معرفی کتاب فهرست کتاب اثر سارا نیشا آدامز مترجم فاطمه جابیک

فهرست کتاب

فهرست کتاب

سارا نیشا آدامز و 1 نفر دیگر
4.2
27 نفر |
16 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

5

خوانده‌ام

37

خواهم خواند

54

شابک
9786222543747
تعداد صفحات
416
تاریخ انتشار
_

نسخه‌های دیگر

توضیحات

        موکش در ومبلی زندگی آرامی دارد و از وقتی همسرش را از دست داده تنها زندگی می‌کند. مستند دوست دارد، چهارشنبه‌ها به خرید می‌رود و گاه نگران نوه‌اش می‌شود که دائم سرش توی کتاب است. موقع مرتب‌کردن اتاق همسر مرحومش کتابی پیدا می‌کند که مال کتابخانه است و از خیلی وقت پیش آن‌جاذمانده.
آلیشیا دختری جوان، باهوش و تا حدی مضطرب است که قرار است در تعطیلات تابستان کتابدار کتابخانه‌ای باشد. او اتفاقی فهرست کتابی پیدا می‌کند و به دلایلی ناچار می‌شود شروع به خواندن کتاب‌های فهرست کند. هر داستان او را جادو می‌کند و به لطف کتاب‌ها آلیشیا می‌تواند از حقایق دردناک زندگی‌اش فرار کند.
موکش برای پس‌دادن کتابی که همسرش امانت گرفته بوده به کتابخانه می‌رود و همین سبب آشنایی موکش و آلیشیا و اتفاق‌های بعدی می‌شود. از طرفی هم موکش موقع تلاش برای ورود به دنیای ناشناخته‌ی کتاب‌ها به مشکلاتی برمی‌خورد و باید کمی تلاش کند، کمک بگیرد، شکست بخورد و بیشتر تلاش کند.
      

لیست‌های مرتبط به فهرست کتاب

یادداشت‌ها

          شاید اگر به جای فهرست کتاب، عنوان رو می‌ذاشت پنیر پیتزا انتخاب بهتری بود. از بس که کشدار بود. قصه یه فهرست کتاب که دست چندتا آدم مختلف می‌افته و اونها رو بهم نزدیک می‌کنه. یک دختر نوجوون و یه پیرمرد هندی مهمترینِ این افرادن. هر فصل اسم یکی از کتابهای معروفیه که توی اون فهرسته. کتاب‌هایی که چندتاشون جزو کتابهای محبوب من هم هستن. ولی خب... شاید در همین حد دونستن کافی باشه و نخواد کتاب رو بخونید. داستان اصلی اصلا قوی نیست و کاراکترها و روابطشون در سطح میمونن. ترجمه و ویراست شاید در نگاه اول نه، ولی بعدا ضعف‌های زیادی داره که مشخص می‌شن. مثلاً عدم اشاره به سیاهپوست بودن یکی از کاراکترها که نقش پررنگی داره! و از همه این‌ها بدتر، اسپویل! تقریبا ایده اصلی و پیرنگ رمان‌های توی فهرست رو لو می‌ده و خیلی بده که می‌خواد ضعف داستان خودش را با اسپویل رمان‌های خوب دنیا بپوشونه. به کسی که بخواد این کتاب رو بخونه توصیه می‌کنم رمان‌های توی فهرست رو قبلش خونده باشه تا توی ذوقش نخوره:
۱.همسر مسافر زمان
۲.شوهر دلخواه 
۳.غرور و تعصب
۴.دلبند
۵.زندگی پی
۶.بادبادک باز
۷.کشتن مرغ مقلد
۸.ربکا
۹.زنان کوچک
        

20

          قضیه از این قراره که یک فهرست پیشنهادی کتاب به دست چند نفر می‌رسه که اتفاقا خیلی هم اهل کتاب خواندن نیستن. دو تا شخصیت اصلی داره: موکش، یک پیرمرد هندی که همسرش رو به تازگی از دست داده و آلیشا یک دختر 17، 18 ساله که در طول تابستان در کتابخانه کار می‌کنه و به خاطر افسردگی شدید مادرش، زندگی شخصی نسبتا داغونی داره. کل داستان در ومبلی از شهرهای اطراف لندن اتفاق میفته.
اول اینکه نویسنده هم اصالتا هندیه و کلا تمرکز روی زندگی هندی‌ها زیاده: معبد رفتنشون، جشن‌هاشون، غذاهاشون و ... حتی نامه‌ی آخر داستان خیلی هندی‌وار به دست موکش می‌رسه و نویسنده‌ی فهرست کتاب مشخص می‌شه. دوم اینکه زیادی طولانی و کم اتفاقه و عملاً به جز تصمیم ایدن، اتفاق دیگری در کتاب نمی‌افته. سوم اینکه بیشتر (اندک) جذابیت کتاب به خاطر کتاب‌هاییه که شخصیت‌ها در حال خوندن هستن که همه‌شون معروف و محبوب هستن. کتاب‌هایی مثل کشتن مرغ مینا، ربکا، بادبادک‌باز، زندگی پی، غرور و تعصب، زنان کوچک و دلبند و خب اگر به خاطر این کتاب‌ها و اشاره به داستان‌ها و شخصیت‌هاشون نبود، عملاً کتاب آدامز حرفی برای گفتن نداشت.
        

