بهتر انتخاب کن، بهتر بخوان

مردان و رجزهایشان

مردان و رجزهایشان

مردان و رجزهایشان

3.8
20 نفر |
5 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

48

خواهم خواند

8

کتاب مردان و رجزهایشان، نویسنده سیدمهدی شجاعی.

لیست‌های مرتبط به مردان و رجزهایشان

زندگانی امام حسن مجتبی (ع)پس از چهل سال: نگاهی نو به زمینه های صلح امام حسن (ع) در چهل سالگی حکومت اسلامی پیامبر (ص)صلح امام حسن: پرشکوه ترین نرمش قهرمانانه تاریخ

از صلح تا قیام

17 کتاب

بستهٔ پیشنهادی با رنگ و بوی امام حسن و امام حسین سلام‌الله علیهما وضعیت، وضعیتی نبود که امکان داشته باشد امام حسن مجتبی (ع) غلبه پیدا کند. همه عوامل، در جهت عکس غلبۀ امام مجتبی (ع) بود. معاویه غلبه پیدا میکرد؛ چون دستگاه تبلیغات در اختیار او بود. اگر بنا بود امام مجتبی (ع)، جنگ با معاویه را ادامه بدهد و به شهادت خاندان پیامبر منتهی بشود، امام حسین(ع) هم باید در همین ماجرا کشته می شد اصحاب برجسته هم باید کشته میشدند «حجر بن عدی ها هم باید کشته می شدند، همه باید از بین میرفتند و کسی که بماند و بتواند از فرصتها استفاده بکند و اسلام را در شکل ارزشی خودش، باز هم حفظ کند، دیگر باقی نمیماند ،این حق عظیمی است که امام مجتبی (ع) بر بقای اسلام دارد. صلح امام مجتبی(ع)، همان قدر ارزش داشت که شهادت برادر بزرگوارش امام حسین (ع) ارزش داشت و همان قدر که آن شهادت به اسلام خدمت کرد آن صلح هم همان قدر یا بیشتر به اسلام خدمت کرد. بعضی میگویند امام حسین (ع) حرکت کرد که قدرت را بگیرد از مردمان مؤمن هم این حرف را میزنند اشتباه میکنند؛ بعضی [هم] میگویند حرکت کرد تا شهید بشود من میگویم حرکت کرد تا وظیفه را انجام بدهد؛ منتها در راه انجام وظیفه یک احتمال این است که آدم به قدرت برسد چه عیب دارد؟ یک احتمال این است که انسان شهید بشود، چه عیب دارد؟! مقصود این است که ما بتوانیم این عمل را انجام بدهیم این وظیفه را انجام بدهیم؛ مسئله این است. رهبر معظم انقلاب

یادداشت‌های مرتبط به مردان و رجزهایشان

            کتاب «مردان و رجزهایشان» مجموعه‌ای از رجز‌های شهیدان نبرد عظیم کربلا در روز عاشورا است. در آن دوران رجز خواندن یکی از امتیازات برتری مبارزان در میدان جنگ محسوب می‌شد، به همین دلیل رجزخوانی ویژه خاصّان و بلند رتبگان اجتماع بود و معمولاً عوام بهره‌ای از آن نداشتند؛ اما با نگاهی به واقعۀ عاشورا روایاتی از رجزخوانی تمام افراد سپاه امام حسین(ع) از خواص و عوام، در میدان رزم به چشم می‌خورد؛ زیرا همۀ آنچه در خواص یاران حضرت، مایۀ افتخار شمرده می‌شد، وابسته به ارزش‌های معنوی و شرافت روح ایشان بود و این باعث شد خواص و عوام در این بهره مشترک باشند؛ و این در حالی است که روایتی از رجزخوانی سپاه امویان در تاریخ عاشورا ذکر نشده است. نویسنده علاوه بر متن و ترجمه‌ی رجزها، توضیحات و شرح‌حال مختصری هم دربارۀ صاحبان رجزها ذکر کرده است تا خواننده بهتر بتواند با مطالب عنوان‌شده ارتباط برقرار کند و مفاهیم عمیق برخی رجزها را به‌درستی درک کند.
          
            کتاب مردان و رجزهایشان در مورد مردانی است که در راه یاری دین خدا و حمایت از امام بر حق خویش حضرت ابا عبداللّه الحسین علیه السلام دست از جان خویش شستند و آن را هدیه‌ی دوست نمودند.
این کتاب با مقدمه جناب آقای سید ابوالقاسم حسینی (ژرفا) شروع می‌شود که به توضیح کامل «رجز» می‌پردازد؛ که رجز به چه معنی است و چه کاربردی دارد و در کجاها استفاده می‌شده است. مقدمه‌ای کامل و گویا.
پس از پایان مقدمه به نوشته‌های آقای سید مهدی شجاعی می‌رسیم. این نوشته‌ها که هر کدام دارای یک عنوان است، به بررسی شهیدان کربلا می‌پردازد. ابتدا نام آن شهید بزرگوار را می‌آورد و یک توضیح که او چه کسی هست و دارای چه صفات و ویژگی‌هایی است. دارای چه نسبی است و چگونه با امام همراه شده.
سپس رجزهایی که شخص مورد نظر خوانده است را، هم به زبان عربی و هم به زبان فارسی می‌آورد. سپس به جنگاوری و دلاوری آن ناصر حجت خدا و نحوه شهادت او اشاره می‌کند.
در مورد بعضی از شهیدان، سلام حضرت بقیة الله الاعظم ارواحنا فداه را که در زیارت ناحیه مقدسه آمده است را می‌بینیم.
می‌توان گفت که این کتاب یک شرح حال کوچک از یاران امام حسین علیه السلام است که چه کسی بوده و چه گفته و چه کارهایی انجام داده و چگونه به شهادت رسیده است. و حضرت امام حسین علیه‌السلام و حضرت صاحب الزمان ارواحنا فداه در مورد او چه گفته‌اند و در حقش چه دعایی کرده‌اند.
باشد که ما هم بتوانیم مانند آن بزرگواران از امام زمان خویش با جان و دل دفاع کنیم.

امین پازوکی