یادداشتهای سپهر ادیب (24) سپهر ادیب 1402/3/1 ویتگنشتاین و روان کاوی جان هیتون 3.5 1 از اونجایی که خوندن وبتگنشتاین سخته، برای آشنایی اجمالی باهاش میشه این کتاب رو خوند که روون تره 0 1 سپهر ادیب 1402/3/1 راهنمای عملی رواقی زیستن ویلیام برکستون ایروین 3.1 3 منطق رواقی گری خودش که عالیه توضیح نویسنده هم جزئیاتش رو در ارتباط با زندگی مدرن خوب توصیف کرده یه کمی بعضی قسمتاش زیادی روی هواست، ولی در کل خوبه 1 3 سپهر ادیب 1402/2/17 قدرت بیقدرتان واتسلاف هاول 3.8 22 این کتاب و امثال این کتاب به شما یک ذهنیت ضد کمونیستی در تحلیل مسائل میده، در دوران پسا جنگ جهانی و سیطره سرمایه داری، ادبیاتی توسط بلوک غرب علیه بلوک شرق تولید شد، کتاب های متعددی هم در این زمینه هست، بیشتر هم ناظر به نسبت دادن عناوینی چون توتالیتارسیم و دیکتاتوری به کشورهای بلوک شرق بود این ادبیات. در اینکه بلوک شرق دارای اشتباهات حکمرانی متعددی بود شکی نیست، ولی در پس زمینه این ادبیات ضد کمونیستی، دیدگاه های سرمایه داری غربی و توتالیتاریسم مدرن بلوک غرب خوابیده که ذهن های مبتدی اسیرش میشن، شاید لازم باشه یک دور بزنید تا متوجه بشید که واتسلاف هاول، نویسنده این کتاب که رییس جمهور ضد کمونیستی چکسلواکی بود به نوعی برده سرمایه داری شد، از پیمان ورشو خارج شد ولی وارد پیمان ناتو شد، از توتالیتاریسم کمونیست ها برائت جست اما از حمله آمریکا به عراق حمایت کرد. جدای از این ها اطلاعات خوبی داخل این کتاب هست، دقت نظر نویسنده در تفکیک بین حکومت های دیکتاتوری و پساتوتالیتر نکته جالب توجهی بود، آسیب شناسی های نه چندان بدی هم نسبت به رویکردهای ایدئولوژیک میکنه. 1 12 سپهر ادیب 1402/2/17 جنایت و مکافات فیودور داستایفسکی 4.5 138 رمان جالبی است، شخصیت های داستان یک مبنای فکری واحد و صحیحی ندارند، بنابراین حتی اگر پاکدل هم باشند مرتکب اشتباهاتی میشوند که گاها بسیار به ضررشان تمام میشود... داستایفسکی در این رمان از دل سیاهی، در نهایت سپیدی بیرون کشیده است! اگر در مطالعه مبتدی هستید، لازم نیست این کتاب را بخوانید؛ اگر اهل مطالعه هستید، این کتاب را هم به لیست مطالعاتتون اضافه کنید. 0 5 سپهر ادیب 1402/2/17 کاهن معبد جینجا، داستان سفر ژاپن وحید یامین پور 4.0 81 قلم نویسنده زیبا بود، کتاب نسبتا پرمحتوایی هم بود. 0 1 سپهر ادیب 1402/2/17 پورنوگرافی و آثار مخرب لذت های ممنوعه بر روی مغز و روان کامیار سنایی 4.6 6 بسیار کتاب علمی و غیرکلیشه ای و کاربردی و دقیقی بود. 0 4 سپهر ادیب 1402/2/17 شطرنج اشتفان سوایگ 3.9 12 رمان هایی که ایده های جدید و جالب دارند رو واقعا میپسندم، چون بیشتر داستان های رایج حول عشق دونفر یا جنایت و دزدی و قتل و خیانت و اینچیزاست معمولا اهل رمان خوندن نیستم، دوست دارم ایده جدیدی در داستان پردازی رمان مذکور باشه، واقعا این کتاب کوتاه دارای ایده جدید و خفنی بود که حقیقتا لذت بردم ازش. شاهکار این کتاب پرداختن به یک ایده خفن با موضوعی بسیار ساده مثل شطرنجه، اگه شطرنج باز هم باشید حتما این