راضیه بابایی

راضیه بابایی

بلاگر
@R.Babaee

42 دنبال شده

329 دنبال کننده

            در دنیای کتاب ها پرسه می زنم  و کلمات را استشمام می کنم.
حال  دلم را  گره زده ام به نوشتن.

          
https://eitaa.com/vazhband

یادداشت‌ها

نمایش همه
        اسم کتاب ترغیب کننده است. وقتی محتوا مهم باشد و نیاز مخاطب دریافت معنای کلمات باشد، کتاب‌هایی که زبان سنگینی دارند به درد مخاطب عام نمی‌خورد.  دلم نمی‌خواست لفاظی و کلمات قلنبه ذهنم را درگیر کند. یک اثر صاف و ساده می‌خواستم برای یادآوری اخلاق به خودم، مرور درست و غلط رفتارهایم، برای یاد گرفتن نکات‌کنکوری چگونه آدم بودن.
انتخاب خوبی بود. هرچند ابتدای کتاب ناامیدم کرد. مقدمه طولانی بود و بیان روانی نداشت. اما  زود ورق برگشت و زبان کتاب ساده شد و مطالب با دسته  بندی خوبی ارائه شد.
کتاب ده فصل  دارد. ۳ فصل اول به ارتباط انسان با خودش و خدا می پردازد. در فصل ۴ دارایی های انسان یادآوری می‌شود بقیه فصول درمورد ارتباط انسان و دیگران است.
طراحی هنری کتاب درجه یک است.  مرتب و منظم و ساختارمند.
هرفصل نام خلاقانه‌ای دارد و با جمله‌ای ناب آغاز می‌شود. مقدمه‌ی کوتاه و جذابی دارد و سپس بخش‌هایی به عنوان( درنگ) وجود دارد که در کادر جداگانه‌ای خواننده را به تفکر نسبت به موضوع فرامی‌خواند. اشعار زیبا، احادیث و آیات قرآن در خلال متن آمده است. هر فصل بسته به موضوع داستانی دارد که خواننده را با مصادیق رفتاری اخلاق آشنا می‌کند.
داستان‌ها کوتاه هستند و قلم خوبی دارند. موضوعات اخلاقی بررسی شده به روز هستند و بسیار قابل درک.
تمرین و بخش (یک قدم بالاتر)نیز مناسب کسی است که می‌خواهد محتوای آن فصل را بهتر و عمیق‌تر درک کند. در انتهای هر فصل منبع و مآخذ  گفتار‌ها و نقل قول‌ها آمده است.
کتاب حدودا بیست، سی صفحه تصویر دو رنگ دارد.
در مقدمه ذکر شده است کتاب مختص بزرگسالان است ولی کاملا مناسب نوجوان ۱۵ به بالا نوشته شده است و جان می‌دهد که در مدارس و حلقه‌های نوجوانان خوانده شود، کنفرانس در کلاس و فعالیت‌های جانبی دیگر برای آن تعریف شود.
کتاب پرحجم است اما بخش زیادی از آن صرف معرفی منابع و صفحات مربوط به تمرین و تصویر است. از تعداد صفحات وحشت نکنید.دلم می خواهد معلم متوسطه باشم و چنین کتاب را با شاگردانم بخوانم.
طرح جلد آینه‌ای است که به روی خودمان می‌گیریم ولی اصلا خوب نشده و شبیه موبایل از کار درآمده است.
کتاب راهکارهایی برای کشف و اصلاح اخلاق‌های درونی خواننده دارد و خواندن آن به مخاطبان بسیار توصیه می‌شود.

      

4

         کتاب  در مورد یکی از ابعاد مهم جهان خلقت یعنی زمان صحبت می کند . از زمانی شروع می کند که جهان پدید امد .15 میلیارد سال قبل انفجاری بزرگ  خلقت را پدید اورد . انسان در بستر کره خاکی با زمان به طرق مختلفی مواجه داشته است و وقتی عامل تکرار را در طبیعت دریافته است، سعی کرده است زمان را به گونه ای مهار کند و شروع به قطعه بندی آن کرده است. سال و فصل  و ساعت و.. همین قطعات هستند.

دیدگاه انسان باستان نسبت به زمان، همچنین پدیده های طبیعی که در اثر تغییر در کوتاهی و بلندی روز پدید می آید ، ساعت های اولیه، تقویم های اولیه ، مبدا زمان در دنیای مدرن، سفر در زمان، نظریه نسبیت انیشتین و سیاه چاله ها که زمان در آن متوقف می‌گردند جز مواردی است که در این کتاب بررسی می‌گردد.

