معرفی کتاب رونوشت، بدون اصل اثر نادر ابراهیمی

رونوشت، بدون اصل

رونوشت، بدون اصل

3.9
22 نفر |
4 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

1

خوانده‌ام

41

خواهم خواند

17

شابک
9645529107
تعداد صفحات
112
تاریخ انتشار
1376/2/30

نسخه‌های دیگر

توضیحات

این توضیحات مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

        آهسته گفتم : شما مردم صبوری دارید . عجیب است که گریه نمی کنند . اومیا سیاکو گفت : کسی نمرده است . او مصرانه مرا به بن بست پرسیدن می کشید . چگونه ممکن است انسان از کنار گورستانی بگذرد که در آن صدها تابوت و هزاران سیه پوش عزادار دیده شود و هیچ کس نمرده باشد ؟. من ، چال ها را دیدم که شکل گور بود. اگرچه صلیب ندیدم ، و تاری، و نماز جماعت ، و قرآن ، اما مرگ را که می دیدم .گودال ها را که می دیدم . و بیرون می آمد کنار گودالها، بدن های پوشیده در پوشش مرگ، از تابوت ها بیرون کشیده می شد و در دل زمین فرو نهاده می شد.
 
- راست می گویید! کسی نمرده است. حرفتان را باور می کنم
- باور نمی کنید و تصدیق می کنید...
      

یادداشت‌ها

          -به نام خدا-
رونوشت بدون اصل ، مجموعه هفت قصه از نادر ابراهیمی ست.
این اثر که اولین مواجهه جدی من با نویسنده بود شنیده هایم درباره ایشان را به اثبات رساند.
او در این کتاب (و شاید آثار دیگرش) به طور مداوم شعار می دهد و حتی جایی خودش می گوید که در حال شعار دادن است و از این مسئله هیچ ابایی ندارد . در واقع نویسنده آگاهانه برخی اصول پذیرفته شده داستان مدرن(مثلا شعاری نبودن) را زیر پا می گذارد و به سبک ادبیات کلاسیک جهان و متون کهن پارسی، پیام اخلاقی مورد نظرش را آزادانه با مخاطب در میان می گذارد. همینجاست که هنر او آشکار می شود: نادر ابراهیمی شعار می دهد ، بی آنکه خواننده را آزرده کند . او بلد است چطور شعار بدهد. نثر ادبی ابراهیمی و جملات تامل برانگیزش حواس مخاطب را از اصل داستان پرت می کند تا جایی که خواننده  به خودش می آید و می بیند او که از هرچه شعار بیزار بوده ، داشته پشت سرهم شعار می خوانده و لذت می برده.
برخی نوشته های این مجموعه بیشتر طرح داستانی اند تا داستان کوتاه:
("عشق من چاد ")
برخی به قصه های پریان می مانند :
("قصه ی نقاشی که عاشق شد و معشوق")
و برخی به بیانیه سیاسی :
("عشق من چاد " و "تپه")
اما این حقیقت که داستان های این مجموعه ساختار و پیرنگ ضعیفی دارند و مملو از شعار اند باعث نمی شود از رونوشت بدون اصل لذت نبرید.
در واقع آنچه در مواجهه با آثار نادر ابراهیمی به مخاطب کمک می کند این است که بیش از فرم (قالب) روی اندیشه و محتوای اثر متمرکز شود .و شاید لازم شود بعضا قید فرم را بزند!.
به عبارتی برای داستان حرفه ای خواندن سمت نادر ابراهیمی نروید ، بروید که حرف هایش را بشنوید.
        

17