یادداشتهای شیوا نیک سرشت (17) شیوا نیک سرشت 1400/11/6 نمازخانه کوچک من: مجموعه داستان هوشنگ گلشیری 3.2 4 کتاب مجموعهای از داستانهای کوتاه است. همهی داستانهای این مجموعهبه طوری روایت شده است که برشی از ماجرا و یا اتفاقی است که قبلا افتاده یا در حال وقوع است و شما در سیر خوانش داستانها متوجه اتفاقات میشوید. این که داستانها از وسط یک اتفاقی شروع میشوند گاهی باعث سردرگمی میشود پس کتاب را در شرایط ذهنی مناسب و در جای مناسب مطالعه کنیدکه توانایی تمرکز برروی داستان را داشته باشید که رشتهی داستان از دستتان در نرود. 0 13 شیوا نیک سرشت 1400/10/30 سالاری ها بزرگ علوی 3.2 3 کتاب درمورد خانوادهی سالاریهاست.که طی شرایطی در بروجرد ساکن میشوند و برسرنوشت افراد آن منطقه تاثیرات مختلفی میگذارند. توصیه میکنم در ابتای کتاب نامهای افراد را یادداشت کنید چون در نام بیشتر شخصیتها لفظ «سالار» وجود دارد. ___________________________________________ اسامی شخصیتهای کتاب جهت راحتتر خواندن: *سید عبدالرحیم سالارفش:محضردار، شوهر انیس الملوک *سالار نظام:وکیل مجلس شورای ملی،پسر بزرگ خان سالار *سالارنیا: دکتر، پسر زیور *انیس الملوک:خواهرزادهی خان سالار *هوشنگ سالاریان:رئیس دارایی، داماد اول خان سالار، شوهر منیژه *منیژه: دختر خان سالار و بعد از سالارنظام رئیس خانواده(طخواهر بزرگ) *میرزا جوادخان سالارزاد: شوهر حمیده خانم خواهرزادهی خان سالار، شاعر و اهل ادب، رئیس پست و تلگراف *امان الله آقای اهمیت: شوهر عزت الملوک دختر خان سالار (داماد دوم) *عزت الملوک: دختر خان سالار و خواهر سالار نظام (خواهر کوچک) *عبدالوهاب: پسر سید عبدالرحیم سالارفش، معشوق عزت الملوک 0 5 شیوا نیک سرشت 1400/10/28 ناشناخته ماندگان پاتریک مودیانو 2.0 1 سرگذشت سه دختر با سختیهایشان ، سردرگمیهایشان و تنهاییشان را تعریف میکند. حوصلهام از خواندنش سررفت. 0 2 شیوا نیک سرشت 1400/10/28 خاله بازی بلقیس سلیمانی 3.2 4 گاهی فکر می کنم به این که چقدر میتوان نام روشنفکری را بر همه چیز پهن کرد و زیر آن پنهان شد؟ برای من اشتراک در بعضی چیزها قابل تصور نیست و نمیدانم زنی که همسرش را با دیگری مشترک میشود آیا خودش مایل است یا مصلحت اندیشی به میل خودش ارجحیت داشته. «خاله بازی»داستان زنی است که مادر زادی بچه دار نمیشود او از گذشته و حال و آیندهی خود روایت میکند و در پایان شما را به قضاوت میکشاند و در ذهنتان میخواهد شما یک بار دیگر افکارتان را بکاوید و این بار با دیدن همهی زوایای یک زندگی سه ضلعی قضاوت کنید. 0 1 شیوا نیک سرشت 1400/10/28 خیابان چرینگ کراس شماره ی 84 هلن هانف 3.4 16 کتاب مجموعهای از نامههای یک نمایشنامه نویس آمریکایی به یک کتابفروشی در لندن هست که این نامه نگاری ۲۰ سال طول می کشد از سال ۱۹۴۹ تا ۱۹۶۹ و چون در طی این سالها اروپا با شرایط بحرانی جنگ جهانی دست و پنجه نرم میکرده نویسندهای با ارسال بستههای متنوع برای کتابفروشان رابطهی عاطفی میان خودشو اعضای کتابفروشی ایجاد کرده است. 0 1 شیوا نیک سرشت 1400/10/28 آدم خواران ژان تولی 3.9 120 گاهی انسان به انتهای رذالت میرسد و خود از آن آگاه نیست و با بهانههای مختلف آن را توجیه میکند. انتهای رذالت آدمی چه میتواند باشد؟! آدم خواری؟ یا از این بدتر هم میتواند باشد؟ داستان درمورد یک حادثهی واقعی است که در یکی از روستاهای فرانسه زمان جنگ با پروس اتفاق میافتد که تا سالها در یاد فرانسویان میماند و آن را ننگ خود میدانند. 0 2 شیوا نیک سرشت 1400/10/28 کولی کنار آتش منیرو روانی پور 3.6 7 «کولی کنار آتش» کتابی است که به محض تمام شدن میتوان آن را از سرگرفت و هر بار از خواندن آن لذت برد. در ابتدا داستان دختری کولی به نام «آینه» را میشنویم اما کمی که قصه جلو میرود میفهمیم که «آینه»، آینهی تمام نمای زنانی است که میشناسیمشان و یا خودمان یکی از آنها هستیم. 0 1 شیوا نیک سرشت 1400/9/23 اتحادیه ابلهان جان کندی تول 3.5 50 اگر حوصله خواندن ناطوردشت را داشتید این کتاب را هم میتوانید بخوانید. شخصیت اصلی اتحادیه ابلهان قرار است کلی حرصتان را در بیارد و به صورت خیلی پر رنگ حماقتهایمان را یادآوری کند. 1 11 شیوا نیک سرشت 1400/8/27 ایزیس (نمایش نامه) توفیق حکیم 3.0 1 پادشاهی دانا و عالم حکومت مصر را به دست میگیرد او برای مردم با علم و دانش خود وسایل راحتی را فراهم میآورد ولی در کار حکم رانی به براد خود اعتماد میکنم و ادارهی کشور را به او میدهد ولی برای برادر فریب کار همین کافی نیست. توفیق الحکیم نویسندهی عرب که زندگی او جداگانه داستانی جذاب است. نمایشنامهی«ایزیس» را به خوبی و با مهارت تمام نگاشه است و در آن سعی دارد پیروزی حق بر باطل را نشان دهد و این که گاهی تنها عالم بودن برای ادارهی یک کشور کافی نیست و باید به همهی جوانب اندیشید. 0 3 شیوا نیک سرشت 1400/8/27 غریبه ها و پسرک بومی احمد محمود 3.3 7 غریبهها و پسرک بومی مجموعهی داستان کوتاه از احمد محمود میباشد. این داستانهای کتاب مثل دیگر آثار احمد محمود در جنوب اتفاق میافتاد و کنار مردمی که فاصلهی زمانی و مکانی زیادی با ما دارند احساس زندگی میکنیم گویا ما نیز کنار احمد محمود ایستادهایم به تماشای این داستان ها. داستان پسرک بومی شاهکارترین داستان این مجموعه است که قصهی پسرکی را تعریف میکند که عاشق دختر یکی از خارجیهای مقیم جنوب میشود و این پسرک با این که زبان آنها را نمیفهمد به امید دست تکان دادن دختر هر روز به در خانهی آن ها میرود در خلال داستان اتفاقهایی میافتاد که دلها به درد میآید و این شیوهی نوشتهی مخاطب را به وجد میآورد. 0 5 شیوا نیک سرشت 1400/8/27 دیدن دختر صد در صد دلخواه در صبح زیبای ماه آوریل هاروکی موراکامی 2.9 27 دیدن دختر صد در صد دلخواه در صبح زیبای ماه آوریل مجموعه داستان کوتاه از هاروکی موراکامی که بیشتر حالت برشی از یک روز چند شخصیت عادی است. داستانی که با اسم کتاب هم نامش یکی بود بهترین داستان این مجموعه بود و بقیه زیاد چنگی به دل نمیزد. 0 5 شیوا نیک سرشت 1400/8/27 پشت صحنه بنفشه حجازی 3.0 1 پشت صحنه اولین کتابی بود که از بنفشه حجازی خواندم می توان گفت هم کتاب خوبی بود هم بد. نویسنده با بار اطلاعاتی زیادی این کتاب را نوشته و دغدغههای بسیاری در سر دارد اما نمیداند چهطور آنها را بیان کند و با آوردن بیجای شخصیتهای مختلف و از بین برد بی خودی آنها چیزهای که میخواهد بگوید را پیچیدهتر میکند و استفاده از کلیشههای اجتماعی سطح کتاب را پایین آورده است. داستان در مورد زنی تنهاست که کارگردان تئاتر هست و در پیچ و خم به اجرا رفتن تئاترش مانده از طرف دیگر این تئاتر عاشقانه شعلههای عشق قدیمی و جدیدش را در دلش سوزانتر کرده. از نظر من کتاب رابطهی علت معلولی ضعیفی دارد و آنچنان که باید نیست هر چند که