بهتر انتخاب کن، بهتر بخوان

که ماهی برآید

که ماهی برآید

که ماهی برآید

4.2
28 نفر |
7 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

6

خوانده‌ام

37

خواهم خواند

21

رمان زندگی فیلسوف عارف و فقیه بزرگ عصر قاجار، حاج ملا هادی سبزواری به قلم سعیده شبرنگ از سوی شرکت چاپ و نشر بین‌الملل منتشر شد. سعیده شبرنگ نویسنده این رمان، در اولین اثر خود احوالات و زمانه بزرگترین فیلسوف عصر قاجار را با زبانی داستانی روایت کرده‌ است. این اثر حاصل پژوهش نویسنده و مطالعه او در منابع متعدد است. او زندگی پر فراز و نشیب این عالم حکیم را از کودکی تا پایان عمر با بیانی شیرین و خلق موقعیت‌هایی جذاب که متکی به واقعیت‌های تاریخی است روایت کرده است. حاج ملا هادی سبزواری بزرگترین شارح آثار صدرالمتالهین، خالق منظومه‌ حکمت و موسس حوزه علمیه سبزوار در طول عمر خود شاگردانی را تربیت کرد که نام بسیاری از آنها در کهکشان علم و فقه ماندگار شد.

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به که ماهی برآید

نمایش همه

دوره‌های مطالعاتی مرتبط

تعداد صفحه

20 صفحه در روز

لیست‌های مرتبط به که ماهی برآید

یادداشت‌های مرتبط به که ماهی برآید

            📄 #یادداشت 
📘 #که_ماهی_برآید
🖋️ #سعیده_شبرنگ

خواندن زندگینامه علما همیشه برایم لذت بخش و سراسر درس زندگی است. کتاب ماهی که برآید بر اساس زندگی فیلسوف و عارف بزرگ ملاهادی سبزواری است. ایشان را اصلا نمیشناختم و بواسطه این کتاب با این حکیم، عارف و شاعر شیعه آشنا شدم که از شارحان فلسفه صدرایی بودند. 
منظومه مهمترین اثر ایشان است که حکمت و منطق را به نظم در آورده‌اند. 
با وجود تمکن مالی پدرشان همیشه به کم قناعت کرده و بیشتر اموال خود را انفاق می‌نمودند.
شاید بتوان ماجرای حج ایشان که در این کتاب ذکر شده از قسمتهای فوق العاده درس آموز زندگی ایشان نام برد که نشان‌دهنده روح بزرگ این عالم بزرگ است. 
با توجه به مقام علمی ایشان که شارح نظریات ملاصدرا بودند و از استادان شیخ مرتضی انصاری و حسینقلی همدانی نیز بودند هنوز برای شناخت ایشان باید بیشتر کار شود و البته گذشت زمان زیاد از حیاتشان کار را برای نویسندگان سخت تر می‌کند. 
نثر کتاب روان و خوشخوان است. آغاز هر فصل با یک بیت شعر با توجه به داشتن طبع شعر ایشان جالب و خوب بود. عکس روی جلد قبل از خواندن کتاب برایم زیاد قابل درک نبود اما با خواندن کتاب متوجه ارتباط معنایی آن با شخصیت ایشان شدم و الان آن را دوست دارم چون یادآور قسمت جالبی از زندگی این عالم بزرگ است. 
ان شاء الله که ما هم بتوانیم از زندگی سراسر درس علما بیاموزیم و رهرو راه آن‌ها باشیم. 

اردیبهشت 1403

@BargiAzDanesh 🌱🌾
.
          
            بسم الله

آنقدر با تردید سراغ این کتاب رفتم که بعید می‌دانستم لذتی از خواندنش ببرم، نهایتا با خودم حساب و کتاب می‌کردم که کتاب هرچه نداشته باشد بالاخره اطلاعاتی از ملا هادی سبزواری در اختیارم قرار می‌دهد. کلا دیدگاهم نسبت به زندگی‌نامه نویسی ها چه در قالب مستند نویسی و چه در قالب داستان و رمان این است که کتاب ولو به لحاظ فنی قدرت چشمگیری نداشته باشد، حداقل اطلاعاتی پیرامون شخصیت در اختیار می‌گذارد.

اما به اندازه چند صفحه از خواندن کتاب کافی بود تا نقطه‌گذاری اولیه کتاب و برگشت به عقب های درست و به جا، نشان دهد که با داستان خوب و موفقی طرف هستم.

شخصیت ملا هادی سبزواری که حکیم، فیلسوف، عارف، شاعر و فقیه بزرگی است به اندازه کافی جذابیت نزدیک شدن به این کتاب و خواندن و لذت بردن را دارد، که خدا را شکر با قلم خوب و روان نویسنده این اثر ماندگار شده است.

درباره محتوا هم باید گفت که نویسنده توانسته علیرغم حجم کم کتاب، اطلاعات خوبی در اختیار مخاطب قرار بدهد.