یادداشتهای قاسم صفایینژاد (170) قاسم صفایینژاد 1403/4/17 Bedtime Stories for Managers: Farewell, Lofty Leadership . . . Welcome, Engaging Management هنری مینتربرگ 5.0 1 یه کتاب موثر در تغییر نگرش از مدیریت به صورت آکادمیک به مدیریت به صورت انسانی تر به مدیران پیشنهاد میکنم حتما بخوانند بخصوص اگر رشته دانشگاهی شان مدیریت بوده است 0 1 قاسم صفایینژاد 1403/1/14 داستان زنان جلال آل احمد 3.9 2 چند داستان کوتاه از زنان با موقعیتهای اجتماعی گوناگون در آن دوره از تاریخ کشورمان است که روان، جالب و خواندنی است 0 5 قاسم صفایینژاد 1402/12/19 کنترل رسانه ها نوآم چامسکی 4.5 1 از صفحات اول این کتاب چند تا جمله براتون انتخاب کردم ولی بعد از این انقدر مطالب جالب میشه که بهتون پیشنهاد میکنم کتاب رو بخونید: - نخست از طریق تقابل میان دو ادراک مردم سالاری آغاز میکنیم. یک ادراک مردم سالاری ادعا دارد که جامعه مردم سالار، جامعهای است که در آن مردم از طرق مشخصی در مدیریت امور خود شرکت میکنند و اینکه وسایل ارتباطی آزاد و در دسترساند ... یک تعریف دیگر از مردم سالاری این است که میباید مردم از مدیریت مسائلشان محروم کرده و به شیوهای خشک و غیرقابل انعطاف امکانات اطلاعرسانی را تحت انقیاد قرار داد. - این بینشی است که به صدها سال قبل باز میگردد ... مبنی بر اینکه پیشتازانی از روشنفکران انقلابی به حاکمیت برسند، انقلاب تودهها را، که آنها را به قدرت رساندهاند، به کار گیرند، آنگاه تودههای ناآگاه را به سوی آیندهای رهنمون شوند که نادانتر و جاهلتر از آنند که در رویاهایشان برای خود در نظر گیرند. - اصل اخلاقی الزامآور این است که تودهها صرفا ناآگاهتر از آنند که قادر به درک مسائل باشند. اگر برای ادارهی امور خود تلاشی ارائه دهند، فقط ایجاد دردسر خواهند کرد، در نتیجه غیراخلاقی و نامناسب خواهد بود. - در نتیجه برای رام کردن «گله گمشده» به ابزاری نیاز داریم، و این همان انقلاب نوین در هنر مردم سالاری است: تولید رضایت، رسانه، مدارس و فرهنگ عمومی میباید تقسیمبندی شوند. - ... در بطن آنچه امروز دولت تمامیتخواه یا نظامی مینامیم این عمل ساده است. فقط یک چماق بالای سرشان نگاه میدارید و اگر از خط خارج شدند محکم بر سرشان میکوبید. ولی با گذشت زمان که جامعه آزادتر و دموکراتیکتر شد این قابلیت را از دست میدهید، از این رو میباید به فناوریهای «هیاهوی سیاسی» روی کنید. متن خلاصه این کتاب را از اینجا دانلود کنید: http://safaeinejad.ir/1387/03/25 0 3 قاسم صفایینژاد 1402/12/2 زن و خانواده جلد 34 سید علی حسینی خامنهای 4.4 3 تکرار مکررات در کتاب بسیار به چشم میخورد. شاید بتوان کل 152 صفحه را در 15 صفحه خلاصه کرد و مابقی نیازی نباشد 0 1 قاسم صفایینژاد 1402/9/27 Understanding Media: The Extensions of Man Marshall McLuhan 4.0 1 یه کتاب خوب برای درک عمیق از رسانهها و شناخت شرایط زمینهای ایجاد رسانهها و چیستی اثرگذاری آنها معرفی کامل این کتاب در وبلاگم با آدرس http://safaeinejad.ir/1395/06/31 