بهتر انتخاب کن، بهتر بخوان

یادداشت امیررضا سعیدی‌نجات

                بسم الله

آنقدر با تردید سراغ این کتاب رفتم که بعید می‌دانستم لذتی از خواندنش ببرم، نهایتا با خودم حساب و کتاب می‌کردم که کتاب هرچه نداشته باشد بالاخره اطلاعاتی از ملا هادی سبزواری در اختیارم قرار می‌دهد. کلا دیدگاهم نسبت به زندگی‌نامه نویسی ها چه در قالب مستند نویسی و چه در قالب داستان و رمان این است که کتاب ولو به لحاظ فنی قدرت چشمگیری نداشته باشد، حداقل اطلاعاتی پیرامون شخصیت در اختیار می‌گذارد.

اما به اندازه چند صفحه از خواندن کتاب کافی بود تا نقطه‌گذاری اولیه کتاب و برگشت به عقب های درست و به جا، نشان دهد که با داستان خوب و موفقی طرف هستم.

شخصیت ملا هادی سبزواری که حکیم، فیلسوف، عارف، شاعر و فقیه بزرگی است به اندازه کافی جذابیت نزدیک شدن به این کتاب و خواندن و لذت بردن را دارد، که خدا را شکر با قلم خوب و روان نویسنده این اثر ماندگار شده است.

درباره محتوا هم باید گفت که نویسنده توانسته علیرغم حجم کم کتاب، اطلاعات خوبی در اختیار مخاطب قرار بدهد.
        
(0/1000)

نظرات

سلام علیکم
از بابت نظری که گذاشتید ممنونم
حقیقت این است که در هیچ سندی، به علت فوت میرزا مهدی اشاره نشده
اما با مراجعه به تاریخ و وقایع سال وفات میرزا مهدی، متوجه شدم که اولین تخریب قبور بقیع دقیقا در همان سال رخ داده است
فلذا از این رخداد، استفاده‌ی داستانی کردم
3
سلام علیکم
ممنون از لطف شما
تخیلش هم زیباست، آفرین، من که دوستش دارم.
فقط سوال اینجاست که چنین تفسیری سبب انحراف نمی‌شود؟ این سوالی است که ناظر به بسیاری از کتب زندگی‌نامه نویسی دارم و به بهانه این کتاب از شما پرسیدم... 
در اثری که صرفا مستندپرتره و بیوگرافی گزارش‌وار است، باید به وقایع تاریخی متعهد ماند اما در رمان و داستان، دست نویسنده برای تخیل کردن باز است البته تا جایی که خلق ماجرای تخیلی، ضربه‌ای به اصل واقعیت نزند
@ar_saeidi