مغالطات عمومیفلسفهدربارهی فلسفه و منطق مغالطات علی اصغر خندان 3.2 3 نفر | 2 یادداشت خواهم خواند نوشتن یادداشت با انتخاب ستارهها به این کتاب امتیاز دهید. در حال خواندن 0 خواندهام 5 خواهم خواند 12 خرید از کتابفروشیها ناشر بوستان کتاب شابک 9789640913796 تعداد صفحات 388 تاریخ انتشار 1398/6/17 توضیحات کتاب مغالطات، نویسنده علی اصغر خندان. ادبیات ایران دهه 2010 میلادی یادداشتها محبوبترین جدید ترین سعید ابوالحسنینژاد 1401/2/19 با بچههای دانشجو یه بار دیگه متنخوانی کردم این کتاب رو. به واسطه تجربه نویسنده و روش نوشتن کتاب و همچنین بابت خلاقیت در دسته بندی و فهرستبندی که بر اساس موقعیتهای بروز مغالطه بود؛ واقعا نو و کاربردی بود. اینکه از متون مختلف اصلی و تجربهها و آیات و مثالهای روزمره استفاده شده به فهم مطالب کمک بسزایی شده. خیلی از مغالطهها البته قابلیت ادغام یا اصلاً بیان نشدن داشت! ولی از کتابهای مختلفی که در این موضوع خوندم بهتر بود، حتا به نظرم بهتر از «هنر شفاف اندیشیدن». در کل پیشنهاد میکنم بخونید کتاب رو، چرا که میفهمید منطق در کاربردچقدر مهم است و جزو کتابهایی است که بنظرم باید همهمون بخونیم. بعد از خوندن این کتابه که مراودات بهتر و راحتتر و رساتری خواهیم داشت و میفهمیم چقدر راحت در گفتار و درک ارتباطی ضعف داریم! 0 13 علی فروتن 1402/6/22 نویسنده در پی توصیف مفهوم مغالطه و معرفی انواع مغالطه است. علیاصغر خندان در مقدمه کتاب به تعریف و تاریخچه مغالطه میپردازد و سپس انواع مغالطات را با دستهبندی مبتنی بر کاربرد و به کمک مثالهای مختلف معرفی میکند. فصلهای این کتاب عبارتاند از: تبیینهای مغالطی، ادعای بدون استدلال، مغالطات مقام نقد، مغالطات مقام دفاع و مغالطه در استدلال (شامل مغالطات صوری، مغالطات ناشی از پیشفرض نادرست و مغالطات ربطی). در هر فصل، مغالطات زیرمجموعه هر نوع بهتفصیل و همراه مثال شرح داده شده است. هرچند نویسنده برای معرفی و تشریح انواع مغالطات تلاش کرده است، در بخشهایی از کتاب، بهویژه در مثالهای مرتبط با گرایش دینی نویسنده، نشانههایی از تعصب مذهبی دیده میشود. مطالعه کتاب احتمالاً برای علاقهمندان به تفکر منطقی و انتقادی و پژوهشگران علوم انسانی سودمند خواهد بود. گزیدهای از کتاب: «مسموم کردن چاه»، بهعنوان یک مغالطه، چنین است که کسی ادعایی کند و برای جلوگیری از اعتراض و مخالفت دیگران، صفت مذمومی را به مخالفان آن ادعا نسبت دهد و به این ترتیب، همه آنها را قبل از این که سخنی گفته باشند، در جای خود بنشاند؛ زیرا اگر کسی بخواهد سخنی در اعتراض به گوینده مطرح کند، گویا خود را بهعنوان مصداقی برای آن صفت مذموم معرفی کرده است. [مثال] هرکسی بهجز افراد بیهنر و مخالفان رشد فرهنگی قبول دارد که در کشور ما بودجه کمی به فعالیتهای هنری اختصاص مییابد. این مرور مبتنی بر نظر «شخصی» مرورنویس است. 0 4