یادداشتهای حامد گلمکانی (39) حامد گلمکانی 1403/3/15 سال بلوا عباس معروفی 4.1 105 خب این کتاب رو به دلایلی هنوز تو ایست کتاب های در حال خواندن دارم در حالی که خوندنش رو تموم کردم . اول باید بگم با توجه به تعاریف اطرافیان و دوستداران کتاب داغلب شدم که این رمان رو بخونم وباید بگم واقعا در حد و اندازه های تعاریفی که از این کتاب شده بود برای من نبود . رمانی جالب و خواندنی که امتیاز سه ستاره رو براش در نظر گفتم چون اول اینکه علی رغم شروع جذابش ناگهان در ورطه روایت داستان و نقل قول های از روایان مختلف گیر می کنیم گاهی نیوشا برای ما روایت میکند گاهی دیگری . علاوه بر آن گاهی فلش بک زدن به گذشته در دل روایت اکنون اتفاق می افتد که باعث گیج شدن و رها شدن بی مورد خط داستان می شود و بازگشت به داستان هم بدون توضیح و یکبارا اتفاق می افتد این رفت و برگشتها بیشتر باعث جستجوی خواننده در پیدا کردن زمان داستان میگردد. داستان حکایت نیوشا دختر سرهنگ نیلوفری و عشق او به جوانی به نام حسینا میباشد و در خلال این روایت ماجرای ازدواج نیوشا و اوضاع و احوال حاکم بر شهر یز به تصویر کشیده میشود حال باید باشد در این موارد خط داستان به درستی مشخص نگردیده که آیا ما روایت زندگی اکنون نیوشا را به عنوان خط اصلی داستان انتخاب نماییم یا ماجرای رابطه عاشقانه او و حسینا؟ عدم شخصیت پردازی داستان به نظر من یکی از موارد ضعف ین رمان به حساب میآید شخصیتها در داستان وارد میشوند و نهایتاً از گذشته آنها و اقدامات ایشان وضیحات مختصری به ما داده میشود شاید هم این نوع نگارش را بتوان بر مبنای رمان معروف گارسیا مارکز یعنی ۱۰۰ سال تنهایی توضیح یا توجیه کرد البته باید بگویم که آن رمان نیست بر خلاف تمام تعاریف و تمجیدهایی که از آن شده آنچنان تاثیرگذار و شاخص نبود البته این به نظر من با توجه به رمان دیگر ایشان یعنی الهای عشق و وبا کاملاً منطقی است. در پایان باید بگم با توجه به سلوبهای نوشتاری در ژانر رمان خواندن این رمان برای یک بار خالی از لطف نیست 0 9 حامد گلمکانی 1403/2/20 ناتور دشت جی. دی. سلینجر 3.7 161 تین کتاب با آن همه تعارف و نقدهای که دربارا اش بود برای من جذابیتی نداشت و تنها یک رمان ساده بود نمیدانم البته حال هوایی که در آن کتاب میخوانی نیز بی تاثیر نیست 0 2 حامد گلمکانی 1403/1/3 کتابخانه نیمه شب مت هیگ 4.0 412 این رمان یک داستان جذاب و تامل برانگیز هست داستان مرگ و زندگی و استباهات ما در انتخاب های زندگی داستان حسرت های که اغلب ما در زتدگی داریم که چرا این انتخاب رو نکردیم و چرا اون کار رو انجام ندادیم و.... جالب بودن این داستان در نتیجه گیری که در هر انتخاب نهفته است و بعد متوجه میشیم که خیلی چیزها جذاب به نظر میاد ولی فقط به نظر میاد واقعیت همیشه اون چیزی نیست که به نظر میاد 0 8 حامد گلمکانی 1402/12/19 واقع نگری: چرا جهان را کژ می فهمیم هانس روسلینگ 3.9 8 کمتر پیش میاد من به کتابی ۵ ستاره بدم ولی این کتاب واقعا مستحق دریافت ۵ ستاره بود نمیدونم کسانی که نمره پایین به این کتای دادن واقعا دیگه چی از یک کتاب میخوان ؟؟؟ کتاب با نثری شیوا و ترجمه ای دلپذیر به ما میگه چرا نمیتونیم واقعیت موجود رو بفهمیم و چرا همیشه وقتی یک سری داده ها به ما نمایش داده میشه اکثرا برداشت مشترک و اشتباهی داریم البته تنها نقطه ضعف کتاب به نظر من گاها توضیح اضافه در مورد یک مطلب ساده بود و لی در مجموع به نظرم عالی بود واقعا عالی اگه دوست داری چرا وقتی از شرایط کنوتی میگن فکر میکنی ما نسبت به ۱۰ سال پیش یا ۲۰ سال پیش شرایط بدتری داریم و یا وقتی آماری رو به ما میدن تتیجه گیری اشتباه میکنیم این کتاب مال توست البته راه حل این اشتباه در کتاب بیان شده که خیلی کمک میکنه واقعا اگه علاقه مندی شدیدااااا توصیه میکنم بخونید این کتاب خوب و درجه یک رو 0 23 حامد گلمکانی 1402/12/11 جرایم علیه شخصیت معنوی رسول احمدزاده 4.0 1 این کتاب برای اهالی حقوق و همکاران وکیل کتابی روان و مفید هست که به شرح جرایم علیه شخصیت اشخاص پرداخته ؛توهین ،افترا... هرچند جرایم جرایم پیچیده ای نیست ولی گاهی در همین جرایم ساده نکاتی هست که بسیار مفیده و بهش توجه نکردیم یا مغفول مونده در کل خوندن کتاب های مرتبط به کار و حرفه ای که شاغل هستین رو با علم به اینکه اونها رو بلدین و خودتون رو بی نیاز میدونین توصیه میکنم و شعار من در خریدن کتاب اینه که 《هرکتاب اگه فقط یک بار بتوته در کار یا زندگیم بهم کمک کنه و مشکلم رو حل کنه ارزش خریدن و خوندن داره 》 0 2 حامد گلمکانی 1402/11/28 اثر مرکب دارن هاردی 3.9 121 اثر مرکب رو چندین بار باید خوند چون از چیزی سخن میگه که همه می دونن ولی کسی بهش اهمیت نمیده ترجمه روان و توضیح کتاب در باره موفقیت و دست یابی به اهداف واقعا کاربردی و مهم هست و البته توصیه اکید من به دوستان مطالعه کتاب برتری خفیف بعد از خوندن اثر مرکب هست ترکیب مطالب این دو کتاب وافعا جادو میکنه 0 2 حامد گلمکانی 1402/11/5 شجاعت دبی فورد 3.8 4 کتاب شجاعت واقعا یک کتاب تازه برای من نبود تغییر روشهای که در مورد اعتماد به نفس قبلا خونده بودم با نامهای جدید و ترجمه نه چندان دلچسب که ناشی از قلم سنگین نویسنده بود همه و همه باعث شد برای من کتاب جالب توجهب نباشه هرچند ممکنه برای دیگران مفید فایده باشه پس خوشحار میشم اگه کسی این کتاب رو خونده نظرش رو برام بفرسته 0 3 حامد گلمکانی 1402/11/1 دید اقتصادی: داستانی جذاب برای آموختن اقتصاد پیتر.دی شف 4.3 16 کتابی روان و ساده که در قالب یک داستان روایت کننده مفاهیم اقتصادی است وبرای علاقه مندان به یادگیری و فهم بیشتر اقتصاد توصیه میشه 0 4 حامد گلمکانی 1402/8/29 کیمیاگر پائولو کوئیلو 3.8 192 این کتاب علی رغم شهرت فروان و داستان تقریبا جذاب آن به نظر من کتابی ساده و روان بود و نمیتوان آن را در زمره آثار ادبی برتر آورد البته با احترام به همه کسانی که نظرشان با من متفاوت است برایم فقط لذت خواندن یک اثر بود و نه بیشتر 0 3 حامد گلمکانی 1402/6/4 حسرت نمی خوریم باربارا دمیک 4.3 3 این کتاب شرحی جامع و کامل اما مختصر از کشوری هولناک به نام کره شمالی است شاید در مورد این کتاب زیاد