یادداشتهای سعید ابوالحسنینژاد (17) سعید ابوالحسنینژاد 1401/3/21 خانواده: به سبک ساخت یک جلسه مطول مطوی در محضر مقام معظم رهبری سیدعلی خامنه ای 4.5 22 جدای از نشر زیبا و جالب انتشارات صهبا که به کتاب روح و جذابیت بخشیده متن کتاب یک متن روان و آگاهی بخشی است که ممکن است نگاه شما را نسبت به خانواده و زندگی و ازدواج تغییر دهد. مقایسه های بسیار عالی و خوبی درباره حقایق موضوع خانواده در اسلام و خانواده در غرب صورت گرفته که بسیار ارزشمند است. 0 5 سعید ابوالحسنینژاد 1401/3/21 متقین: دریافتی از خطبه نهج البلاغه سیدمهدی شجاعی 4.4 1 با خواندن این کتاب آدم نمیداند از خطبه عجیب و غریب حضرت امیر به وجد بیاید یا از رندی همام یا از قلم و ادبیات و روح فوق العاده جناب شجاعی که وقتی کتاب را باز کردم بدون توقف و در کمترین زمان نا نیمه های کتاب من را با خود بردند... به شدت عالی است کتاب فقط کتابی نیست که آن را بخوانید و بگذرید باید کتاب را و متن را نوش جان کنید باید بفهمید بالاخص افرادی که دغدغه خوب شدن دارند! که البته بعد از خواندن کتاب و حدیث بی نظیر بار سنگینی روی دوش خواننده خواهد بود و باید آدم خیلی خوبی شود! این روزها در ماه مبارک باز جا دارد این کتاب را بخوانم... 0 11 سعید ابوالحسنینژاد 1401/3/18 قلعه ی حیوانات جورج اورول 4.3 325 ارتباط برقرار کردن با متن سخت بود چرا که متن روان و گیرا و با کیفیت نبود! بالاخص با ترجمه های تحت اللفظی و بسیار ضعیف این نسخه که بنده خواندم، جمله بندی های گنگ و الفاظ عربی و نامأنوس زیادی در متن بود! کتاب هم البته بسیار استعاری بود آنقدر که تعریف میکردند؛ تعریفی نبود خلاصه! قطعاً به کسی توصیه نمیکنم فقط تنها مزیتش نوع برگه ها و فونت بزرگ و خواناش بود 0 4 سعید ابوالحسنینژاد 1401/3/12 خداحافظ کرخه داود امیریان 3.3 8 اتفاقات جزئی و هیجان انگیز از صحنه جنگ از دید یک نوجوان که شور و شوق رفتن به جبهه او را ناچار می کند در شناسنامه اش دست ببرد! بیان توضیحات به جزئی ترین شیوه از مجروحیت دوستانش و از دیدن صحنه های شهادت رفقایش و از خاطرات حضور در تعاون و امداد رسانی به مجروحین با قلم روان و خوبی از داود امیریان داستان زیبایی را رقم زد داستان که البته واقعی است کشش خوبی داره 0 3 سعید ابوالحسنینژاد 1401/2/31 ارتداد یامین پور 3.7 173 کتابی انتزاعی با تصوراتی درباره ایرانی که در ۵۷ موفق به انقلاب نشد. با محوریت ماجراها، کشمکشها و چالشهای عاشقانه و البته ایدئولوژیک بین دریا و یونس. فراز و فرود کیفی داشت و جایی خوب میشد جایی بد! تلاش شده بود در بستر داستان به سوالات و ابهاماتی واقعی درباره دین، مبارزه و انقلاب و ایران پاسخ داده بشه. به نظرم تعلیق و داستان و پایان قوی و گیرایی نداشت اما یکبار خواندنش جالب بود. آنقدر که تعریف میکردند تعریفی نبود آنقدرها هم که علیهش گفتند بد نبود. ولی به نظرم نخل و نارنج جذابتر بود 0 0 سعید ابوالحسنینژاد 1401/2/28 نه آبی نه خاکی علی محمد موذنی 4.0 20 از آن کتابهایی که سرگذشت جالبی دارد یک سری نوشته در تفحص پیدا می شود که تفحص گر مرد بود و نوشته را به آدرسی که باید رساند از آن کتاب هایی که حقیقت و انسانی بودن شهدا را نشان داده است رک و خودمانی دست نوشته و افکار یک شهید است! شهیدی که عاشق ثریا بود هر چند که در برخی جاها خیلی شورش را در آورده بود! شهیدی که عاشق نویسندگی بود و وقتی از نوشته هایش دیگر رزمنده ها تعریف می کردند ازعان میکرد که نفسش حال آمده کتاب خوب روان و آسان و جالبی است 0 2 سعید ابوالحسنینژاد 1401/2/19 مغالطات علی اصغر خندان 2.9 3 با بچههای دانشجو یه بار دیگه متنخوانی کردم این کتاب رو. به