0 0 قاسم صفایینژاد 1402/9/14 Leading: Learning from Life and My Years at Manchester United مایکل مورتیز 5.0 1 یه کتاب خیلی خوب و روان در مورد اینکه فرگوسن چه کارهایی در منچستر یونایتد انجام داد که توانست طی ۲۶ سال ۳۸ قهرمانی برای منچستر به ارمغان بیاره. برای من که فرگوسن رو به عنوان بهترین مربی فوتبال قبول دارم خیلی کتاب شیرین و جذابی بود. فکر کنم برای کسانی که علاقه ای به فوتبال هم ندارند از نظر سبک مدیریتی جالب باشه. 0 0 قاسم صفایینژاد 1402/9/2 آیین دوستیابی و چگونگی نفوذ در دیگران دیل کارنگی 4.1 15 کتاب خوبیه و حاوی مثالها و دستورهای فراوان برای چگونگی ارتباط با مردم. دو مشکل اصلی کتاب، یکی سازگار نبودن با فرهنگ اسلامی ایرانی ماست در برخی از دستورات و یکی هم قدیمی بودن. ولی در کل کتاب مفیدی هست 0 3 قاسم صفایینژاد 1402/7/30 April in Moscow استیون رابلی 2.5 1 پایین ترین سطح داستانهای کوتاه آموزش انگلیسی انتشارات پنگوئن 0 0 قاسم صفایینژاد 1402/4/11 صحیفه نور جلد 1 سازمان مدارک فرهنگی انقلاب اسلامی 4.5 1 به نظرم خواندن آن بر همه نسل سومیهای انقلاب واجب است. سخنرانیها و نامههای امام از سال 41 تا 56 که حرفهای ناگفته بسیاری برای امثال من دارد که برای شناسایی انقلاب سالها به سخنرانیهای منبری و مستند و فیلم صدا و سیما دلخوش کرده بودیم ان شالله به زودی معرفی کتاب و بندهایی از کتاب را در وبلاگم مینویسم 0 2 قاسم صفایینژاد 1402/3/27 Who moved my cheese Spencer Johnson 3.6 2 در این داستان چهار شخصیت خیالی ترسیم شدهاند: موشها: اسنیف و اسکوری. آدم کوچولوها: هم و ها. این چهار شخصیت برای نشان دادن قسمتهای ساده و پیچیده درون ما بدون توجه به سن، جنس، نژاد یا ملیت در نظر گرفته شدهاند. به دوستانی که این کتاب رو نخوندند پیشنهاد میکنم حتما مطالعه کنند، چون هم جالبه هم اینکه وقت کمی رو میگیره. چه کسی پنیر مرا جابجا کرد داستانی است درباره تغییراتی که در یک هزار تو (maze) رخ میدهد. جایی که چهار شخصیت جالب در جستجوی پنیر هستند. پنیر استعارهای است برای آنچه ما در زندگی میخواهیم در زندگی داشته باشیم. اعم از یک شغل، یک رابطه، پول، خانهای بزرگ، سلامتی، آگاهی، آرامش روحی و یا حتی ورزشی مانند دو … هر یک از ما در مورد پنیر خود نظر خاصی داریم و در پی آن هستیم، زیرا معتقدیم اگر آن را به دست آوریم راضی میشویم. اغلب به آن دل بستهایم و اگر آن را از دست بدهیم یا کسی آن را از ما بگیرد ضربهی تکان دهندهای به ما وارد میآید. در این داستان هزار تو، نشانه جایی است که ما برای رسیدن به اهداف خود در آن وقت میگذرانیم … متن خلاصه کتاب را از اینجا دانلود کنید http://safaeinejad.ir/1387/06/04 0 0 قاسم صفایینژاد 1402/3/25 شاهنامه ابوالقاسم فردوسی 4.8 9 فردوسی با شاهنامه، خود نقش آرش کمانگیر را بازی کرد و مرز فرهنگی ایران را مشخص کرد 0 2 قاسم صفایینژاد 1402/1/21 رباعیات خیام عمربن ابراهیم خیام 4.5 11 برخی رباعی ها بسیار آموزنده است. بیشتر ابیات حاوی مفهوم فانی بودن دنیا