نقدی که به این کتاب دارم دوری نویسنده از مفاهیم مذهبی و بیان صرفا علمی آن است. جای آیات مربوط به سوره اعراف  آیه 54 و امثالهم  در مورد خلقت خالیست. جای احادیثی که در مورد زمان و وجود عوالم مختلف در مراتب گوناگون است، خالیست. در عوض از خدایگان زمان و اعتقاد مردم به انها صحبت شده است. نویسنده اگر جهان بینی مذهبی داشت لااقل این نکته را بیان می کرد که درک فعلی ما از زمان به خاطر حصار ماده است که در دنیا گرفتار ان هستیم و اگر به دنیای بعدی  سفر می‌کنیم این شرایط حاکم نخواهد بود زیرا خط زمان در عالم ماده با سرعت خاصی در گذر است و برگشت پذیر نیست و سفر در آن ممکن نیست . (جای شکر دارد که با کمک نظریه نسبیت انیشین از اینکه درک ما از زمان به مکان بستگی دارد و سفر در زمان ممکن است، صحبت شده است)

از نقاط قوت اثر می توان به موارد زیر اشاره کرد:
•	تصویرگری زیبا و جذاب
•	کیفیت عالی صحافی و ورق
•	ساده سازی مفاهیم پیچیده‌ی علمی ( البته درک مفهوم نسبیت زمان برای همه سخت است و نیاز به تفکر عمیق دارد .برای نوجوانان درک مطلب به خاطر دانش علمی پایین انها دشوارتر است) 
•	خلاصه‌ی محتوای کتاب در انتهای آن
•	جملات جالبی که در انتهای کتاب از بزرگان در مورد موضوع کتاب آمده است.
•	حجم مناسب کتاب و متناسب با حوصله مخاطب

 


      

1

        این کتاب علمی در مورد تاریخچه‌ی به وجود آمدن ربات های هوشمند امروزی است. در ابتدا ربات ها و کارکردهای انها معرفی می‌شود.اجداد قدیمی رباتها و کامپیوترهای امروزی به کمک تصویر به نوجوان معرفی شده است. متن علمی زیاد سنگین و سخت نبوده و فهم آن برای نوجوان ساده است.دانشمندان اسلامی و غیر اسلامی که اولین رباتها را ساخته اند معرفی گردیده است. 
از نقاط قوت اثر می توان به موارد زیر اشاره کرد:

•	تصویرگری زیبا و جذاب
•	کیفیت عالی صحافی و ورق
•	ساده سازی مفاهیم پیچیده‌ی علمی
•	خلاصه‌ی محتوای کتاب در انتهای آن
•	جملات جالبی که در انتهای کتاب از بزرگان در مورد موضوع کتاب آمده است.
•	حجم مناسب کتاب و متناسب با حوصله مخاطب

در انتهای کتاب جریان هوش مصنوعی و رسیدن رباتها به آگاهی بیان می‌شود. چالشی که این روزها بشر با آن درگیر است. ولی چون نویسنده در زمان انتشار کتاب از برخورد انسان با هوش مصنوعی مطلع نبوده است  در پایان بندی کتاب رباتهای هوشمند را به فضا و سیاره ای دیگر تبعید کرده است و به نوعی حضور این موجودات را خطری برای نوع بشر دیده است در حالی که نوجوان و مخاطب امروز گریزی از این اتفاق ندارد و باید این پدیده را بشناسد و طرز برخورد و زندگی در کنار آنها را یاد بگیرد چون عملا ربات هایی با هوش مصنوعی هیچ وقت از زمین تبعید نمی‌شوند آنها چالش های امروز زندگی ما انسانها هستند و باید تعامل و زندگی با آنها را یاد بگیریم
 


      

23

        این کتاب درباره چگونگی خلق زمین است. در ابتدای کتاب نموداری کشیده شده است که مدت زمان زیست انسان را بر روی زمین نشان داده است. اگر این نمودار چهار و نیم میلیارد ساله را در 24 ساعت فشرده کنیم انسان در یک ثانیه آخر پدید آمده است. سپس در کتاب به چگونگی سرد شدن زمین و تغییرات طبیعی شدیدی که گرفتار آن بود سخن گفته است.سپس پدید امدن اولین واحدهای سلولی موجودات زنده و گیاهان بررسی شده است. در ادامه برخورد شهاب سنگ با زمین، یخ بندان های چندگانه در زمین، انقراض دایناسورها و پدید امدن اولین گونه های حیوانی از موجودی شبیه موش و انسان هایی از میمون ها نقل شده است.

از نقاط قوت اثر می توان به موارد زیر اشاره کرد:
•	تصویرگری زیبا و جذاب
•	کیفیت عالی صحافی و ورق
•	ساده سازی مفاهیم پیچیده‌ی علمی (  درک مفهوم موجودات تک سلولی و چگونگی ایجاد دی ان ای موجودات اولیه برای همه سخت است و نیاز به تفکر عمیق دارد. در مورد نوجوانان این تفکر به خاطر دانش علمی پایین انها دشوارتر است) 
•	خلاصه‌ی محتوای کتاب در انتهای آن
•	جملات جالبی که در انتهای کتاب از بزرگان در مورد موضوع کتاب آمده است.
•	حجم مناسب کتاب و متناسب با حوصله مخاطب

نقدی که به این کتاب دارم دوری نویسنده از باورهای مذهبی و بیان صرفا علمی آن است. جای آیات مربوط به سوره انبیا  آیه 30 و امثالهم خالیست. هرچه این کتاب تلاش کرده  از علم بگوید خداوند در یک آیه فرموده است ( حیات را ازآب پدید اورده ایم) در این کتاب وقتی خلقت  لحظه به لحظه شرح داده می‌شود برای انسان شرقی معنویت شناس جای جمله فتبارک الله احسن الخالقین خالی است.
مورد بعدی که باید به آن اشاره شود نظریه داروین بر تکامل انسان از گونه‌ی میمون است. دانشمندان بنا را بر این گذاشته اند که نظریات علمی را جای واقعیت مطلق معرفی کنند. داروین با توجه به یافته‌هایش که حاصل مشاهدات و بررسی هایش بود تفسیر کرد که انسان چگونه پدید امده است در حالی که طبق آموزه های مذهبی، انسان امروزی از دنباله‌ی نسل حضرت آدم و حوا است. ممکن است در روی زمین قبل از هبوط آدم نمونه‌های دیگری از انسانها هم بوده باشند( به نقل از فرشتگان در برابر خداوند، همواره مشغول جنگ و خونریزی بوده اند) ولی انسان امروزی دنباله‌ی نسل انها نیست.
بهتر بود مترجم محترم همانطور که نویسنده نظریه غیر قطعی علمی را با در متن اصلی و عین حقیقت آورده است، آنچه ما به ان معتقدیم لااقل در پانویس کتاب وارد می شد تا مخاطب همانطور که آن نظر را می خواند، از نظر و اعتقاد دیگری هم مطلع شود. در هر حال ما نیز به تکامل گرایی موجودات روی زمین معتقد هستیم ولی در جزییات نمی‌شود با اطمینان از آنچه داروین گفته، صحبت کرد.

مخاطب کتاب مثبت ۹ و ۱۰ ساله‌ها هستند.



      

1

        این هم از آخرین مانگاهای امسال. یک کتاب سه جلدی به نام خانواده*جاسوس.(البته به خاطر نصفه ماندن پایان کتاب حدس زدم جلدهای دیگری هم باید در کار باشد و متوجه شدم این مانگا ۱۲ جلدی! است و من فقط یک چهارم مسیر را رفته‌ام.)
این مانگا هم نقاط قوت بقیه  مانگاها را  داشت. تصاویر که حرف اول را مانگا می‌زنند و بعد هم سوژه جذاب و داستانی که وجه سرگرمی  پر رنگی دارد و هرکسی دلش می‌خواهد آخر و عاقبت این خانواده عجیب و غریب را بداند.
این ۲.۵ نمره که کتاب گرفته برای همین است تصویر گری و  محتوای  جالب... ولی دو و نیم نمره‌ی بعدی برای این کم شده که کتاب محتوای نوجوانانه ندارد و بین مانگاهایی که خواندم این مجموعه بزرگسال است. 
یعنی اینطور نیست که بگویم ۲.۵ امتیاز کتاب نوجوان است، بلکه این امتیاز کتاب سرگرمی بزرگسال است.چون ارزش ادبی پایینی دارد.
مثل کتابهای مانگای دیگر که خواندم در شناسنامه سن مخاطب معلوم نیست و بدتر اینکه شماره صفحه نداریم. یک کپی از مجلات که به اسم کتاب وارد بازار شده است.
خشونت  در کتاب زیاد است. درگیری و زخمی شدن و.. منظورم نیست. بلکه تصاویر قتل با یک میله‌ی تیز آهنی که در چشم یا سر ادم‌ها فرو می‌شود. افراد یا زندگی پنهان‌کارانه دارند یا به هم دروغ می‌گویند. 
تصاویر زنان کتاب اروتیک است. دامن‌ها بسیار کوتاه و خصوصا در مورد شخصیت یور لباس‌هایی که می‌پوشد یا یقه باز دارد یا دامن کوتاه یا پشت باز یا... ممیز سانسورچی سعی خودش را کرده است که همه را سیاه کند! ولی در همین سه جلد چند جا را فراموش کرده است. روی جلد سوم ، همین کتاب، لباس شخصیت خیلی باز است و سانسور شده است.
محتوای جنسی البته به کنایه در این کتاب کم نیست. جدا خوابیدن یا در اتاق مشترک بودن مسئله است. یور یک برادری دارد که نمی‌دانم که چرا  بیشتر شبیه رقیب عشقی  شوهر یور است. متن حرف خاصی ندارد ولی تصاویر چیز دیگری می‌گوید.
 همین محتوای جنسی و خشن و ضد ارزش‌هایی که به جای ارزش قالب شده‌اند، کتاب را از دایره تناسب برای نوجوان خارح می‌کند . ولی تا جایی که می دانم نوجوان‌ها مشتریان اصلی این کتاب هستند و از قضا امتیاز خوبی هم به آن داده‌اند🙄😶‍🌫️
من که مشتاق هستم بدانم آخر این داستان به کجا می‌کشد، آن هم یک داستان سطحی ولی کاملا سرگرم کننده.
      