شنیده باشید ولی اطلاعات این کتاب بسیار مفید و شگفت برانگیز است عمق فاجعه و دیکتاتوری کره باور نکردنی و شبیه افسانه به نظر میرسه واقعا اگه دوست دارین این اطلاعات رو بدونین حتما این کتاب رو بخونید 0 5 حامد گلمکانی 1402/5/31 عادت های اتمی جیمز کلییر 4.2 107 اسم کتاب اولین چیزی که برام تداعی کرد یک چیز خارق العاده و غیر معمول بود ولی با خوندن این کتاب درک میکنیم چقدر عادتهای کوچک و از نظر ما بی اهمیت وجود دارد که میتواند موجب تغییرات بزرگ شود نکات بسیار کوچک که در عین این که همه ما از آن اطلاع داریم ولی به آن توجه نمیکنیم این کتاب راهکار های مفیدی رو به ما میآموزد تا موجب نهادینه شدن این عادت ها شود در مجموع باید این کتاب را برای مطالعه مفید قلمداد کرد و از اون دست کتابهایی است که واقعاً ارزش خواندن و وقت صرف کردن را دارد 0 10 حامد گلمکانی 1402/5/29 مینیمالیسم دیجیتال: انتخاب زندگی متمرکز در دنیایی آشفته کال نیوپورت 4.0 17 این کتاب بسیار جذاب و دلنشین به وضعیت جامعه بشری امروز که گرفتار دیجیتالی شدن زندگی شده می پردازه و ضمن برشمردن مضرات اون راه کارهای رو ارائه میده که واقعا مفید و کاربردی من واقعا لذت بردم و به همه دوستانم توصیه میکنم 0 16 حامد گلمکانی 1402/5/28 فروپاشی: چگونه جوامع راه فنا یا بقا را برمی گزینند جرد دایموند 4.0 1 کتابی که به ما می آموزد علاوه بر مشکلات اقتصادی و جنگ مسائل مهم دیگه ای هست که موجب فروپاشی اقوام و ملل گوناگون در طول تاریخ شده . کتابی روان زیبا و آموزنده که به همه دوستان توصیه میکنم 0 14 حامد گلمکانی 1402/5/18 گلوله برفی: شناخت همه جانبه یکی از ثروتمندترین مردان دنیا، وارن بافت آلیس شرودر 3.0 1 کتابی روایتگونه و مفید 0 0 حامد گلمکانی 1402/2/3 سینوهه: پزشک مخصوص فرعون میکا والتاری 4.3 1 من این کتاب رو با ترجمه ذبیح الله منصوری خدابیامرز خوندم . یک رمان جذاب و تشریحی که شما را میبره به زمان قدیم و به نحو بی نظیری مقل یک فیلم داستان رو براتون روایت میکنه وقتی دارین میخونین اصلا متوجه گذشت زمان نمیشوید هرچند گفته میشه مرحوم منصوری از خودش اضافه کرده ولی هرچی هست عالی . به همه علاقه مندان رمان های فضا سازی شده توصیه میکنم 0 3 حامد گلمکانی 1402/2/1 استاد عشق: نگاهی به زندگی و تلاش های پروفسور سیدمحمود حسابی پدر علم فیزیک و مهندسی نوین ایران سیدایرج حسابی 4.2 50 قبلا تنها اسم ایشان را شنیده بودم و برایم آشنا بود و بعد فوت ایشان و معرفی این کتاب تنها به جهت کنجکاوی که این کیست که او را پرفسور می نامند و مدام در اخبار و جراید از او نام برده میشود به سراغ کتاب استاد عشق رفتم و خواندم و گریستم و عشق کردم و افسوس خوردم گریستم چون دیر شناخته بودم این بزرگ مرد را گریستم چون زندگی این مرد سراسر درد و سختی بود ازکودکی از همان لحظات که همه کودکان در پر قو لطف پدر و مادر هستن عشق کردم با شخصیت استاد با پشتکارش با افتخاراتش با ایرانی بودنش با عرق وطن داشتنش نه مثل بعضی که وقتی مدرکی دارن یادشان میرود از کجا آمده ان و ترک وطن میکنند .