معرفی کتاب خانواده: به سبک ساخت یک جلسه مطول مطوی در محضر مقام معظم رهبری اثر سیدعلی خامنه ای

خانواده: به سبک ساخت یک جلسه مطول مطوی در محضر مقام معظم رهبری

خانواده: به سبک ساخت یک جلسه مطول مطوی در محضر مقام معظم رهبری

سیدعلی خامنه ای و 1 نفر دیگر
4.5
77 نفر |
23 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

13

خوانده‌ام

144

خواهم خواند

50

شابک
9786006275291
تعداد صفحات
128
تاریخ انتشار
1397/12/28

توضیحات

کتاب خانواده: به سبک ساخت یک جلسه مطول مطوی در محضر مقام معظم رهبری، گردآورنده صهبا.

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به خانواده: به سبک ساخت یک جلسه مطول مطوی در محضر مقام معظم رهبری

لیست‌های مرتبط به خانواده: به سبک ساخت یک جلسه مطول مطوی در محضر مقام معظم رهبری

یادداشت‌ها

عطیه م

عطیه م

1400/10/29

          کل کتاب 128 صفحه است و فصل بندی ندارد. یک متن یک تکه ی طولانی ست که البته در حد یک رمان جذاب کشش دارد و راحت خوانده می شود. روی جلد زیر عنوان خانواده عبارت «به سبک ساخت یک جلسه ی مطوّل مَطوی در محضر مقام معظم رهبری» آمده که انصافا عنوان عجیب غریبی است و در مقدمه ی کتاب هم یک صفحه و نیم درباره ی معنی آن توضیح داده شده.

نوع نگاه در این کتاب به خانواده و روابط زن و مرد یک نگاه متکامل و محبت محور است. خیلی از دیدگاه های بیان شده در کتاب نه این که جدید باشند -چون در واقع دیدگاه اسلامی اند- ولی حقیقت هایی هستند که قبلا کمتر تبیین شده اند و موقع خواندن آدم می بیند چه بسیار کج فهمی هایی اینقدر در جامعه جا افتاده و القا شده که حقیقت پنداشته می شوند. در واقع این کتاب یک دوره ی خلاصه و روان از دیدگاه های کاربردی اسلام در مورد ازدواج، خانواده و جایگاه زن است که می تواند هم پاسخگوی خیلی سوالات باشد و هم تحولی در ذهنیت خیلی ها نسبت این مسائل ایجاد کند. این کتاب جملات و پاراگراف های زیادی دارد که بخواهید نشانه بگذارید یا جایی بنویسید ولی به نظرم اول یک دور کتاب را یک نفس از اول تا آخر بخوانید و بعد در دور دوم یادداشت برداری یا نشانه گذاری کنید.

همان طور که در مقدمه ی کتاب هم گفته شده مخاطب کتاب هر کسی با هر سن و سال و شرایطی می تواند باشد. هم لحن و هم مطالب گفته شده شیرین اند، و دیدگاه مثبتی از خانواده در ذهن به جا می گذارند. در بحبوحه ی دیدگاه های حداقلی و بعضا غلط نسبت به ازدواج و خانواده این کتاب خیلی برایم جذاب و منحصر به فرد بود و توصیه می کنم هم خودتان بخوانید هم به دیگران هدیه بدهید.

برای آوردن قسمتی از متن کتاب نتوانستم از متن اصلی قسمت کوتاهی انتخاب کنم چون واقعا خیلی جاها برایم جالب بود برای همین یک قسمت از مقدمه ی کتاب را انتخاب کردم:

«این توفیق را یافته ایم که پای بحث یک اسلام شناس، قرآن شناس، جامعه شناس، غرب شناس و البته یک عالمِ عامل بنشینیم و برایمان از خانواده بگوید؛ از فلسفه و اهمیت ازدواج، از تفاوت نظر اسلام و غرب درباره ی ازدواج، تفاوت های مرد و زن، جایگاه مرد و زن در خانواده و... بحث هایی که همچون دانه های تسبیح کنار هم قرار می گیرند و ارتباط آنها با نخ تسبیح که همان مسئله ی مهم خانواده است، معلوم می شود. در واقع هم به موضوع خانواده پرداخته شده و هم به موضوع زن. نقش زن در خانواده، هم از دیدگاه نقد نظر غرب و هم از دیدگاه طرح نظر اسلام عنوان شده است.
این موضوعات همچون یک رمان محتوایی، خواننده ی محترم را جذب می کند و به دنبال خود می کشاند. موضوع، یک موضوع بسیار ملموس در زندگیست و مخاطبِ آن، فقط زوج های جوان نیستند. هرکس می خواهد خانواده ای تشکیل دهد، یا تشکیل داده و ابتدای راه است، یا سال هاست که زندگی مشترک را شروع کرده و اکنون در فکر زندگی مشترک فرزندان است، می تواند مخاطب باشد.»

