معرفی کتاب آنومالی اثر اروه لوتلیه مترجم محمدامین بیک

آنومالی

آنومالی

اروه لوتلیه و 2 نفر دیگر
3.7
5 نفر |
2 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

2

خوانده‌ام

13

خواهم خواند

18

ناشر
نشر نو
شابک
9786004903813
تعداد صفحات
374
تاریخ انتشار
_

توضیحات

        ناهنجاری تردیدها و هراس‌های وجودی انسان و ذهن او را در مواجهه با وقایع و پدیده‌های غریب و ناآشنا می‌کاود. این رمان برجسته در سال ۲۰۲۰ برندهٔ «جایزهٔ گنکور»، مهم‌ترین جایزهٔ ادبی فرانسه،‌ شد.
خلبان هواپیمای مسافربری فرانسوی پس از گذر از طوفانی سهمناک از برج مراقبت می‌خواهد که به‌طور اضطراری در فرودگاهی امریکایی فرود بیاید. برج مراقبت به جای اینکه در دم اجازهٔ فرود را صادر کند، سوال‌های متعددی از خلبان می‌پرسد تا هویت او را شناسایی کند اما در نهایت شگفتی، چیزی نگذشته، جنگنده‌های ارتش در دو سوی هواپیما ظاهر می‌شوند و خلبان را تهدید می‌کنند که اگر از دستورات اطاعت نکند بلافاصله نابود خواهد شد. چه چیز در انتظار سرنشینان از همه‌جا بی‌خبر هواپیما است وقتی که همه‌چیز در زمین و هوا حاکی از پروازی معمولی است؟ خیلی زود معلوم می‌شود که اوضاع عادی نیست و اتفاق عجیبی رخ داده است. فقط یک چیز آشکار است: همین هواپیما چند ماه قبل با همین مسافران در فرودگاه فرود آمده است…
      

لیست‌های مرتبط به آنومالی

یادداشت‌ها

          كَژساني (Anomaly)

1)
"كَژساني" (L'Anomalie) نام داستان بلندي است از نويسنده فرانسوي، "اروه لوتليه" (Hervé Le Tellier)، كه در سال 2020 ميلادي نگاشته و تاکنون توسط چندين مترجم به فارسي برگردانده شده است. عناويني مانند "انومالي"، "ناهنجاري"، "ايرادي در كار است" و ... به‌عنوان ترجمۀ نام كتاب توسط مترجمان گوناگون استفاده‌شده‌اند. 

2)
"لوتليه" كه براي كتاب "كَژساني" برنده جايزه "گنکور" (Prix Goncourt) يعني معتبرترين جايزه ادبي فرانسه شده، عضو انجمن ادبي "اوليپو" (Oulipo) است، انجمني كه قصد دارد  ادبيات را نيز مانند علوم دقيقه در آزمايشگاه به محك تحليل و موشكافي تجربي و رياضياتي بگذارد. داستان "كَژساني" را شايد بتوان يك نسخه موفق از ساينس فيكشن فلسفي نام نهاد (البته اگر چنين ژانري واقعاً وجود داشته باشد). 

3)
هواپيمايي با دويست و چهل‌وسه سرنشين در فاصله صد و شش روز دوباره فرود مي‌آيد، انگار كه هواپيماي دوم دقيقاً فتوكپي اولي باشد. دانشمندان فرضياتي مانند كرم‌چاله، شبيه‌سازي ماتريكسي، فتوكپي كيهاني و نظاير آن ارائه مي‌دهند و مذهبيون نيز توجيهاتي از قبيل معجزه خداوند، آزمايش الهي و نشانه آخرالزمان گرفته تا دخالت شيطان و آغاز رستاخيز بيان مي‌كنند، اما مشكل اصلي عبارت است از دويست و چهل‌وسه انسان كه قرار است با همزادهاي خود كه صد و شش روز بزرگ‌تر هستند ملاقات كنند. 

4) 
"كَژساني" را بيشتر بايد تشريح هنرمندانه و ادبي بحران وجودي انسان قرن بيست و يكم دانست، آنجا كه يك ناهنجاري ناشناخته دنيا را به‌سوی باز شدن دروازه عميق‌ترين پرسش‌هاي نو و كهن پيش می‌برد و اين ابهام را برمي‌انگيزاند كه آيا اگر مي‌انديشم يعني واقعاً هستم؟ 
        

6