و قدر دانستن زمان حال و عدم حسرت گذشته و عدم نگرانی آینده است 0 11 قاسم صفایینژاد 1401/9/13 شرط بندی آنتون چخوف 4.2 34 شاید بتوان گفت تقابل آزادی روح و آزادی جسم. شاید بتوان گفت اگه روح را آزاد کردی دیگر اینکه جسمت کجاست و در چه شرایطی است و زنده است یا نه، مهم نیست! 0 21 قاسم صفایینژاد 1401/7/10 الگوریتم های سرکوبگر صفیه نوبل 4.0 2 یک کتاب در مورد اینکه چگونه الگوریتمها در فضای مجازی و به طور خاص در موتور جستجوی گوگل به نفع طبقه خاص یا به سمت کلیشه تفکرات خاصی در جامعه عمل میکند. این کتاب با بررسی نوع معرفی زنان سیاهپوست، به این مهم میپردازد. 0 8 قاسم صفایینژاد 1401/7/9 پنج دشمن کار تیمی: فراز و فرود رهبری یک تیم پاتریک لنچیونی 3.6 1 مدیریت کار با دیگران و توسط دیگران تعریف گردیده است. در این تعریف از مدیریت در حقیقت بر کار گروهی و تیمی تأکید شده و تحول در مدیریت از روشهای سنتی به روشهای امروزی را تبیین میکند. معجزه در رو شهای نوین مدیریت به صورت سینرژی یا هم افزایی خود را نشان داده و میگوید که در کار تیمی یا گروهیِ توانمند، نتایج به دست آمده خارق العاده و بیش از انتظار است. ساختن تیمهای توانمند ضمن سادگی از فرآیند پیچیده و دشواری برخوردار است اما شدنی است. قدرت مالی و برخورداری از استراتژی مناسب مزیتهای رقابتی بوده اما ماندگار نیستند. فقط کار تیمی است که به وجودآورنده مزیت رقابتی پایدار بوده و تضمینی بر استمرار فعالیتهای سازمان است. اگر مهمترین عامل ورودی سازمان یعنی نیروی انسانی با تمام توان در جهت یک هدف مشترک بسیج و به حرکت درآیند، در همه زمینههای کسب و کار موفق خواهیم بود. کتاب «پنج دشمن کار تیمی» نوشته «پاتریک لنچیونی» و ترجمه «فضل الله امینی» که توسط «نشر فرا» منتشر شده است، داستان شرکت «دی تی» است. شرکتی که دارای یکی از قویترین و گرانترین کادر مدیریت بود، اما ناگهان ظرف دو سال همه چیز دگرگون میشود و شرکت با ناکامیهای بسیاری مواجه میشود. هیئت مدیره، از مدیرعامل میخواهد که استعفا دهد و کاترین 57 ساله به جای او به عنوان مدیرعامل انتخاب میشود. بعد از دو هفته همه نگران بودند که کاترین هیچ کاری انجام نداده، اما او مشغول تحقیق و مطالعه و گفتگو با بقیه برای حل مشکلات بود. او متوجه شد که کارکنان شرکت، مدیران را «تیم» نمیدانند بلکه نام «ستاد» را برای آنها گذاشتهاند. کاترین در اولین جلسه شورای مدیران چنین گفت: «من پس از بررسیهای مفصل به این نتیجه رسیدهام که درد و مشکل واقعی شرکت را پیدا کردهام. کار ما کار تیمی نیست. اگر راستش را بخواهید کاملاً داغون و پاره پاره هستیم. در چند ماه آینده در این شرکت دگرگونیهای وسیعی ایجاد میشود و چه بسا نتوانیم شرایط جدید را تحمل کنیم. شاید صلاح شرکت و صلاح تیم این باشد که یکی دو نفر جای خود را به دیگران بدهند. دلیل حضور ما در اینجا و در شرکت یک چیز است. رسیدن به هدف. من پس از سالها کار و تجربه به این نتیجه رسیدهام که هر تیم ممکن است به پنج علت نتواند وظایف تیمی خود را انجام دهد: نبود