معرفی کتاب مکتب های ادبی اثر سیروس شمیسا

مکتب های ادبی

مکتب های ادبی

3.5
15 نفر |
8 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

7

خوانده‌ام

27

خواهم خواند

23

ناشر
قطره
شابک
9786001193545
تعداد صفحات
304
تاریخ انتشار
1398/12/6

توضیحات

        
در این کتاب مکتب های ادبی سنّتنی اروپایی به نحو تازه یی توضیح داشده شده است اما به مکتب های جدید چون اگزیستانسیالیسم، پست مدرنیسم، رئالیسم جادویی.. هم پرداخته شده است. در همة این موارد، مقایسه هایی بین اصل این مکاتب و آن چه در ادبیات فارسی اتفاق افتاده، صورت گرفته است. نمونه هایی از رمان های معروف هر مکتب روایت و در مواردی تفسیر شده است. دیگر از مباحث تازة کتاب بحث در مفاهیم سبک و نوع و مکتب است.

      

لیست‌های مرتبط به مکتب های ادبی

یادداشت‌ها

متین

متین

1403/9/9

          به نظرم شناخت مکتب های ادبی از الزامات خوانندگان است تا با لحن نویسنده آشنا شوند و درک درستی از اهداف، احساسات، باور ها و اعتقاداتی که نگارنده در اثر خود بیان کرده است، داشته باشند.
می شود گفت این کتاب خلاصه‌‌ای است از کتاب مکتب های ادبی جناب رضا سید حسینی که کامل ترین کتاب در زمینه شناخت مکاتب ادبی غربی است. ولی خلاصه بودن این کتاب دلیل بر بی ارزش بودن آن نیست، نویسنده فصل به فصل مکتب های ادبی و سیر و تحول آنها را شرح داده؛ از مکتب کلاسیسم در قرن هفدهم گرفته تا مکتب های جدیدی مانند مدرنیسم و رئالیسم جادویی در قرن بیستم. همچنین تفاوت های هر مکتب را با دیگری شرح داده تا درک بهتری از آنها داشته باشیم. نویسندگان برجسته هر مکتب را عنوان کرده و برخی از آثار شناخته شده آن را در آخر هر فصل به همراه بررسی و نقد آن آورده است. نکته منفی کتاب این بود که خیلی نمی توانستم با نویسنده کتاب ارتباط بگیرم؛ عبارات انگلیسی، کلمات نا آشنای فارسی و همچنین لغات عربی در کتاب فراوان بود و خواندن و درک کتاب را دشوار تر می کرد.
در کل می شود گفت  کتاب خوبی است برای ورود به دنیای نقد و تفسیر و آشنایی مختصری با مکاتب ادبی. خواندن این اثر برای کسانی که با مکتب های ادبی آشنایی ندارند انتخاب خوبی است.
        

15

سامان

سامان

1403/9/30

          3.5

به نظرم انتظار مخاطب در مواجهه با این کتاب میتونه عامل مهمی باشه در نظر نهایی که در مورد کتاب میده. مهم‌ترین مساله ای که باید در مورد این کتاب دونست  مختصر و موجز  بودنشه. چیزی که نویسنده در مقدمه و پیشگفتاری که نوشته به اون اشاره کرده. این کتاب عالی است برای 1: آشنایی  کلی با مکاتب ادبی 2: دادن سرنخ برای مطالعات بیشتر و عمیقتر در این حوزه .

این کتاب یک دید به اصطلاح هلیکوپتری خوب در مورد موضوعی که در موردش صحبت می‌کنه به مخاطب ارائه میده . مسائل ساده و قابل فهم ارائه شده و متن سنگینی نداره و هم‌چنین مثالهای متعددی از ادبیات ایران و غیر ایران از رمان‌های معروف برای فهم مسائل استفاده شده. مکاتب به ترتیب پیدایش زمانی در کتاب آورده شدند و پس از تعریف و ویژگی هایی که هر مکتب داره ، معمولا به تفاوت اون مکتب با مکتب قبلیش می‌پردازه. در جای جای کتاب نویسنده به منابع گوناگونی از جمله مکاتب ادبی مرحوم رضا سیدحسینی استناد داده و همچنین از نظریات منتقدان و نویسندگان خارجی هم استفاده کرده.

تقریبا انتظار من از کتاب همین بود.نه امروز و نه در سالهای آینده برنامه ای برای خوندن کتاب مکاتب ادبی مرحوم سیدحسینی که حدود 1200 صفحه است نداشتم و ندارم و مخاطب آگاه اینو میدونه که اگر منابع دقیق تر و کامل تری میخواد باید به سراغ کتابهای دیگر مثل کتاب مرحوم سیدحسینی رفت ولی در مورد اینکه یک تصویر و تعریف کلی از مکاتب داشته باشه، کتاب حاضر میتونه پاسخگوی نیازش باشه.
        

0