بهتر انتخاب کن، بهتر بخوان

نظام حقوق زن در اسلام

نظام حقوق زن در اسلام

نظام حقوق زن در اسلام

4.6
61 نفر |
11 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

11

خوانده‌ام

160

خواهم خواند

33

این توضیحات مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب می‌باشد.

کتاب حاضر، ترجمۀ ترکی آذربایجانی اثر «نظام حقوقی زن در اسلام» اثر استاد شهید مرتضی مطهری است. مباحث این اثر در یازده بخش تنظیم شده است. ابتدا در خصوص خواستگاری و نامزدی صحبت شده و مبحث ازدواج موقت مطرح شده است. سپس در زمینه استقلال اجتماعی زن، تجدد، حقوق خانوادگی و تفاوت های زن و مرد مباحثی ارائه شده است. در ادامه به موضوعاتی همچون مهر و نفقه، ارث زن، حق طلاق و ... پرداخته شده است. در نهایت نیز مبحث تعدد زوجات مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به نظام حقوق زن در اسلام

نمایش همه
بریدۀ کتاب

صفحۀ 160

تناسب است یا نقص و کمال؟ یکی از موضوعاتی که برای من موجب تعجب است این است که بعضی اصرار دارند که تفاوت زن و مرد را در استعداد های جسمی و روانی به حساب ناقص بودن زن و کامل‌تر بودن مرد بگذارند، چنین وانمود می‌کنند که قانون خلقت بنا به مصلحتی زن را ناقص آفریده است. ناقص‌الخلقه بودن زن پیش از آن که در میان ما مردم مشرق زمین مطرح باشد در میان مردم غرب مطرح بوده است. غربیان در طعن به زن و ناقص خواندن وی بیداد کرده‌اند. گاهی از زبان مذهب و کلیسا گفته‌اند: "زن باید از اینکه زن است شرمسار باشد" گاهی گفته‌اند: "زن همان موجودی است که گیسوان بلند دارد و عقل کوتاه" ، "زن آخرین موجود وحشی است که مرد او را اهلی کرده‌است" ،"زن برزخ میان حیوان و انسان است" و امثال اینها. از این عجیب‌تر اینکه برخی از غربیان اخیراً با یک گردش صد و هشتاد درجه‌ای اکنون می‌خواهند با هزار و یک دلیل ثابت کنند که مرد موجود ناقص‌الخلقه و پست و زبون، و زن موجود کامل و برتر است. اگر کتاب "زن جنس برتر" اشلی مونتاگو را که در مجله زن روز منتشر می‌شد خوانده باشید می‌دانید که این مرد با چه زور زدن ها و مهمل بافی ها می‌خواهد ثابت کند که زن از مرد کامل‌تر است. این کتاب تا آنجا که مستقیماً مطالعات پزشکی یا روانی یا آمار اجتماعی را عرضه می‌دارد بسیار گران‌بها است، ولی آنجا که خود نویسنده شخصاً به "استتنتاج" می‌پردازد و می‌خواهد برای هدف خود که همان عنوان کتاب است نتیجه‌گیری کند مهمل بافی را به نهایت می‌رساند. چرا باید یک روز زن را اینقدر پست و زبون و حقیر بخوانند که روز دیگر مجبور شوند برای جبران مافات، همه آن نواقص و نقائص را از روی زن بردارند و روی مرد بگذارند. چه لزومی دارد که تفاوت های زن و مرد را به حساب ناقص بودن یکی و کامل‌تر بودن دیگری بگذاریم که مجبور شویم گاهی طرف مرد را بگیریم و گاهی طرف زن را؟ اشلی مونتاگو از طرفی اصرار دارد زن را جنس برتر از مرد معرفی کند و از طرف دیگر امتیازات مرد را مولود عوامل تاریخی و اجتماعی بشمارد نه مولود عوامل طبیعی. به هرحال تفاوت های زن و مرد "تناسب" است نه نقص و کمال.

بریدۀ کتاب

صفحۀ 47

من بر خلاف بسیاری از افراد، از تشکیکات و ایجاد شبهه‌هایی که در مسایل اسلامی می‌شود - با همه علاقه و اعتقادی که به این دین دارم - به هیچ وجه ناراحت نمی‌شوم، بلکه در ته دلم خوشحال می‌شوم زیرا معتقدم و در عمر خود به تجربه مشاهده کرده‌ام که این آیین مقدس آسمانی در هر جبهه از جبهه‌ها که بیشتر مورد حمله و تعرض واقع شده، با نیرومندی و سرافرازی و جلوه و رونق بیشتری آشکار شده است. خاصیت حقیقت همین است که شک و تشکیک به روشن شدن آن کمک می‌کند. شک مقدمه یقین، و تردید پلکان تحقیق است. در رساله زنده بیدار از رساله میزان‌العمل غزالی نقل می‌کند که: ...گفتار ما را فایده این بس باشد که تو را در عقاید کهنه و موروثی به شک می‌افکند زیرا شک پایه تحقیق است و کسی که شک نمی‌کند درست تامل نمی‌کند. و هر که درست ننگرد، خوب نمی‌بیند و چنین کسی در کوری و حیرانی بسر می‌برد. بگذارید بگویند و بنویسند و سمینار بدهند و ایراد بگیرند، تا بدون آنکه خود بخواهند وسیله روشن شدن حقایق اسلامی گردند.

لیست‌های مرتبط به نظام حقوق زن در اسلام

آزادی معنویهدف زندگیتوحید

اندیشه ناب اسلامی (لیست دوم_ آثار شهید مطهری)

34 کتاب

در ادامه‌ی معرفی لیست کتب اندیشه ی اسلامی، اینک آثار درجه یک استاد علامه شهید مطهری(ره) رو معرفی میکنم. آثاری که به قول حضرت امام خمینی(ره) بدون شک تمامی این آثار، خوب و انسان ساز می‌باشد و مقام معظم رهبری هم در موارد مختلف تاکید ویژه و بسیاری بر مطالعه‌ی آثار شهید مطهری دارند و در جایی میفرمایند مبنای فکری نظام جمهوری اسلامی ایران آثار شهید مطهری است. شهید پالیزوانی در وصیت نامه خود می‌نویسد: مطهری را دریابید! و شهید حاج قاسم سلیمانی هم علاقه زیادی به آثار استاد مطهری داشته و در دوره های مطالعاتی آثار شهید مطهری شرکت می‌کرده است. بسیاری از شبهات روز جامعه (به نظرم بیش از ۹۰درصد شبهات) را می‌توان با مطالعه آثار شهید مطهری به شکلی دقیق پاسخ گفت و دوباره اسلام را بر خودمان و در مرحله بعد به مردم و جوانان عرضه نمود. بنده مهمترین آثار اندیشه ای ایشان را در این لیست قرار می‌دهم اما پیشنهاد میشود تمامی آثار استاد مطالعه شوند. همچنین پیشنهاد میکنم این آثار در قالب دوره های مطالعاتی همچون دوره بینش مطهر یا دوره هایی که انتشارات صدرا برگزار میکند مطالعه شوند.

یادداشت‌های مرتبط به نظام حقوق زن در اسلام