4

        مجموعه ملت قهرمان از انتشارات مدرسه ، در سال ۱۴۰۳ وارد بازار شده است و جز محصولاتی است که به موضوع فلسطین خصوصا جنگ اخیر آن می‌پردازد.
این مجموعه بیست جلد می‌باشد که ۱۷ جلد آن  را خوانده‌ام. این ۱۷ کتاب کیفیت یکسانی ندارند. بعضی درخشان و بعضی کاملا ضعیف هستند.
گروه سنی مخاطب آن نیز یکدست نیست بیشتر آنها برای گروه سنی ۷ تا ۹ مناسب است و چند جلد نیز  برای ۹ تا ۱۲ ساله‌ها قابل درک و دریافت است.
نقطه قوت تمام این ۱۷ جلد  در زبان سالم و متن پاکیزه‌ی آنهاست البته یکی دو جلد نیاز به ويرايش جزئی دارد ولی در مجموع می‌توان زبان اثر را نقطه مثبت دانست. همچنین فونت مناسب و به کار بردن رنگ های مختلف برای تاکید و مضاعف کردن بار معنایی کلمات نیز در همه جلدها مشترک است. مثلا اسرائیل  با رنگ قرمز در این مجموعه چاپ شده است.
نقطه قوت دیگر آن توجه به چالش اصلی جهان اسلام و آشنا کردن مخاطب کودک با آرمان فلسطین است.
این دو نکته در این مجموعه به چشم می‌خورد. متن بالا را در ابتدای یادداشت تمام این ۱۷ جلد کپی می‌کنم.یک نقطه ضعف بزرگ تمام جلدها نداشتن شماره صفحه بود.
در ادامه به خصوصیات هر جلد جداگانه می پردازم.

قاصدک از طرف خداوند مامور می‌شود سوار بر نسیم به دشتی پر از گلهای آفتابگردان برود. برای قاصدک سوال می‌شود که چرا آنها در سرزمین آفتابگردانها نیستند؟ آفتابگردان ها پاسخ می‌دهند که علف های هرز به سرزمین آنها آمدند و آنقدر زیاد شدند که آفتاب گردان ها آنجا جایی ندارند. قاصدک برای کمک به انها سراغ پرندگان می‌رود. آنها بسیج می‌شوند و علفهای هرز را از ریشه می‌کنند. قاصدک این خبر خوش را به آنها می‌دهد، نسیم دانه های آفتابگردان را با خود به سرزمین‌شان می‌برد و خداوند به گلها می‌گوید : من همیشه به یادتان بودم. کار بزرگ شما این بود که هرگز ناامید نشدید و به پاداش صبر و مقاومت‌تان دوباره به خانه‌تان بازگشتید.