واسطه تجربه نویسنده و روش نوشتن کتاب و همچنین بابت خلاقیت در دسته بندی و فهرستبندی که بر اساس موقعیتهای بروز مغالطه بود؛ واقعا نو و کاربردی بود. اینکه از متون مختلف اصلی و تجربهها و آیات و مثالهای روزمره استفاده شده به فهم مطالب کمک بسزایی شده. خیلی از مغالطهها البته قابلیت ادغام یا اصلاً بیان نشدن داشت! ولی از کتابهای مختلفی که در این موضوع خوندم بهتر بود، حتا به نظرم بهتر از «هنر شفاف اندیشیدن». در کل پیشنهاد میکنم بخونید کتاب رو، چرا که میفهمید منطق در کاربردچقدر مهم است و جزو کتابهایی است که بنظرم باید همهمون بخونیم. بعد از خوندن این کتابه که مراودات بهتر و راحتتر و رساتری خواهیم داشت و میفهمیم چقدر راحت در گفتار و درک ارتباطی ضعف داریم! 0 13 سعید ابوالحسنینژاد 1400/11/12 طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن 4.9 118 کتابی با نثر روان، ساده و عامه پسند و عامه فهم! اقتضای کتاب همین بود اصول دین با مثال های ملموس برای همه... کتابی که علاوه بر لزوم خواندنش توسط هر مسلمانی، فهم ها اشتباه از دین و اصول دین را اصلاح می کند. کتاب فوق العاده ای بود و باید تدریس و یاد گیری آن فراگیر شود تاریخ و سرگذشت کتاب، شیوه کشف این جلسات و البته نویسنده که نمیشود گفت گوینده این مطالب و البته شیوه بسیار عالی نشر این کتاب توسط صهبا بسیار بسیار خواندنی و جذاب بود از آن دسته کتابهایی که هر چه دربارهش بگوییم کم است! 0 8 سعید ابوالحسنینژاد 1400/11/12 جامعه فرهنگ و تفکر نقاد (مجموعه ی مقالات) مریم آقازاده 3.6 1 درباره این موضوع صرفاً به مقاله های علمی و یادداشت های ترجمه شده موجود میشد اکتفا کرد اما اخیراً دیدم دو سه کتاب ترجمه شده که بیشترشون به همین شکل مجموعه مقالات بودند منتشر شده که برای آَشنایی با کلیت موضوع بد نیست ولی صرفاً برای آشنایی سطحی کفایت میکنند بحث بسیار جذاب و لازمیه که اخیراً سازمان ملل هم مهارت تفکر نقادانه رو (در کنار تفکر خلاق) جزو ده مهارت لازم و ضروری قرن جدید اعلام کرده کتاب ترجمه چند مقاله بود که به نظرم دو سه تا از مقالاتش کارا و گویا بود بقیه یا به حواشی پرداخته بودند یا ترجمه شون گیرا نبود اما به نظر از بین دو سه کتاب ترجمه ای موجود در بازار (پارسال که کتاب رو خریدم) فکر کنم بهترین کتاب درباره تفکر نقاد باشه البته جدیدا از کتاب های جدید دراین باره بی خبرم... 0 5 سعید ابوالحسنینژاد 1400/11/12 معلم، درس محبت محمدعلی جاودان 4.8 2 کتابی که در دهه محرم امسال خواندم و بسیار روان، با مطالب مستند و بی طرفانه شرایط زمانه و تفکر مردم را ارائه می دهد. وقتی کتاب را خواندید و تمام شد، تصویری از مردم و شرایط آن زمان در ذهن شما شکل گرفته است که با آگاهی کامل، ناخودآگاه کتاب به شما دلیل وقوع واقعه جانسوز عاشورا و اتفاقات کربلا را نشان خواهد داد... کتاب تفسیر داستان کربلا است: تفسیری واقع بینانه! و یک نگاه جدیدی بود بالاخص با تحلیل اقدامات امام سجاد(ع) بعد ماجرا به دلیل دسته بندی و ساختار منظمش کتاب آسانی است اما به شدت به شما چیزهایی می گوید که نمیدانید و لازم است! بخوانید 0 3 سعید ابوالحسنینژاد 1400/11/12 مفاهیم و نظریه های فرهنگی سیدرضا صالحی امیری 2.0 1 کتاب که در این زمینه و به زبان فارسی گفته میشود نداریم یا کم داریم . بنظر میرسد این کتاب را ترجمه یا به هر حال برداشتی از کتاب های خارجی با اندکی تلخیص است بالاخص مسائل ابتدایی اش درباره فرهنگ در ایران و مباحث فرهنگی معاصرش و نظریه فرهنگی امام که به بدترین و نازل ترین شکل نوشته شده و البته در این کتاب هم از گفتگوی تمدن ها به عنوان نظریه فرهنگی یاد شده! در عین حال هیچ اشاره ای به نظریات فرهنگی رهبری، شهید مطهری یا شهید بهشتی و... نشده است! کتاب در بحث نظریات کلاسیک هم کاملاً بی طرفانه به نظریات اندیشمندان غربی پرداخته چون کتابی است که در این موضوع مثلش کم است در نوبه خودش اولین است! به عنوان بخشی کمکی برای کسب دانش و آگاهی و شناخت نظریه های فرهنگی مناسبه اما کافی و کامل نیست! 0 3 سعید ابوالحسنینژاد 1400/11/12 ناخدا رحمت: پدر شهید محمدجواد شکوریان فرد نرجس شکوریان فرد 3.0 1 کتاب خوب و بسیار به درد بخوری بود بالاخص برای این روزها ما آدمها که درگیر بسیاری از همین مسائل هستیم. جناب محدثی البته ید طولایی در شرح نویسی دارند متن ثقیل چهل حدیث امام (ره) را روان نوشتند. کتاب بسیار مناسب هدیه دادن است کما اینکه چندباری هم آن را هدیه دادم البته از قیمت جدیدش بی خبرم! 0 0 سعید ابوالحسنینژاد 1400/11/12 مغز کودک من: از بارداری تا یک سالگی فاطمه کشوری 4.4 3 کتاب مناسب و لازمی بود. هم از جهت محتوا که نویسندگان مطالب علمی مربوط به روانشناسی و علوم شناختی را کاربردی و با بیان ساده نوشتند و هم از بابت طراحی کاراکترها که به انتقال مباحث و جذابیت کتاب کمک میکرد اگر در موقعیتش هستید و با یک نوزاد آدمیزاد روبرویید که دستورالعمل اولیهشو ندارید، حتمن این کتاب دوجلدی رو پیشنهاد میکنم 0 1 سعید ابوالحسنینژاد 1400/11/12 بررسی در جامعه شناسی فرهنگی ایران منوچهر محسنی 3.0 1 برای افرادی که علاقه و دغدغهٔ فرهنگ و علوم اجتماعی دارند کتاب خوب، مفید و لازمیست! علاوه بر طرح مباحث به شکل کاملا دسته بندی شده و طرح مباحث پایهای، بعضاً نتایج تحقیقات و پایش فرهنگی و گذارههای تحلیلی از جامعه ایران را با آنها ادغام کرده که به فهم مباحث کمک میکند. (هرچند نتایج بسیاری از تحقیقات برای یکدهه پیش است) اگر مگیم تنها کتاب میتونیم بگیم اولین کتابی بوده که به این سبک به جامعه شناسی فرهنگی ایران را بررسی کرده با همه ضعفها و بعضاً نارسائیها کتاب رو دوست داشتم و جز کتب مرجع من خواهد شد 0 0 سعید ابوالحسنینژاد 1400/11/12 کشتی پهلو گرفته سیدمهدی شجاعی 4.5 116 قلم فوق العاده سید مهدی شجاعی زبان حال و گفتگوهای هر یک از اهل بیت را با حضرت زهرا (س) بیان کرده است نوشته ای فوق العاده بالاخص بخش حضرت عباس و حضرت علی (ع) این کتاب برای من جذاب بود 0 0 سعید ابوالحسنینژاد 1400/11/12 بهتر بنویسیم: درس نامه درست نویسی، ساده نویسی و زیبانویسی رضا بابایی 4.3 1 کتاب خوب و کاربردی و مناسبی بود. به نظرم جا داره به جای مباحث خشکی که گاهاً در نظام آموزشی کشور درباره نوشتن و ارتباط نوشتاری آموزش داده میشه ازین دست مباحث ارائه شه. هر چند گاهی دچار زیاده نویسی در متن بود ولی مباحث و اصول و نکاتی که درباره نوشتن و حتا فراتر از آن بود بسیار کاربردی و لازم و جذاب بود برای من. کتاب خیلی ساده ولی در عین حال ادبی و علمی نکات مهم و بنیادینی را بیان میکنه در کل کتابی بود که پسندیدم و پیشنهاد میکنم 0 1 سعید ابوالحسنینژاد 1400/11/12 رهبری با هوش فرهنگی: رمز جدید موفقیت دیوید.ا. لیورمور 3.0 1 هرچند ترجمه و نوشته اصلی از نظام و انسجام کمی به نظرم برخوردار بود اما با دقت فراوان (همراه با چند مقاله علمی در همین موضوع) مبحث کتاب برایم جا افتاد و به نظر مفید و جذاب بود. چند نوشته و یادداشت نوشتم درباره هوش فرهنگی و فقدانش در وضعیت فعلی کشور و مدیریت و ارتباطات اجتماعی که به نظم ذهنی خودم بیشتر کمک کرد. نوع نوشتن کتاب توسط دکتر لیوورمور جذاب بود البته به شکل عملیاتی و در قابل داستان و تجربه شخصی مبحث را جا انداختند اما مولفه ها و عناصرش کمی انتزاعی بود مثل بیشتر مباحث جدید علوم انسانی 0 0