او میدانست اینجا چقدر زندگی سخت است چقدر قدر دان محبتش نیستند ولی یادش نرفت او ایرانی است و به عشق وطن بازگشت و من با مرامش عشق کردم افسوس خوردم چرا هیچ گاه قدر دان مفاخر خود نیستیم فقط بعد از فوت آنها همت کنیم کوچه ای به نامشان بزنیم و خیابانی و ...ولی هیچ گاه نخواستیم مردم این مفاخر را بشناسند و به ایرانی بودن خود ببالند شدیدا این کتاب را به علاقه مندان ابران و ایرانی توصیه میکنم و از فرزند برومندایشان برای نگارش این کتاب تشکر و تقدیر میکنم 0 5 حامد گلمکانی 1402/2/1 ملت عشق الیف شفق 3.4 191 ملت عشق رو اولین بار با توجه به متن های که الناز شاکر دوست میزاشت دبدمو شناختم و بعد هم که خوندم واقعا لذت بردم هرچند باید دقت کرد که اولا نویسنده در زندگی و اثر تاریخی دخل و تصرف داشته و اونو گاها تغییر داده ولی خب چون یک رمان هست و برای جذابیت اون لازمه زیاد نمیتوان خرده گرفت ولی اینکه این کتاب و داستانش از زندگی حضرت مولانا میشه فکت و منبع یک عده نا آگاه واقعا خوشایند نیست مولانا شخصیت منحصر به فرد عرفانی و شاعر ی بی بدیل هست و با این همه تلاش کشورهای همسایه برای ثبت نام مولانا به اسم خودشون و کم کاری مسئولان فرهنگی کشورمون واقعا در زندگی مشاهیر دقت نظر بیشتری کنیم ولی خب در پایان خوندنش رو توصیه میکنم جذاب و روان هست با ترجمه جناب فصیح که لذت خوندنش چند برابر میشه 0 20 حامد گلمکانی 1402/1/23 چهارراه پول سازی رابرت تی. کیوساکی 4.0 1 این کتاب در خصوص خودسازی مالی و استقلال مالی بود که از کتابهای تاپ در این دسته مالی بود به نظر بنده و شدیدا توصیه میکنم به خوندنش البته پیش شرطش مطالعه ابتدایی در این ژانر هست 0 2 حامد گلمکانی 1401/11/30 کیمیاگر پائولو کوئیلو 3.8 192 کتاب کیمیاگر جالب و خواندنی بود ولی به نظر حقیر اینقدر که بزرگ نمایی شده بود نبود ، در مورد این کتاب توقع رو در حد یک شاهکار ادبی بالا می برد که اینجوری نبود 0 16 حامد گلمکانی 1401/10/6 ریگ روان استیو تولتز 3.9 18 اولش قصد داشتم کل از جز رو بخونم و بعد ریگ روان ولی یک حسی منو وادار کرد اول ریگ روان رو بخونم و همیشه شنیده بودم که ریگ روان کتابی ضعیف تر نسبت به جز از کل هست ولی بدون اظهار نظر در این مورد چون هنوز اون یکی رو نخوندم باید بگم ریگ روان رمانی جذاب با کلمات و تک جمله های خاص و تامل برانگیز هست و شدیدا از خوندنش لذت بردم باید بگم چقدر یک رمان خوب میتونه حالتو خوب کنه قصه یک آدم فعال و انرژیک که تا آخرین لحظه دست از تلاش بر نمیداره و کلی بی برنامگی و بدشانسی و کلی دست و پا زدن برای درآمد بیشتر که قصه امروز زندگی همه ماست تولتز با این کتاب منو برد تو گروه خودش و بی صبرانه منتظر خوندن جز از کل هستم و بعدش کتاب جدیدیش اگه منتشر بشه البته نثر کتاب کمی سنگین هست ولی ترجمه پیمان خاکسار عالی همیشه بعد از نویسنده اولویتم مترجم کتابه دوستان کتاب خون میدونن یک ترجمه خوب و یک ترجمه بد چقدر میتونه معنا و منظور نویسنده رو شفاف کنه یا بیشتر گیج و درهم برهم باشه به علاقه مندان رمان شدیدا توصیه میکنم 0 19