25

sara

sara

1403/8/29

          این کتاب جزو کتاب هایی درباره کتاب بود که واقعا دوستش داشتم.
داستان کتاب خیلی پویا و زنده بود حوصله ی مخاطب رو سر نمی‌برد.
اینو بگم که اگه رو مسئله ی خودکشی حساس هستید این کتاب رو نخونید. چون خودم جا خوردم میگم که شما اذیت نشید🫂🤎
 داستان در مورد موکش و آلیشا است که یک روز توسط یک فهرست کتاب با همدیگه آشنا میشن و این آشنایی زندگی هر دو نفر رو دگرگون میکنه. این ورود به دنیای کتاب ها یکی از لحظات زندگی که خیلی دوست داشتم دوباره تجربه اش کنم و اینکه دیدم موکش و آلیشا کنار هم وارد این مسیر شدن واقعا برام خوشایند یاداور روزهای خوب نوجوانی بود که از کتابخونه ی مدرسه کتاب میگرفتم و میخوندم و موقع پس دادن کتاب کلی غصه میخوردم.
رابطه ی این دو نفر بر پایه اعتماد بود و مهربانی و خیلی بهم چسبید. اصلا انتظار نداشتم وسط کتاب اون اتفاق بیوفته ( اگه بخونید می‌فهمید کدوم اتفاق :)) و بنظرم از بعد از اون شاهد رشد شخصیت الیشا بودیم. و چقدر دختر های موکش روی اعصابم بودن، دست از سر این پیرمرد بردارید و بذارید زندگی اش رو بکنه دیگه این غر زدن هاشون رو که میخوندم میخواستم موهام رو بکنم. 
*اسپویل* 
 من هم شروع ‌کردم کتاب های توی لیست رو به همون ترتیب خوندن میخوام بدونم چرا نینا تصمیم گرفت کتاب ها رو به این ترتیب بنویسه 
مرگ ایدین هم خیلی منو بهم ریخت چون با مسئله ی خودکشی تریگر میشم و همونجا بود که چند ساعتی، برای ادای احترام به ایدین، کتاب رو گذاشتم زمین. ازونجایی که فکر میکردم کتاب، یک کتاب حال خوب کنه انتظارش رو نداشتم و حسابی شکه شدم و همین شک باعث شد کتاب رو بیشتر دوست داشته باشم.
اینکه نینا فهرست کتاب رو نوشته رو هم پیش‌بینی کرده بودم ولی نامه ی نینا به موکش و آخر کتاب خیلی لذت بخش بود و ترجیح دادم الکی هیجان زده بشم :>
        

1

        پنمام
      

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

0

          فهرست کتاب دومین کتابی بود که طی روزهای سمینار دانشکده خوندم.
فهرست کتاب از اون کتاب های درباره کتابه. داستان درباره یک فهرست کتابه که یک ناشناس اون رو نوشته. این فهرست به دست آدمای مختلفی می رسه و اونا شروع می کنن به خوندن کتاب ها و ما زندگی و افکار آدم هایی که این فهرست به دستشون رسیده رو می خونیم. بعضی از افراد فقط در حد مختصری حضور دارن و بعضی افراد مثل موکش و آلیشیا مفصلا بهشون پرداخته شده.
یک نکته ای که برام مبهمه اصالت موکشه. اسم موکش و آیین ها و غذاها و سبک پوشش همه هندی ان اما خودش میگه که از کشور دیگه ای(یادم نیست کجا اما هند نبود) مهاجرت کرده. بهرحال شخصیت های شرقی رو خیلی دوست داشتم و زندگی اجتماعی و روابط خونوادگی گرمشون برام آشنا و دلپذیر بود. 
خود کتاب رو هم دوست داشتم چون کتاب های فهرست رو خونده بودم و برام جذاب بود که افکار بقیه رو درباره ش بشنوم و دوباره به یاد بیارم که مطالعه چقدر شفا بخشه. از وسطای کتاب فهمیدم نویسنده فهرست کیه و پایان بندی کتاب هم برام دلپذیر بود.
اما.....ایدن
ایدن عزیزِ اهل مطالعه که کتابخون بودن فقط باعث شده بود دووم بیاره و شاید باعث شده بود عمیق تر رنج بکشه.
خوشحالم که کتاب رو توی خوابگاه تموم کردم و تونستم یک دل سیر گریه کنم. 
        

