بهتر انتخاب کن، بهتر بخوان

مکان های عمومی

مکان های عمومی

مکان های عمومی

4.1
7 نفر |
2 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

17

خواهم خواند

9

کتاب "مکان‌های عمومی" اثر نادر ابراهیمی، با گفت‌وگوهای عامیانه میان افراد ساده‌دل و نثر روان، حکایتی دلنشین را روایت می‌کند. داستان این کتاب درباره‌ی یک فرد است که به دلیل ناامیدی از ایده‌های خود، تصمیم به انزوا می‌گیرد. اما حضور او در مکان‌های عمومی و موقعیت‌های اجتماعی باعث بروز تضادها و تقابل‌هایی در زندگی‌اش می‌شود. نادر ابراهیمی در ۱۴ فروردین‌ماه سال ۱۳۱۵ در تهران به دنیا آمد و پس از ۷۲ سال فعالیت ادبی و نوشتن، در همین شهر از دنیا رفت. وی جوایز مهمی در حوزه ادبیات کودکان، از جمله جایزه‌ نخست براتیسلاوا، جایزه نخست تعلیم و تربیت یونسکو، جایزه‌ کتاب برگزیده‌ سال ایران و بسیاری دیگر را به خود اختصاص داده است. همچنین به‌عنوان «نویسنده‌ برگزیده ادبیات داستانی 20 سال بعد از انقلاب» به‌خاطر داستان بلند و هفت‌جلدی "آتش بدون دود" شناخته می‌شود. کتاب "مکان‌های عمومی"، با تعداد 136 صفحه، توسط نشر روزبهان منتشر و به‌صورت مکرر بازچاپ شده است. این کتاب از طریق فرهنگسرای فردوس، که محل برگزاری نشست‌های "با هم بخوانیم" در فلکه دوم صادقیه واقع شده است، قابل دسترسی می‌باشد.

لیست‌های مرتبط به مکان های عمومی

یادداشت‌های مرتبط به مکان های عمومی

            "مکان های عمومی"
مجموعه داستانی از نادر ابراهیمی است.

یکپارچه نوشتن از یک سلسله داستان های مختلف آسان نیست اما همین بس که در یک داستان به ملال انگیزترین وجه ممکن شخصیت کرخت و سوخته ای چون شاعر و ادیب را به تصویر کشیده و گفتگوهایی که در مرز میان بی ربطی و معناداری سرگردانند تو را وادار می کنند با توجهی مضاعف به آنها بنگری. اسم شاعر یا تخلصش"نادم" است!

نادر در ماجرایی دیگر از یک مهمانی خسته کننده و بی ربط به تنهایی پرهیاهوی خویش پل می زند. وقتی که ظرافت شاعرانه با کم حوصله گی نویسنده نسبت به رسومات معمول چنین نشست و برخاست هایی همراه می شود، خاطره یک مهمانی اعصاب خورد کن با رفتار تصنعی و تهی میزبانان در ذهن و جان مخاطب زنده می شود.

اجازه دهید یک توصیه کوچک تقدیم نگاه تان کنم: "مجموعه داستان" که می‌خوانی بین هر داستان تنفس و وقفه ای قرار بده، از فضایش بیرون بیا و سعی کن هرچه زودتر وارد فضای داستان شوی، اشکالی هم ندارد که در صفحات اول چند بار برگردی و دوباره بخوانی تا فضای داستان بهتر تو را بگیرد.

به گمانم درک برخی از داستان های این مجموعه در اوقات پس از تاهل سهل تر باشد. منظور این است که آنهایی که چندی از زندگی مشترک شان گذشته و تجربه های زیستی یکسانی دارند و با به ثبات رسیدن دغدغه های جوانی "گذران عمر" می کنند و در پی یافتن دوباره هویت خویش اند، بهتر  با آنها ارتباط برقرار می کنند.

پ.ن: از شما چه پنهان با یکی از داستان ها که گویا روایتی از اتفاقات یک دبیرستان پسرانه بود خیلی ارتباط برقرار نکردم.