اعتماد. ترس از برخورد. نبود تعهد. پرهیز از مسئولیتپذیری. بیتوجهی به نتیجه کار. 0 12 قاسم صفایینژاد 1401/7/9 رقص فیل ها: لویی گشنر و معجزه ی تحول آی بی ام لویی گشنر 4.0 1 شرکت های بسیاری بوده اند که در طول تاریخ تا مرحله سقوط و فروپاشی پیش رفته اند. برخی از آنها با کوشش تیم های مدیریتی نوین به طرز معجزه آسایی از نابودی نجات یافته اند . آی بی ام یکی از همین شرکت هاست . در سال ١٩٩٠ شرکت آی بی ا م با ٣ میلیارد دلار سود خالص بالاترین سود خود را به دست آورد ولی همین شرکت در سال ١٩٩٣ با از دست دادن ١٦ میلیارد دلار در معرض نابودی قرار گرفت . مدیری لایق به نام لوئیس گرستنر در رأس این شرکت قرار گرفت و آن را از سقوط نجات داد و متحول کر د . در این کتاب او داستان این تحول را از زبان خود، و با بیانی ساده و روان تشریح می کند. او می نویسد :« در طول زندگی حرفه ای خود با عقاید تعصب آمیز زیادی از قبیل کوچک زیباست و بزرگ بد است روبرو بوده ام. در عرف عمومی جامعه چنین جا افتاده است که شرکت های بزرگ کُند، بوروکراتیک، غیرپاسخگو و غیرمؤثر هستند و شرکت های کوچک سریع پاسخگو و مؤثر می باشند. این مطالب کاملاً بی معنی هستند من تا به حال شرکت کوچکی را ندیده ام که تمایل نداشته باشد به یک شرکت بزرگ تبدیل شود و یا شرکت کوچکی را ندیده ام که در تحقیق و بازاریابی به بودجه رقبای بزرگتر از خودش حسادت نکند. بزرگی و حجم بالا اهمیت زیادی دارد، اندازه بزرگ می تواند یک اهرم کمکی تلقی شود . گستردگی و عمق زیاد اجازه سرمایه گذاری بیشتر، ریسک بزرگ تر و صبر زیادتر برای رسیدن به نتایج نهایی را می دهد. سؤال این نیست که آیا یک فیل می تواند بر یک مورچه غالب شود یا خیر، بلکه سؤال این است که آیا یک فیل خاص، می تواند برقصد یا خیر، اگر فیل بتواند برقصد، مورچه ها باید اطاق رقص را ترک کنند. متن خلاصه کتاب را از اینجا دانلود کنید http://safaeinejad.ir/1387/09/25 0 2 قاسم صفایینژاد 1401/7/9 ساختن برای ماندن جری پوراس 3.0 1 کتاب «ساختن برای ماندن» اثر جیمز کالینز و جری پوراس در سال 1380 توسط نشر فرا و با ترجمه مهندس فضل الله امینی منتشر شد. نویسندگان کتاب با پژوهشی بر روی بیش از 1000 مدیر اجرایی، به 18 شرکت موفق و ماندگار رسیدند؛ شرکتهایی که میدانستند به کجا میروند و مسیر موفقیت آمیزی نیز طی کرده بودند. شرکتهایی مانند سونی، تری ام، امریکن اکسپرس، آی بی ام، اچ پی و جانسون اند جانسون. ویژگیهایی که برای شرکتهای موفق و ماندگار در نظر گرفته بودند، عبارت بود از: - نقشی از خود در جهان بر جا گذاشته باشند. - در صنعت خود جزو برترینها باشند. - بیزینسمنها و مدیران دانشمند و مطلع آنها را قبول داشته باشند و تضمین کنند. - چند نسل مدیر اجرایی را تجربه کرده باشند. - بیش از 35 سال عمر کرده باشند. - هنوز در لایه بنیانگذار نباشند. - محصولات و خدمات مختلف با سیکل عمرهای متفاوت داشته باشند. از نظر نویسندگان کتاب، 12 افسانه بیاعتبار در مورد شرکتهای موفق وجود دارد: 1. لازمه راه اندازی شرکتهای بزرگ، داشتن ایدههای بزرگ است. 2. لازمه شرکتهای آرمانی، رهبران کبیر، آرمانگرا و فرهمند است. 3. اولین و مهمترین هدف شرکتهای موفق سودآوری است. 4. شرکتهای آرمانی همگی یک مجموعه مشترک از «ارزشهای محوری» صحیح دارند. 