پتانسیل عالی بودن را دارد. 0 1 شیوا نیک سرشت 1400/8/27 قمارباز فیودور داستایفسکی 3.9 127 چرخهای بخت اغلب چشم و گوش آدم را پر میکنند و نمیگذارند آنچه واقعا رخ میدهد را ببینیم گاهی آنچنان پول به دست میآوریم که غرور ما را باد می کند ولی از سر آن خاطرهی خوش تمام چیزهایی که بدست آوردیم و از قبل داشتیم را از دست میدهیم. داستایوفسکی در کتاب قمارباز احوال خانوادهی روسی را در رولتنبورگ آلمان توصیف میکند که همهی آنها کم و بیش به این چرخهای بخت وابستهاند گاه برای تسویه بدهی گاهی برای به دست آوردن دل معشوق و گاهی هم برای اشرافی گری که داستایوفسکی آن را به شدت خار میکند. یک ماجرای عشق و علاقه در جریان این چرخ بخت هست که عاقبت به جایی نمیرسد و نویسنده کتاب خود را با این بحث تمام میکند که یک قمار باز دست رد به میزان بسیاری پولی که برای ایجاد یک کاری به او میدهد میزند و قبول میکند پول کمتری داشته باشد تا بتواند قمار کند و یاد آن برد شیرین خود را زنده کند. 0 8 شیوا نیک سرشت 1400/8/27 ختم ارباب والا: مجموعه سه داستان برای نوجوانان محمدرضا کاتب 3.0 1 سه داستان کوتاه از محمد رضا کاتب که وقت کمی ازتان میگیرد و لبخند را به شما هدیه میدهد هر سه داستان در محلههای پایین شهر تهران اتفاق میافتد و در دو داستان اول شخصیتها با فقر دست و پنجه نرم میکنند که همین اسباب خندهی تلخ را فراهم میکند. 0 1 شیوا نیک سرشت 1400/8/27 گتسبی بزرگ اف. اسکات فیتزجرالد 3.4 77 گتسبی بزرگ نماینده زمانی است که از آن به نام «رویای آمریکایی» یاد میکنیم و در آن جی.گتسبی روستا زادهای به اوج ثروت میرسد و همهی اینها را برای جلب نظر معشوق خود انجام میدهد. مردی که به میزان زیادی راز آلود است و در فصلهای مختلف کتاب کم کم رازهای زندگیاش برملا میشود و برخی از آنها تا ابد راز میماند. این کتاب از زبان شخصیت «نیک کارهوی» است که در همسایگی گتسبی زندگی میکند و کم کم وارد زندگی او میشود و به سبب فامیل بودن با معشوقه گتسبی درجریان همهی کارها است و اوست که اولین دیدار گتسبی و معشوقهاش دیزی را در خانهاش ترتیب میدهد. داستان گتسبی داستان عشق و بیرحمی در سایهی ثروت است. 0 4 شیوا نیک سرشت 1400/8/27 کلاه کافکا ریچارد براتیگن 1.8 2 مجموعه شعرهای «ریچارد براتیگان» با ترجمهی ابراهیم فتوت بسیار جذاب و خواندنی بود. ریچارد براتیگان در زندگی سختیهای بسیار را تحمل کرد و بعد از دو ازدواج نافرجام عاشق دختری به اسم مارسیا شد که چندتا از اشعارش هم برای اوست و به اسم او نوشته شده است. ریچارد براتیگان در سال ۱۹۸۴ در ۴۹ سالگی با اسلحه شکاری خودش را در خانهاش کشت. 0 2 شیوا نیک سرشت 1400/8/27 خانه امن سید ابراهیم نبوی 3.0 1 همیشه دلم میخواست یک زمانی زندان را تجربه کنم و فارق از همه چی کتاب بخوانم فکر کنم. اما با خواندن این کتاب دریچهای به رویم باز شد اگر هیچ کتابی برایم نیاورند چه؟! اگر در یک سلول انفرادی زندانی بشوم که روزها هیچ کلامی میان من و انسانهای دیگر رد و بدل نشود؟ باز هم دلم میخواهد زندانی باشم؟! یا با خودم فکر کردم من تا کجا پای آرمانهایم میمانم و اصلا آرمانی دارم که بخواهم از آن دفاع کنم! کتاب درمورد یک نویسندهای است که یک روز به طور مشکوکی ربوده میشود و به مدت ۶۰ روز در یک سلول انفرادی است و شکنجه میشود و مدام از او بازجویی میکنند. من میترسم که کسی حرفهای من را باور نکند. 0 2