داستان نمادین است و مخاطب کودک برای فهم آن نیاز به شرح و تفسیر دارد و اگر اثر را به تنهایی بخواند ممکن است ربط داستان را به مسئله فلسطین متجه نشود. زیرا نمادها وقتی فایده دارند که مخاطب توان درک آن را داشته باشد.
	یک سری اعمال انسانی برای خدا منظور شده است مثل: (خدا در گوش قاصدک گفت    یا     خدا لبخند زد)
در اولین صفحه از کتاب عبارتی بزرگتر از گروه سنی مخاطب آمده است( خداوند بهترین سرنوشت را برایم رقم می‌زند) یا ( صحبت از ظلم کردن ) در صفحات دیگر به چشم می‌خورد. خوب بود برای این عبارات زیرنویس می‌آمد یا با عبارات ساده تر جایگزین می‌شد.
مناسب مخاطب ۷ تا ۹ سال

      

5

        مجموعه ملت قهرمان از انتشارات مدرسه ، در سال ۱۴۰۳ وارد بازار شده است و جز محصولاتی است که به موضوع فلسطین خصوصا جنگ اخیر آن می‌پردازد.
این مجموعه بیست جلد می‌باشد که ۱۷ جلد آن  را خوانده‌ام. این ۱۷ کتاب کیفیت یکسانی ندارند. بعضی درخشان و بعضی کاملا ضعیف هستند.
گروه سنی مخاطب آن نیز یکدست نیست بیشتر آنها برای گروه سنی ۷ تا ۹ مناسب است و چند جلد نیز  برای ۹ تا ۱۲ ساله‌ها قابل درک و دریافت است.
نقطه قوت تمام این ۱۷ جلد  در زبان سالم و متن پاکیزه‌ی آنهاست البته یکی دو جلد نیاز به ويرايش جزئی دارد ولی در مجموع می‌توان زبان اثر را نقطه مثبت دانست. همچنین فونت مناسب و به کار بردن رنگ های مختلف برای تاکید و مضاعف کردن بار معنایی کلمات نیز در همه جلدها مشترک است. مثلا اسرائیل  با رنگ قرمز در این مجموعه چاپ شده است.
نقطه قوت دیگر آن توجه به چالش اصلی جهان اسلام و آشنا کردن مخاطب کودک با آرمان فلسطین است.
این دو نکته در این مجموعه به چشم می‌خورد. متن بالا را در ابتدای یادداشت تمام این ۱۷ جلد کپی می‌کنم.یک نقطه ضعف بزرگ تمام جلدها نداشتن شماره صفحه بود.
در ادامه به خصوصیات هر جلد جداگانه می پردازم:
 داستان از زبان دختری به نام کلثوم است که با هانیه، خالد و احمد در ویرانه های غزه بازی می‌کند. در حین بازی احمد برادر کلثوم روی خمپاره‌ی عمل نکرده می‌افتد و دوستانش را به خاطر خطر از خود دور می‌کند. انها به بیمارستان می روند تا کمک بیاورند ولی وقتی به سراغ احمد می روند او نیست. دوباره به بیمارستان بر می‌گردند که پرستار دو کودک یتیم را به انها می‌سپارد. در همین حین بیمارستان بمباران می‌شود و هانیه و فرزندی که در آغوشش بود گم می‌شوند و کلثوم با فرزندی که قرار است برای او مادری کند از بیمارستان خارج می‌شود.

با اینکه فضای سازی شهر غزه به خوبی انجام شده است ولی   داستان محتوای تلخ و تکان دهنده ای دارد. شاید بهتر بود نویسنده به جای تصویر کردن ناراحتی و غم جاری در غزه به عناصر امیدساز هم اشاره می‌کرد. تاثیری که با خواندن این داستان در مخاطب ایجاد می‌شود اندوه است ولی نه اندوهی سازنده با نیم نگاهی به آینده و ایجاد امید در مخاطب.
در این کتاب دو صفحه کامل تصویر گری شده و دو صفحه متن وجود دارد که مخاطب برای دیدن تصویر مربوط به متن یا باید ورق بزند صفحه قبل را ببیند یا بعد و این اصلا برای مخاطب کودک و نوجوان جذاب نیست. 
مناسب مخاطب ۹ تا ۱۲ سال
      