5. تنها چیزی که ثابت است، تغییر است. 6. شرکتهای معتبر و سودآور، بیخطر حرکت میکنند. 7. شرکت آرمانی برای کار کردن جایی است بینظیر، بینظیر برای همه. 8. پیشرفت شرکتهای موفق مرهون برنامهریزی راهبردی پیچیده و بینظیر است. 9. برای ایجاد دگرگونیهای بنیادی، شرکتها باید مدیرعامل خود را از بیرون انتخاب و استخدام کنند. 10. فکر و ذکر شرکتهای موفق غلبه بر رقباست. 11. نمیشود هم خدا را خواست و هم خرما را. 12. آرمانی شدن شرکتها، اساسا مرهون بیانیه آرمان انتخابی آنها است. البته نویسندگان کتاب پس از آن واقعیت هر افسانه را هم برای خواننده شرح دادهاند. عناوین فصول کتاب: فصل اول- بهترین بهترینها فصل دوم- ساعتسازی، نه ساعتگویی فصل سوم- آنچه از سود مهمتر است فصل چهارم- حفظ جهانبینی / مداومت در پیشرفت فصل پنجم- هدفهای بلندپروازانه فصل ششم- فرهنگهای شبه دینی فصل هفتم- انتخاب شایسته فصل هشتم- مدیریت درونزا فصل نهم- پیشرفت حد و مرز ندارد فصل دهم- پایان آغاز فصل یازدهم- انتخاب آرمان * نسخه انگلیسی مخصوص کتابخوانها را میتوانید از اینجا با قیمت کمتر از 11 دلار دریافت نمایید. همچنین نسخه فارسی کتاب را میتوانید از نشر فرا با قیمت 12500 تومان خرید کنید. نسخه الکترونیکی مخصوص آندروید را میتوانید از فرا کتاب به صورت رایگان تهیه نمایید. همچنین میتوانید نسخه پیدیاف خلاصه کتاب که توسط نشر فردا منتشر شده است را از اینجا دانلود نمایید. http://safaeinejad.ir/1394/05/11 0 2 قاسم صفایینژاد 1401/7/9 الصحیفه الحسن جواد قیومی اصفهانی 3.0 1 این کتاب در چند قسمت آماده شده: زندگی نامه امام حسن، خطبه های امام حسن، مناظرات امام حسن. چند ده حدیث امام حسن و در آخر چند شعر در مدح ایشان کتاب خوبی است اما بعضا مواردی هست که به نظرم قابل استناد نیست و انگار در اعتبار احادیث خیلی دقیق نشده و هر چی بوده منتشر شده 0 4 قاسم صفایینژاد 1401/7/9 تاریخ تمدن: مشرق زمین گاهواره تمدن ویل دورانت 4.3 1 جلد اول کتاب تاریخ تمدن ویل دورانت در مورد «مشرق زمین» است که در آن به «تمدن و عوامل آن» و تمدنهای زیر پرداخته شده است سومر مصر بابل آشور یهود پارس هند چین ژاپن 0 1 قاسم صفایینژاد 1401/7/9 مناجات الغافلین محمدمهدی رسولی 3.3 4 یک کتاب مناجات با زبان طنز برای مخاطب نوجوان که نویسنده و تصویرگر آن استاد محمد مهدی رسولی هستند. استاد سید مهدی شجاعی برای آن مقدمه نوشتهاند و آقای محمدرضا علیمردانی (خالق انیمیشن دیرین دیرین) کار گویندگی و خوانندگی این اثر را به عهده داشته است. در این کتاب که هر صفحه آن به یک صفت منفی انسان پرداخته شده است، با زبان طنز با خدا مناجات شده است تا نشان دهد که صفتهای بد چنان در آدمی نهادینه میشود که حتی در مناجات با خدا هم از اینکه خدا به درون ما آگاه است غافل میشویم 0 10