5

نرگس

نرگس

1402/5/26

          عنوان و مفهوم جذابی داره؛ کتابی در‌مورد کتاب‌ها.. 
کتاب سختی نبود؛ جملات ساده و سبک بودن و فهمشون نیاز به کنکاش نداره. با همین جملات ساده، مفاهیم پیچیده ای رو بیان میکنه..
مثل مشکلات فرهنگی اجتماعی یک سالمند (تنهایی،ارتباط با دیگران، ازدواج و‌..)
نویسنده با زیرکی در مورد روابط انسان ها، تأثیرات‌شون و هم‌چنین تأثیرات کتاب‌ها روی آدم‌های مختلف، که باعث رشد و‌آرامش‌شون میشه، صحبت می‌کنه. البته برای بیان این پیچیدگی ها، از سایر کتاب‌ها کمک میگیره و داستان رو‌ پیوند می‌زنه به موضوع چندتا کتاب دیگه و باعث اسپویل‌ شدن‌شون میشه!
مثلا کتاب بادبادک باز: ابتدا، انتها و پیام کلی داستان بیان میشه.. و خواننده راهی بجز خوندنش نداره.
البته اگر این کتاب‌ها رو قبلا خونده باشین علاوه بر اذیت نشدن، میتونه باعث درک بهترتون از داستان بشه:
 • کشتن مرغ مینا، رِبِکا، بادبادک باز، زندگی پی، غرور و تعصب، زنان کوچک، دلبند، پسر مناسب (خواستگار‌خوب، شوهر دلخواه)

و‌ در نهایت، چیزی که در مورد این کتاب دوست داشتم؛ اینکه باعث شد دوباره، علاقمندِ رفتن به کتابخونه بشم.
        

35

        فهرست کتاب داستان تعدادی آدم تنهاست که هرکدام مشکلات خودشان را دارند. تا این که یک فهرست کتاب پیدا می‌شود و به شکل‌های مختلف به دست این آدم‌های تنها می‌رسد. شخصیت‌های این داستان‌ها و ماجراهایشان این آدم‌های تنها را کم کم با شیب نسبتا قابل باوری، بهم نزدیک می‌کند.
تا این جای قضیه داستان نسبتا آرامش‌بخشی با شخصیت‌های متوسط و پیرنگ ساده و قابل قبول و تقریبا می‌شود گفت با این که خیلی فوق‌العاده نبود، از خواندنش لذت می‌بردم. رسیده بودم به آخرهای کتاب و منتظر بودم همین طور همه چیز بهتر شود و آدم‌های تنها بیشتر دوست پیدا کنند و برای مشکلاتشان راه حل پیدا کنند و داستان با یکی هپیلی اور افتر راضی‌کننده تمام شود که یک دفعه یکی از این آدم‌های تنها خودش را انداخت جلوی قطار! یکی از آن دوست‌داشتنی‌هایشان!
نمی دانم چون انتظارش را نداشتم این قدر غافل‌گیر شدم یا مشکل از نویسنده و داستانش بود ولی انگار یکی محکم زد در گوشم. هرچی هم فکر می‌کردم به ریویوها و معرفی‌هایی که از این کتاب خواندم یادم نمی‌آمد کسی بهم هشدار داده باشد. 
تقریبا تا یک ماه یا بیشتر دیگر دست و دلم نمی‌رفت بقیه‌ی کتاب را بخوانم. تا این که دیشب رفتم سراغش و تمامش کردم و پایانش هم مثل بقیه‌ی کتاب معمولی بود. فکر می‌کنم تنها قسمت این کتاب که از معمولی بالاتر بود بخش توصیف سوگ و از دست دادنش بود که شاید به خاطر تجربه‌ی شخصی‌ای از نویسنده باشد🤔

پی‌نوشت: وسوسه شدم بعد از این کتاب شروع کنم به ترتیب کتاب‌های "فهرست کتاب" را بخوانم.😛 امیدوارم ناامید نکنند.

فهرست کتاب:
کشتن مرغ مقلد
ربکا
بادبادک‌باز
زندگی پی
غرور و تعصب
زنان کوچک
دلبند
شوهر دلخواه
      

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

22