2

        مجموعه ملت قهرمان از انتشارات مدرسه ، در سال ۱۴۰۳ وارد بازار شده است و جز محصولاتی است که به موضوع فلسطین خصوصا جنگ اخیر آن می‌پردازد.
این مجموعه بیست جلد می‌باشد که ۱۷ جلد آن  را خوانده‌ام. این ۱۷ کتاب کیفیت یکسانی ندارند. بعضی درخشان و بعضی کاملا ضعیف هستند.
گروه سنی مخاطب آن نیز یکدست نیست بیشتر آنها برای گروه سنی ۷ تا ۹ مناسب است و چند جلد نیز  برای ۹ تا ۱۲ ساله‌ها قابل درک و دریافت است.
نقطه قوت تمام این ۱۷ جلد  در زبان سالم و متن پاکیزه‌ی آنهاست البته یکی دو جلد نیاز به ويرايش جزئی دارد ولی در مجموع می‌توان زبان اثر را نقطه مثبت دانست. همچنین فونت مناسب و به کار بردن رنگ های مختلف برای تاکید و مضاعف کردن بار معنایی کلمات نیز در همه جلدها مشترک است. مثلا اسرائیل  با رنگ قرمز در این مجموعه چاپ شده است.
نقطه قوت دیگر آن توجه به چالش اصلی جهان اسلام و آشنا کردن مخاطب کودک با آرمان فلسطین است.
این دو نکته در این مجموعه به چشم می‌خورد. متن بالا را در ابتدای یادداشت تمام این ۱۷ جلد کپی می‌کنم.یک نقطه ضعف بزرگ تمام جلدها نداشتن شماره صفحه بود.
در ادامه به خصوصیات هر جلد جداگانه می پردازم:

یک دوربین عکاسی در شهر غزه غمگین نشسته است. باد به سراغش می‌آید و از او می‌پرسد که چرا ناراحت است و او جواب می‌دهد فرشتگان آسمانی مسابقه‌ای برای زیباترین لبخند تدارک دیده‌اند ولی من در غزه کودکی پیدا نمی‌کنم که در میان این ویرانی‌ها لبخند بزند. باد دوربین را سوار می‌کند و کودکانی که در همین شرایط امیدوارانه لبخند می‌زنند نشان دوربین می‌دهد. در نهایت دوربین برای لبخندهای زیبای بچه های غزه در مسابقه‌ی آسمانی برنده می شود.

در صفحه آخر کتاب چندین عکس واقعی از لبخند کودکان غزه آمده است که حس و حال خوبی به مخاطب می‌دهد.
در صفحاتی از کتاب عبارتی بزرگتر از گروه سنی مخاطب آمده است( محاصره) یا ( اشغالگر )  به چشم می‌خورد. خوب بود برای این عبارات زیرنویس می‌آمد یا با عبارات ساده تر جایگزین می‌شد.
کتاب مناسب گروه سنی ۷ تا ۹ سال.
      

2

        مجموعه ملت قهرمان از انتشارات مدرسه ، در سال ۱۴۰۳ وارد بازار شده است و جز محصولاتی است که به موضوع فلسطین خصوصا جنگ اخیر آن می‌پردازد.
این مجموعه بیست جلد می‌باشد که ۱۷ جلد آن  را خوانده‌ام. این ۱۷ کتاب کیفیت یکسانی ندارند. بعضی درخشان و بعضی کاملا ضعیف هستند.
گروه سنی مخاطب آن نیز یکدست نیست بیشتر آنها برای گروه سنی ۷ تا ۹ مناسب است و چند جلد نیز  برای ۹ تا ۱۲ ساله‌ها قابل درک و دریافت است.
نقطه قوت تمام این ۱۷ جلد  در زبان سالم و متن پاکیزه‌ی آنهاست البته یکی دو جلد نیاز به ويرايش جزئی دارد ولی در مجموع می‌توان زبان اثر را نقطه مثبت دانست. همچنین فونت مناسب و به کار بردن رنگ های مختلف برای تاکید و مضاعف کردن بار معنایی کلمات نیز در همه جلدها مشترک است. مثلا اسرائیل  با رنگ قرمز در این مجموعه چاپ شده است.
نقطه قوت دیگر آن توجه به چالش اصلی جهان اسلام و آشنا کردن مخاطب کودک با آرمان فلسطین است.
این دو نکته در این مجموعه به چشم می‌خورد. متن بالا را در ابتدای یادداشت تمام این ۱۷ جلد کپی می‌کنم.یک نقطه ضعف بزرگ تمام جلدها نداشتن شماره صفحه بود.
در ادامه به خصوصیات هر جلد جداگانه می پردازم:

مینا دختری اهل غزه، یک مرغ مینا داشت که اسم او را غزه گذاشته بود.وقتی بمباران اسراییل شروع شد، غزه دیگر نمی‌خواند و می‌ترسید منقارش را باز کند. پدر و مادر مینا  از او خواستند غزه را از قفس آزاد کند تا پرواز کند و به جای دوری برود. پرنده دلش برای مینا تنگ شد و برگشت ولی دید که خانه انها بمباران شده و مردم دارند جنازه‌ی مینا را از زیر آوار در می‌آورند.

