معرفی کتاب جاودانگان اثر رضا جولایی

جاودانگان

جاودانگان

3.3
21 نفر |
11 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

2

خوانده‌ام

26

خواهم خواند

16

شابک
9786220110415
تعداد صفحات
130
تاریخ انتشار
1401/10/30

توضیحات

کتاب جاودانگان، نویسنده رضا جولایی.

لیست‌های مرتبط به جاودانگان

♡dely

♡dely

1403/6/10

دختری نشسته روی درخت خرمالوپیراهنی بر آبفیل در تاریکی

بهترین کتاب های ایرانی

42 کتاب

به نظرم هر کتابخونی ایرانی حداقل باید یک دونه کتاب ایرانی هم خونده باشه برخلاف تصور خیلی‌هامون که فکر می‌کنیم کتاب‌های ایرانی چرتن اگر واقعاً خوب بگردیم و کتاب‌های خوبو پیدا کنیم شاید حتی عاشق کتاب‌های ایرانی بشیم من می‌خوام چند تا اگر می‌خوای کتاب ایرانی خوندنو شروع کنید کتاب‌های خوبی بخونید و علاقمند بشید بهشون. و این و داخل این لیست هم کتاب‌های ایرانی فانتزی که قشنگن خیلی و هم عاشقانه و ادبی رو براتون معرفی می‌کنم و امیدوارم از خوندنم تک تکشون لذت ببرید و مطمئن باشید که ارزش خوندن رو دارند مثل دیگر کتاب‌های خارجی و.. البته که بسیاری از کتاب‌های ایرانی هستند که خیلی زیبا و واقعاً ارزش خرید و خوندن رو ۱۰۰ درصد دارند حتی بیشتر از کتاب‌های خارجی و ما باید بخواهیم و بریم دنبالشون تا بتونیم اون خوباشونو پیدا کنیم هرچند که خوباشون تعدادشون انقدر زیاده که واقعاً چند مدت طول می‌کشه که من بخوام همه رو وارد اینجا کنم و باز نمیشه گفت همشون هست و کامله چون خیلی هستند کتاب‌های ایرانی که واقعاً ارزشمندند و من تا جایی که می‌تونم تو این لیست میزارم و روز به روز اگر با کتاب ایرانی جدید و خوبی آشنا شدم حتماً به این لیست اضافه می‌کنم ((:

88

یادداشت‌ها

          برخلاف نظر برخی از دوستان تاریخی رمان خوانم، سبک رضا جولایی را دوست دارم. اگرچه هیچ یک از مطالب رمان های وی کاملا با واقعیت تاریخی مطابقت ندارد، اما خواننده را ترغیب به دنبال کردن داستان خود و حتی در مرحله ای بالاتر، وی را علاقه مند به کنکاش در بررسی رخداد و شخصیت های تاریخی اشاره شده در کتابهایش، بیرون از فضای داستان و در متون تاریخی می نماید. بدین جهت سبک خاص وی مورد پسند کسانی است که به دنیای داستان نویسی تاریخی علاقه دارند.  جاودانگان اما قصه دیگری است. در این رمان نیز اگر چه جولایی تلاش دارد، تم تاریخی قصه را همچنان حفظ نماید اما از ویژگی دیگری نیز در کنار آن بهره برده و ژانر ترسناک و فانتزی را به کار خویش اضافه کرده و  فضایی رازآلود و جذاب را در کتاب خود ایجاد کرده است. نکته قابل توجه در ارتباط با سخن اولم در این رمان این است  که جولایی با استفاده از این ژانر، می کوشد خواننده را به گونه ای غیر مستقیم، با یکی از موضوعات مهم تاریخ اجتماعی مردمان دوران گذشته (خصوصا از دوره صفویه تا دوره قاجار ) یعنی بهره گیری از جادو، طلسمات و رمالی در زندگی روزمره ایرانیان آشنا نموده و وی را ترغیب نماید که برای مطالعه بیشتر در خصوص این واقعیت اجتماعی، به مقالات و کتاب هایی که به این موضوع پرداخته اند، روی آورد.
        

41

          "نزدیکی به مرگ به ذهن وضوح می‌بخشد. می‌توانی اندیشه‌های پنهان‌شده را از نو مرور کنی، شفاف. در آستانه‌ی سفر نهایی هستی. وحشت پشتِ سر تو را پیش می‌راند. می‌توانی به آن بیندیشی، در این‌صورت زانوهایت به لرزه خواهد افتاد، یا آن‌را از ذهن خود برانی، به راه‌های فرار فکر کنی. با خونسردی منطقی و حرکات حساب‌شده و شطرنج‌وار شعور بی‌کران خود را در مقابله با وحشت مرگ قرار دهی".
‌
این روزها فرصتی دست داد تا «جاودانگانِ» «رضا جولایی» را در راه بخوانم.
اگر «دراکولا» را خوانده باشید بی‌محابا متوجه شباهت‌های این دوکتاب خواهید شد البته نه از منظر حجم، فرم و روایت بلکه از نظر موضوع. «جاودانگان» در حقیقت یک داستان خون‌آشامی ایرانی‌ست که نویسنده یک داستان گوتیک مشهور را به کلام خود درآورده و تا جایی هم که توانسته سعی کرده در آن از بردن اسامی آدم‌ها و مکان‌های ایرانی خودداری کند تا شاید مفهوم نامیرایی، هرچه بیش‌تر بتواند به جان زبان فارسی آن بچسبد.
«جاودانگان» کتاب کوتاهی‌ست با ریتمی تند که به‌سرعت خواننده‌اش را به بطن متن و داستانش پرت می‌کند. از آن‌جایی که شیفته‌ی داستان‌های گوتیک هستم، «جاودانگان» را خیلی سریع خواندم و برایم جذاب بود.
‌
یک مأمور دولتی در غروبی زمستانی برای رسیدگی به درگیری مردم یک قریه با یک شاهزاده‌ی ملّاک بر سر زمین‌هایی چند وارد این روستا می‌شود و بی‌خبر، یک‌راست سر از جهنمی پرجوش درمی‌آورد. خواندن «جاودانگان» برایم خالی از لطف نبود.
        

0