از افغانستان تا لندنستان: خاطرات جاسوس دستگاه اطلاعات خارجی فرانسه در شبکه تکفیری های اروپا (در دهه 90 میلادی)

از افغانستان تا لندنستان: خاطرات جاسوس دستگاه اطلاعات خارجی فرانسه در شبکه تکفیری های اروپا (در دهه 90 میلادی)

از افغانستان تا لندنستان: خاطرات جاسوس دستگاه اطلاعات خارجی فرانسه در شبکه تکفیری های اروپا (در دهه 90 میلادی)

عمر نصیری و 1 نفر دیگر
3.9
17 نفر |
4 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

4

خوانده‌ام

36

خواهم خواند

23

شابک
9786008857792
تعداد صفحات
568
تاریخ انتشار
1398/11/21

توضیحات

        «« از افغانستان تا لندستان »» خاطرات عمر الناصری ( ابوامام المغربی ) است، یک جوان اهل مغرب که از کودکی در بلژیک بزرگ شده و بعد از یک زندگی پر فراز و نشیب ، به شبکه های تکفیری داخل اروپا متصل می شود ، اما در همان زمان بنا به دلایلی دیگر ، به عضویت «« دستگاه اطلاعات خارجی فرانسه »» DGSE نیز در می آید.کتاب ، شرح جذابی است از زندگی پر ماجرای ابوامام ، کسی که هم می خواست «« مجاهد»» باشد و هم می خواست با «« تروریست ها»» بجنگد؛ کسی که هم از دستگاه های اطلاعاتی غربی می ترسید . و هم برای نجات جان خود به آنها پناه برده بود. شرح این ارتباطات ، ماجراجویی ها و خطرات سهمگینی که او از سر گذارنده در این کتاب آمده و در کنار آنها ، به تناسب و در لا به لای خاطرات ، اطلاعاتی نیز درباره گروه ها ، اشخاص و حوادث ذکر شده است . .
      

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به از افغانستان تا لندنستان: خاطرات جاسوس دستگاه اطلاعات خارجی فرانسه در شبکه تکفیری های اروپا (در دهه 90 میلادی)

از افغانستان تا لندنستان: خاطرات جاسوس دستگاه اطلاعات خارجی فرانسه در شبکه تکفیری های اروپا (در دهه 90 میلادی)

0

لیست‌های مرتبط به از افغانستان تا لندنستان: خاطرات جاسوس دستگاه اطلاعات خارجی فرانسه در شبکه تکفیری های اروپا (در دهه 90 میلادی)

یادداشت‌ها

          فکرش را بکن! در سال‌های #دهه_هفتاد که ما داشتیم چهارنعل روی ویرانه‌های بعد از جنگ، #سازندگی را تئوریزه می‌کردیم، همین بغل گوش‌مان در اردوگاه‌های #القاعده در #افغانستان داشتند شهروندِ جهان‌وطن تکفیری تربیت می‌کردند برای جهاد در #چچن و #اروپا و #الجزایر و الخ. پروژه تکفیری‌لوژی‌ام بعد از #رستاخیز_داعش، #هزار_توی_سعودی، #عربستان_از_درون و #من_در_رقه_بودم به #از_افغانستان_تا_لندستان رسید. حالا آرام آرام دارد پازل ذهنی‌ام راجع به دار و دسته تکفیری‌ها کامل می‌شود‌. آنها برخلاف تصور ما، نه یک دار و دسته یک‌رنگ که ایل و تباری رنگارنگ‌اند.
راوی #کتاب که البته با نام مستعار تن به انتشار سرگذشت‌ش در نفوذ به دستگاه القاعده در دهه نود میلادی داده، در مقام جاسوس دستگاه اطلاعات خارجی #فرانسه پایش به اردوگاه‌های آموزشی‌شان در #افغانستان باز می‌شود. سوای یک‌چهارم اولیه، شنیدن آنچه که در اردوگاه‌های آموزشی تکفیری‌ها می‌گذرد آنقدر جذاب هست که خواننده متوجه گذشت زمان نشود؛ اینکه تکفیری‌ها از کدام نقاط و بعد از پیمودن چه فرایندهای پر پیچ و خم خطرناکی خود را به افغانستان رسانده‌اند و حال در اردوگاه‌ها چه می‌کنند و چه می‌خورند و چه آموزش‌هایی می‌بینند و الخ.
هرچند راوی به اقتصاد سیاسی اردوگاه‌ها و مجاری تامین هزینه‌های آنها وارد نمی‌شود اما روایت جذابی از درون دنیای تکفیری‌های چندملیتی ارائه می‌دهد که قرار است بعد از آموزش در این اردوگاه‌ها راهی مناطق مختلف جهان شوند برای جهاد با کفار.
جالب آنکه در چند مورد اشاراتی هم شده به جریان‌های جنگ داخلی در افغانستان و نزدیکی‌های تاکتیکی القاعده بین جریان‌های موجود با #طالبان و جریان گلبدین حکمتیار و دشمنی آنها با برهان‌الدین ربانی و شاخه نظامی‌اش به فرماندهی احمدشاه مسعود که در آن زمان مورد حمایت #ایران بودند و به تعبیر خود تکفیری‌ها به دلیل اقدامات‌شان برای پیوند دین و دموکراسی از جرگه مسلمین خارج و به اردوگاه کفار پیوسته بودند.
خواندن چنین آثاری می‌تواند ما را به فهم آنچه که امروز در #سوریه و #عراق می‌گذرد رهنمون کند و البته این نتیجه مهم که اژدهای تکفیر با صرف منهدم کردن سازمان و دستگاه آن از بین نمی‌رود؛ شبیه اتفاقی که امروز برای #داعش افتاده. با همه اینها کاش ناشر در ویراستاری اثر دقت بیشتری می‌کرد. متن کتاب پر است از اشتباهات ویرایشی-تایپی به‌خصوص در فصل چهل‌ویک که مخاطب را کلافه می‌کند‌.
از افغانستان تا لندنستان را #انتشارات_شهید_کاظمی منتشرانیده در پانصدوپنجاه صفحه و قیمت چهل‌وپنج هزار تومان
        

0