	در صفحاتی از کتاب عبارتی بزرگتر از گروه سنی مخاطب آمده است( اوج گرفتن) یا ( می‌بلعد ) در صفحات دیگر به چشم می‌خورد. خوب بود برای این عبارات زیرنویس می‌آمد یا با عبارات ساده تر جایگزین می‌شد.
	داستان بسیار غم‌انگیز است و برای مخاطب 7 تا 9 سال مناسب نمی‌باشد خصوصا که پایان تلخ کتا با ناله زدن پرنده همراه می‌شود.
	ویراستاری اثر مشکلاتی دارد. در صفحه اول و دوم خصوصا وقتی غزه دارد معرفی می‌شود، ترتیب جملات به هم ریخته است. ابتدا نام پرنده آمده و سپس بدون مقدمه از نام گذار او سخن به میان آمده است که باید اصلاح گردد.
این کتاب برای گروه سنی ۷ تا ۹ سال نوشته شده است ولی به دلیل تلخی زیاد اثر آن را توصیه نمی‌کنم.
      

1

        مجموعه ملت قهرمان از انتشارات مدرسه ، در سال ۱۴۰۳ وارد بازار شده است و جز محصولاتی است که به موضوع فلسطین خصوصا جنگ اخیر آن می‌پردازد.
این مجموعه بیست جلد می‌باشد که ۱۷ جلد آن  را خوانده‌ام. این ۱۷ کتاب کیفیت یکسانی ندارند. بعضی درخشان و بعضی کاملا ضعیف هستند.
گروه سنی مخاطب آن نیز یکدست نیست بیشتر آنها برای گروه سنی ۷ تا ۹ مناسب است و چند جلد نیز  برای ۹ تا ۱۲ ساله‌ها قابل درک و دریافت است.
نقطه قوت تمام این ۱۷ جلد  در زبان سالم و متن پاکیزه‌ی آنهاست البته یکی دو جلد نیاز به ويرايش جزئی دارد ولی در مجموع می‌توان زبان اثر را نقطه مثبت دانست. همچنین فونت مناسب و به کار بردن رنگ های مختلف برای تاکید و مضاعف کردن بار معنایی کلمات نیز در همه جلدها مشترک است. مثلا اسرائیل  با رنگ قرمز در این مجموعه چاپ شده است.
نقطه قوت دیگر آن توجه به چالش اصلی جهان اسلام و آشنا کردن مخاطب کودک با آرمان فلسطین است.
این دو نکته در این مجموعه به چشم می‌خورد. متن بالا را در ابتدای یادداشت تمام این ۱۷ جلد کپی می‌کنم.یک نقطه ضعف بزرگ تمام جلدها نداشتن شماره صفحه بود.
در ادامه به خصوصیات هر جلد جداگانه می پردازم.

یک غول زشت و بزرگ و بدبو ورد سرزمینی بزرگ و سر سبز می‌شود و آنجا را تصاحب می‌کند و برای خودش لانه می‌سازد. درختها را می‌شکند و جوجه ها را می‌خورد در نهایت همه عناصر طبیعت مثل باد و آب  و.. دست به دست هم می‌دهند و غول متجاوز را از سرزمین‌شان بیرون می‌کنند.
تصویر گری کتاب زیبا و دلنشین است و یک نمونه خوب از داستان نمادگرایانه برای کودکان در مورد فلسطین می‌باشد.
مخاطب ۷ تا ۹ سال

      

1

        مجموعه ملت قهرمان از انتشارات مدرسه ، در سال ۱۴۰۳ وارد بازار شده است و جز محصولاتی است که به موضوع فلسطین خصوصا جنگ اخیر آن می‌پردازد.
این مجموعه بیست جلد می‌باشد که ۱۷ جلد آن  را خوانده‌ام. این ۱۷ کتاب کیفیت یکسانی ندارند. بعضی درخشان و بعضی کاملا ضعیف هستند.
گروه سنی مخاطب آن نیز یکدست نیست بیشتر آنها برای گروه سنی ۷ تا ۹ مناسب است و چند جلد نیز  برای ۹ تا ۱۲ ساله‌ها قابل درک و دریافت است.
نقطه قوت تمام این ۱۷ جلد  در زبان سالم و متن پاکیزه‌ی آنهاست البته یکی دو جلد نیاز به ويرايش جزئی دارد ولی در مجموع می‌توان زبان اثر را نقطه مثبت دانست. همچنین فونت مناسب و به کار بردن رنگ های مختلف برای تاکید و مضاعف کردن بار معنایی کلمات نیز در همه جلدها مشترک است. مثلا اسرائیل  با رنگ قرمز در این مجموعه چاپ شده است.
نقطه قوت دیگر آن توجه به چالش اصلی جهان اسلام و آشنا کردن مخاطب کودک با آرمان فلسطین است.
این دو نکته در این مجموعه به چشم می‌خورد. متن بالا را در ابتدای یادداشت تمام این ۱۷ جلد کپی می‌کنم.یک نقطه ضعف بزرگ تمام جلدها نداشتن شماره صفحه بود.
در ادامه به خصوصیات هر جلد جداگانه می پردازم:
 شیرین با مادربزرگش زندگی می‌کند انها فقیر هستند و نمی توانند لباس تازه‌ای برای شیرین تهیه کنند. روزی در راه برگشت به خانه شیرین صدای گریه می‌شنود و می‌فهمد یک گلوله کاموای قرمز از برادرانشان جداشده و انها را گم کرده است. شیرین انها را پیدا می‌کند و مادربزرگ به کمک آن کامواهای رنگی لباسی با طرح پرچم فلسطین برای شیرین می بافد. پدر و مادر شیرین به دست اسراییلی ها شهید شده اند.

