سیاهه سیاحت، سیر وسلوک یا سیمای سحر و سیاست زنانه
73 کتاب
اول خواستم فقط رمان و حسبحال بنویسم اما دیدم کتابهایی در ذهنم هست که دلم پیششان است و دستم به حذفشان نمیرود. بعدتر اگر مجالی بود شاید این فهرست را تفکیک کردم! آنروز موعود قول میدهم که در فهرستهای جداگانه مفصلتر بنویسم! (وعده سر خرمن) برای خواندن این سیاهه حرفهایی به نظر مهم میرسد که بدانید. البته اگر یادداشت حقیر در خصوص داستان دوشهر را خوانده باشیددستتان میآید تصویر زنان در آینه این پیرمرد نورس را!
1- در کتاب، زن سوژه است و ابژه! قهرمان است و مقهور! محبوب است و منفور! قاعده است و قرار! قدرت است و غیرت! نفرت است و موهبت! زمین است و زمان! آن است و آینده! حقیقت است و فسانه! دلدار است و دلداده! عصمت است و پتیاره! پیامبر است و ساحره! گل است و گلاب! صواب است و عقاب! شهد است و شراب! زهر و است و سراب! حزین است و شاداب! شاهد است و شهید! شهر است و شعر! شهرت است و غریبی! ساحل است و صخره! کویر است و دریا! بهشت است و دنیا!
2- در شاعرانگیها بالا اگر خواستید بجای «و»، «یا» بگذارید! بجای کتاب هم اگر خواستید زندگی بگذارید! قضاوتش با شما! بگذریم!
3- سیاهه شامل کتبی است داستانی و ناداستان که در آن یا زن قهرمانی است یا بستر بروز قهرمانی یا چشم سیاهی در جستجوی قهرمانی به نظر من.
۴- اول که فهرست را که نوشتم مورد لطف و نظر تعدادی از اهل ذوق قرار گرفت و کتبی را پیش نهادند تا اضافه کنم که از ۵۰ به بعد شماره شده است.
۵- بخشی از کتابها نه فارسی و نه زبان اصلیشان در ایران نمایه نشده و متاسفانه قادر به فهرست کردنشان در بهخوان نیستم. بخاطر همین اسامی مهمترین آنها را در همین نوشتار تقدیم میکنم.
۱- نوشتن علیه فرهنگ نوشته خانم لیلا ابولغود
۲- زن در الجزایر نوشته خانم آسیه جبار
۳- عشق آوای خیال نوشته خانم آسیه جبار
پ.ن. کتابها بی هیچ علتی و برداشتی ۷۲ تن شدند.