        

9

2

sin_alef

sin_alef

1403/12/30

خانواده، ک
          خانواده، کلمه‌ای طیّبه است. کلمه‌ی طیّبه هم خاصیتش این است که وقتی یک جایی به وجود آمد، مرتب از خود برکت و نیکی می‌تراود و به پیرامون خودش نفوذ می‌دهد. کلمه‌ی طیّبه همان چیزهایی است که خدای متعال آن را با همان اساس صحیح بشر اهدا کرده...
جامعه‌ی اسلامی، بدون بهره‌مندی کشور از نهاد خانواده‌ی سالم، سرزنده و با نشاط، اصلاً امکان ندارد پیشرفت کند. بالخصوص در زمینه‌های فرهنگی و البته در زمینه‌های غیرفرهنگی، بدون خانواده‌های خوب، امکان پیشرفت نیست. پس خانواده لازم است، حالا نقض نشود که شما می‌گویید در غرب خانواده نیست؛ پیشرفت هم هست. آنچه که امروز در ویرانی بنیاد خانواده در غرب روز به روز بیشتر دارد. نمودارهایش ظاهر می‌شود، اینها اثرش را خواهد بخشید؛ هیچ عجله‌ای نباید داشت. حوادث جهانی و حوادث تاریخی این‌جور نیست که زود بازده و زوداثر باشد؛ اینها به‌تدریج اثر خواهد گذاشت، کما اینکه تا حالا هم اثر گذاشته. آن روزی که غرب به این پیشرفت‌ها دست پیدا کرد، در آنجا هنوز خانواده سرجای خودش بود؛ حتی مسئله‌ی جنسیت با همان رعایت‌های اخلاقیِ جنسی- البته نه به شکل اسلامی، بلکه به شکل خاص خودش- وجود داشت. اگر کسی با معارف غربی آشنا باشد، هم در اروپا و هم بعداً در آمریکا این را می‌بیند و مشاهده می‌کند. این مسئله رعایت‌های اخلاقیِ دو جنس نسبت به یکدیگر، مسئله‌ی حیا، پرهیز از تهمت، اینها چیزهایی بود که آن روز یک زمینه‌هایی فراهم شد و به اینجا رسید. وضع امروز هم فردای بسیار تلخ و سختی را برای آنها رقم می‌زند،
اینی که می‌بینید غربی‌ها در داخل کشورهای شرقی، کشورهای اسلامی، کشورهای آسیایی، این همه سعی می‌کنند شهوت‌رانی را رواج بدهند، برای چیست این؟ یکی از عللش همین است که می‌خواهند با این کار خانواده‌ها را متلاشی کنند تا فرهنگ اینها را تضعیف کنند تا بتوانند سوار اینها بشوند. چون یک ملتی تا فرهنگش تضعیف نشود، کسی نمی‌تواند او را مهار کند، به دهان او دهنه بزند و سوار او بشود و او را براند. آن چیزی که ملت‌ها را بی‌دفاع می‌کند، دست اجانب اسیر می‌کند، از دست دادن هویت فرهنگی‌ست. این کار هم، با برهم خوردن بنیاد خانواده‌ها در جامعه، آسان می‌شود برای استعمارگرها و دشمن‌ها...


پ.ن: از بین تمامی کتاب هایی که یا موضوع خانواده خوندم، به جرأت می تونم بگم، موجزترینِ در عین حال کامل ترین، منطقی ترین، متناسب فطرت ترین، روشن‌فکرانه ترین و... این کتاب بود.
خدا حفظ کنه رهبر به این عالمی و دانایی و روشنفکری رو...



#کتاب
#خانواده
#مقام_معظم_رهبری
به سبک یک جلسه ی مطول مطوی در محضر #مقام_معظم_رهبری
        

0

          روز تولد امام حسن علیه‌السلام از نمایشگاه قرآن خریدم. درباره این کتاب این‌جا(+) رو بخوانید.
ایده خوبی بود.
زحمت خوبی کشیدند.
صحبت‌های آقا رو جوری تنظیم کردن که انگار یک جلسه سخنرانی است و همین جور آقا داره صحبت میکنه و تموم نمیشه! (جلسه مطول!) هیچ جا هم صحبت‌ها قطع نمیشه حتی با تیتر. از هر دری سخنی شده است! 


یک نکته جالب این کتاب چیزهایی است که تاکنون منتشر نشده است. یعنی در سایت‌ها نیست. 
این‌جا رو مردها نخوانند!
یکی دو قسمت جالب داشت: صفحه ٧٠ و ٧١. از دست ندهید! به نظر می‌رسد با خواندن صفحه ٧٠ باید از آقا گله بکنیم!
در صفحه ٧٠ این کتاب می‌خوانید:
صفحه 70 کتاب خانواده 
«من این حرفی که می‌گویم، خواهش می‌کنم مردها نشنوند؛ چون ممکن است بدشان بیاید! شما خانم‌ها باید این را بدانید، آقایان تا آن آخر هم، مثل یک بچه‌پسر هستند و باید شما اداره‌شان کنید. البته اگر این حرف از زبان ما به گوش مردها برسد، لابد از ما گله خواهند کرد. واقعا خانم‌ها باید این بچه‌پسری را که حالا ریشش هم بعد از پنجاه، شصت سال زندگی سفید شده، اداره کنند.»

چرا بعضی از جملات منسوب به رهبری در سایت رسمی ایشان نیست؟!
        

1