می‌کند.
۷-مردی که تقریبا مرد بود نوشته ریچارد رایت: پسری که با پول‌هایی که جمع کرده اسلحه می‌خرد و برایش دردسر درست می‌شود.
۸-شامگاه نوشته جیمز پاردی: باید دوباره بخونم***
۹-دشمن‌ها نوشته چخوف: باید دوباره بخونم***
۱۰-بشکه سحرآمیز نوشته برنارد مالامد: مردی که با یک دلال ازدواج آشنا شده و عاشق دخترش می‌شود.
۱۱-دی گراسو نوشته ایساک بابل:
۱۲-خانم با سگ کوچک نوشته چخوف: مردی که به جزیره‌ای رفته و عاشق زنی می‌شود و با هم قرارهای پنهانی می‌گذارند.
۱۳-آدم خوب کم پیدا می‌شود نوشته فلانری اوکانر: پیرزنی که همراه خانواده‌اش به سفر می‌رود و گرفتار آدم‌کش‌ها می‌شوند.
۱۴-شناگر نوشته جان چیور: شناگری که از خانه همسایه‌ها تا خانه خودشان شنا می‌کند و در مسیر به خودشناسی می‌رسد.
۱۵-مرگ ایوان ایلیچ نوشته تولستوی: مردی که وقتی بیدار می‌شود متوجه می‌شود به سوسک تبدیل شده است.
۱۶-یک گوشه پاک و پرنور نوشته همینگوی: باید دوباره بخونم***
۱۷-خانه سرباز نوشته همینگوی: باید دوباره بخونم***
۱۸-در سرزمین مجازات نوشته کافکا: می‌خواهند مردی را با دستگاه خاصی اعدام کنند اما در نهایت خود مرد مجازات‌گر را در دستگاه می‌اندازند.
        

1