کتاب رو دوست خواهید داشت. 0 4 سپهر ادیب 1402/2/17 کنترل ذهن وراج ایتن کراس 3.6 8 یک سری کتاب ها هستند که محتواشون اندازه اسمشون جذاب نیست. نه اینکه بد باشن، اتفاقا مطالب خوب و کاربردی زیادی دارند ولی قسمت های غیرکاربردی و زائد هم زیاد دارند. این کتاب هم از اونهاست، در کل بد نبود، شاید بخوام نمره بدم، از ۱٠ بهش ۶ونیم بدم 0 2 سپهر ادیب 1402/2/15 976 روز در پس کوچه های اروپا محمد دلاوری 3.8 45 کتاب خوبیه، ولی عالی نیست. 0 1 سپهر ادیب 1402/2/7 حکایت زمستان سعید عاکف 4.6 33 از بهترین کتاب های تاریخ دفاع مقدس 0 3 سپهر ادیب 1402/2/5 نامیرا صادق کرمیار 4.4 168 من روی رمان خیلی حساسم و هر رمانی رو نمیپسندم، خصوصا در حیطه رمان های ارزشی که خیلی هاشون کلیشه هستند، ولی حقیقتا نامیرا فوق العاده بود. 0 4 سپهر ادیب 1402/2/5 سه شنبه ها با موری میچ آلبوم 3.7 115 شنیدن معنای زندگی از زبان یک انسانی که میداند روز به روز بدتر میشود و به زودی میمیرد، شنیدنی است! 0 8 سپهر ادیب 1402/2/3 ذهنیت برنده جیمز کلییر 3.8 4 این کتاب به صد تا کتاب روانشناسی زرد بازار می ارزه. نکات بسیار دقیق و خوبی در زمینه برنامه ریزی و عادت میگه 0 4 سپهر ادیب 1402/2/3 تغییرآفرین جونا برگر 5.0 1 فوق العاده ترین کتابی بود که درباره تغییر دادن دیگران خوندم، درباره اینکه چطور باید نظر یک نفر را تغییر داد، چرا نظر فرد تغییر نمیکند و اصلا خودمان باید چگونه باشیم تا در بند تعصبات نباشیم. 0 4 سپهر ادیب 1402/2/3 حواس پرتی مرگ بار: دو جستار برندۀ جایزۀ پولیتزر جین واینگارتن 3.9 11 حواس پرتی و روزمرگی بدترین بلای زندگی یکنواخت امروزی است، این کتاب در قالب دو زیرموضوع به این مساله پرداخته که هر دوتاش قشنگ و قابل تاملن. کتاب قشنگ و روونی هم هست. 0 4 سپهر ادیب 1402/2/3 شازده کوچولو آنتوان دو سنت اگزوپری 4.4 367 کتاب عجیبی است، که هر کس جزو هر گروه سنی که باشد، میتواند بخواند و لذت ببرد! 0 3 سپهر ادیب 1402/2/3 مغازه خودکشی ژان تولی 3.3 361 دنیای خانواده ای را روایت میکند که منفی بودن و افسردگی کلاس دارد و مثبت اندیشی خروج تلقی میشود، مثل جامعه امروز خود ما، آلن میخواهد مثبت بیندیشد، و این سرآغاز جدال او با خانواده اش است، کتابی است با ایده جدید و جالب، اگه به رمان علاقه دارید حتما این کتاب رو باید خونده باشید. 0 8 سپهر ادیب 1402/2/2 چکیده تاریخ ایران: از کوچ آریائی ها تا پایان سلسله پهلوی حسن نراقی 3.6 3 نوشتن همچین چکیده ای واقعا جای تقدیر داره 0 3 سپهر ادیب 1402/2/2 ضد فاضل نظری 4.2 37 فکر کنم قشنگ ترین کتاب فاضل نظری بین آثارش این باشه. من بیشتر دوست داشتمش 0 2 سپهر ادیب 1402/2/2 مغالطه های پرکاربرد: 44 ترفند کثیف برای برنده شدن در بحث ها لیندا الدر 3.4 12 کتاب خیلی خوبیه. خطاهای ذهنی خودتون و بقیه رو متوجه میشید با خوندن این کتاب. البته آدم های عمیق باید این کتاب رو بخونند، وگرنه بعضیا ممکنه بعد خوندن این کتاب از هول حلیم بیفتن تو دیگ و فکر کنن همه دارن مغلطه میکنن، ولی در کل کتاب خوبیه 0 15