در تصویرگری دقت کافی به عمل نیامده و دهکده ای که شیرین در آن زندگی می‌کند شبیه یک ده ایرانی با خانه های خشت و گلی ترسیم شده است و در و درخت فراوانی دارد در حای که فضای زندگی فلسطینی ها خشک است.
مناسب گروه سنی ۷ تا ۹ سال
      

1

        مجموعه ملت قهرمان از انتشارات مدرسه ، در سال ۱۴۰۳ وارد بازار شده است و جز محصولاتی است که به موضوع فلسطین خصوصا جنگ اخیر آن می‌پردازد.
این مجموعه بیست جلد می‌باشد که ۱۷ جلد آن  را خوانده‌ام. این ۱۷ کتاب کیفیت یکسانی ندارند. بعضی درخشان و بعضی کاملا ضعیف هستند.
گروه سنی مخاطب آن نیز یکدست نیست بیشتر آنها برای گروه سنی ۷ تا ۹ مناسب است و چند جلد نیز  برای ۹ تا ۱۲ ساله‌ها قابل درک و دریافت است.
نقطه قوت تمام این ۱۷ جلد  در زبان سالم و متن پاکیزه‌ی آنهاست البته یکی دو جلد نیاز به ويرايش جزئی دارد ولی در مجموع می‌توان زبان اثر را نقطه مثبت دانست. همچنین فونت مناسب و به کار بردن رنگ های مختلف برای تاکید و مضاعف کردن بار معنایی کلمات نیز در همه جلدها مشترک است. مثلا اسرائیل  با رنگ قرمز در این مجموعه چاپ شده است.
نقطه قوت دیگر آن توجه به چالش اصلی جهان اسلام و آشنا کردن مخاطب کودک با آرمان فلسطین است.
این دو نکته در این مجموعه به چشم می‌خورد. متن بالا را در ابتدای یادداشت تمام این ۱۷ جلد کپی می‌کنم.یک نقطه ضعف بزرگ تمام جلدها نداشتن شماره صفحه بود.
در ادامه به خصوصیات هر جلد جداگانه می پردازم:
چند گنجشک که روی درختی در بیمارستان هستند نسبت به تانک( دماغ آهنی ) که مشرف به آنجا ایستاده و آماده‌ی شلیک است، خشمگین هستند. زیرا در بیمارستان کودکان بستری هستند و اگر شلیک کند آسیب می‌بینند. پرندگان با مشورت هم تصمیم می‌گیرند زبان انسانها را که رانندگی دماغ آهنیها را به عهده دارند، یاد بگیرد و به آنها بگویند که ظلم و ستم به مردم آنجا و حیوانات و پرندگان را متوقف کنند. ولی چون فقط می‌توانستند جیک جیک کنند یک زبان ترکیبی ساختند تا منظورشان را به تانک دماغ آهنی بفهمانند.آنها تصمیم گرفتند به دماغ آهنی بگویند دست از اشغالگری بردارد.

صفحاتی از کتاب عبارتی بزرگتر از گروه سنی مخاطب آمده است( ظلم و ستم) یا ( اشغالگر ) در صفحات دیگر به چشم می‌خورد. خوب بود برای این عبارات زیرنویس می‌آمد یا با عبارات ساده تر جایگزین می‌شد.
مناسب گروه سنی ۷ تا ۹ سال
      

2

باشگاه‌ها

این کاربر هنوز عضو باشگاهی نیست.

فعالیت‌ها

فعالیتی یافت نشد.