یادداشت سامان
1403/9/30
3.5 به نظرم انتظار مخاطب در مواجهه با این کتاب میتونه عامل مهمی باشه در نظر نهایی که در مورد کتاب میده. مهمترین مساله ای که باید در مورد این کتاب دونست مختصر و موجز بودنشه. چیزی که نویسنده در مقدمه و پیشگفتاری که نوشته به اون اشاره کرده. این کتاب عالی است برای 1: آشنایی کلی با مکاتب ادبی 2: دادن سرنخ برای مطالعات بیشتر و عمیقتر در این حوزه . این کتاب یک دید به اصطلاح هلیکوپتری خوب در مورد موضوعی که در موردش صحبت میکنه به مخاطب ارائه میده . مسائل ساده و قابل فهم ارائه شده و متن سنگینی نداره و همچنین مثالهای متعددی از ادبیات ایران و غیر ایران از رمانهای معروف برای فهم مسائل استفاده شده. مکاتب به ترتیب پیدایش زمانی در کتاب آورده شدند و پس از تعریف و ویژگی هایی که هر مکتب داره ، معمولا به تفاوت اون مکتب با مکتب قبلیش میپردازه. در جای جای کتاب نویسنده به منابع گوناگونی از جمله مکاتب ادبی مرحوم رضا سیدحسینی استناد داده و همچنین از نظریات منتقدان و نویسندگان خارجی هم استفاده کرده. تقریبا انتظار من از کتاب همین بود.نه امروز و نه در سالهای آینده برنامه ای برای خوندن کتاب مکاتب ادبی مرحوم سیدحسینی که حدود 1200 صفحه است نداشتم و ندارم و مخاطب آگاه اینو میدونه که اگر منابع دقیق تر و کامل تری میخواد باید به سراغ کتابهای دیگر مثل کتاب مرحوم سیدحسینی رفت ولی در مورد اینکه یک تصویر و تعریف کلی از مکاتب داشته باشه، کتاب حاضر میتونه پاسخگوی نیازش باشه.