یادداشتهای فاطمه امینی (65) فاطمه امینی 1404/2/30 ارمیا رضا امیرخانی 3.8 140 تصور می کنم که این صرفا قصه ارمیا نبود. این قصه دریایی بود که ماهی های زیادی رو به خودش وابسته کرده بود. این دریا از ارمیا،ارمیا ساخته بود... 0 0 فاطمه امینی 1403/11/2 دین در ترازوی اخلاق ابوالقاسم فنایی 4.1 8 امتیاز کامل برای کتابی که در نوع خودش( روشنفکری دینی) به خوبی و شفاف حرف زد. اما اینکه چنین رویکردی تا چه حدی قابل قبوله خودش بحث دیگه ایی میخواد. "گر جهنم می روی مردانه رو" !! 0 0 فاطمه امینی 1403/9/29 حقیقت عظیم سیدعلی خامنه ای 4.2 18 مثل همیشه زیبا و دوست داشتنی❤️ فکر زیبای انسان های خوش فکر حقیقتا نعمته. 0 0 فاطمه امینی 1403/9/19 بینوایان ویکتور هوگو 4.7 27 این کتاب رو نخوندم. این کتاب حقیقتا کم نظیر رو با صدای آقای ستاری گوش کردم. 《 انسان اگر قصد خوشبختی در جهان را داشته باشد، باید مفهوم وظیفه را درک کند.اگر آن را درک کرد، دیگر به خوشبختی و آرامش نمی رسد! فکر کنید اگر به مفهوم وظیفه پی بردید، توسط وظیفه مجازات می شوید.نه، برعکس! در این حال از وظیفه پاداش می گیرید. چون شما را به دوزخی پر از عذاب می برد که در اعماق آن خدا را در کنار خود می بینید و با خود آشتی می کنید.》 پ.ن: وقتی آدم توسط خودش گرفتار شود، خوب گرفتار شده است. 0 0 فاطمه امینی 1403/8/7 "من" و جز "من" غلامحسین ابراهیمی دینانی 4.9 1 در ارزشمند بودن این کتاب که حرفی نیست و از نام نویسنده بزرگ کتاب مشخصه اما سه نکته: ۱. شاید بهتر باشه این کتاب رو با کتاب صوتی گوش نکنین. ۲. اصرار نداشته باشین پشت هم بخونین. بخش قابل توجه ایی از کتاب به تمرکز زیادی نیاز داره.(باز بستگی به خودتون داره) ۳. و طبیعیه که شاید نیاز باشه چندبار این کتاب خونده بشه تا کاملا فهمیده بشه. 0 1 فاطمه امینی 1403/7/29 پاییز آمد؛ خاطرات فخرالسادات موسوی همسر شهید احمد یوسفی گلستان جعفریان 4.3 91 درباره کی حرف میزنیم؟ تا نخونید متوجه نمیشید که این کتاب چه پدیده ایی هست! پ.ن: خانم موسوی ها الان حالتون خوب هست؟ 0 4 فاطمه امینی 1403/7/22 سه دختر حوا الیف شفق 3.1 21 خیلی خوب داشت پیش می رفت. ولی اواخر مسیر منحرف شد. شایدم نشد! اما درباره مبانی معرفتی و تفکر جاری در کل کتاب مبنی بر اینکه متعصب نباشیم و هرکسی هرفکری کرد درسته و در سطوح بالاتر تخریب واضح دین مداری(هرچند که دین مداری افراطی مد نظر نویسنده بود) خیلی جای حرف داره. شما در مواجهه اول میگین به به. بله هرکسی اعتقاد خودش رو داشته باشه. اما تهش به این میرسه که دین داری چیز بی معنیه و باور به خدا صرفا یه چیز شخصیه. حالا از این حرفا و تحلیل ها بگذریم موضوعی که قالب داستان بود واقعا قشنگ بود. و واقعا قشنگ بود! چنین داستان های فکر برانگیزی واقعا ارزشمندن(جدای از محتوایی که ارائه شد و جای حرف داره. اما اصل مسئله،مسئله زیبایی هست.) و اگر بهتر بهش پرداخته می شد عالی می شد. 0 0 فاطمه امینی 1403/5/30 ایسم های تهی پیتر انگر 5.0 1 نقد بر فلسفه تحلیلی از زبان یک فیلسوفِ فلسفه تحلیلی با یه مقدمه جذاب خواندنی و دوست داشتنی پ.ن: صفحات آخر کتاب کم مونده بود آقای انگر از ملاصدرا نقل قول کنن:) و حقیقتا ترکیب علم النفس صدرایی با نظرات زیر و رو شده آقای انگر چه شود! 0 0 فاطمه امینی 1402/12/11 ترجمه الغارات؛ سال های روایت نشده از حکومت امیرالمومنین (ع) ابراهیم بن محمد ثقفی 4.7 166 اگه مثل من به نظرتون کتابای تاریخی خسته کننده ان، بهتون میگم که خیالتون راحت.چون واقعا نثر کتاب خوب و روان بود و خیلی راحت میتونین بخونین. اما اگه از محتوا می پرسین؟ بهتون میگم که کاش همش دروغ باشه! چون اگه واقعا و واقعا راست باشه، اون موقع است که برای همه ما روشن میشه که این همه مصیبت و بدبختی از زمان آقا تا ائمه بعدی و حتی الان به خاطر چه جور موجوداتی بوده!! بعضی از اصحاب به امیرالمومنین(علیه السلام) گفتند: چقدر صدقه می دهی! بس نیست؟ حضرت فرمودند: به خدا قسم اگر می دانستم که خدا تنها یکی از اعمالم را پذیرفته است، بس می کردم.ولی نمی دانم چیزی از من پذیرفته است یا نه!❤🌱 پ.ن: قسمت ترسناک کتاب؟ این اتفاقا گاهی خیلی شبیه اتفاقات این دوره و زمونه میشه! پ.ن: خوندنش رو عقب نندازین. 0 1 فاطمه امینی 1402/8/21 ترس و لرز سورن کیرکگور 4.1 14 استادی به من توصیه کرد که بخونم و من هم به شما توصیه می کنم بخونید حتی اگه مثل من درک شهسوار ایمان براتون سخت و عجیب باشه. 《این کلمات هراس انگیزند اما به گمان من می توان آن ها را فهمید بی آنکه جرات عمل به آن ها را داشت....》 0 1 فاطمه امینی 1402/8/14 آشنایی با قرآن: تفسیر سوره نور جلد 4 مرتضی مطهری 4.7 4 دوست داشتنی و خوندنی به صد دلیل گفته و نگفته بخشی از جذابیت های این کتاب: پیغمبر اکرم مثَل عجیبی فرمود: انَّما مَثَلُ هذَا الْقَلْبِ کمَثَلِ ریشَةٍ فی فَلاةٍ یقَلِّبُهَا الرِّیحُ ظَهْراً لِبَطْنٍ [1] مثَل دل انسان مثَل پری است در صحرایی که آن پر را به درختی آویخته باشند. اگر پری را که در صحرا به درخت آویخته باشند نگاه کنید، یک لحظه آن را آرام نمیبینید، به این طرف و آن طرف برمیگردد. قلب انسان هم همین طور است، دائماً معرض خاطرات و خیالات و توجهات مختلف است: یک وقت در این موضوع فکر میکند، یک وقت در آن موضوع میاندیشد؛ یک وقت از آن طرف، یک وقت از این طرف؛ یک وقت حب، یک وقت بغض؛ یک وقت ناراحتی، یک وقت راحتی. اصل معنی «قلب» جا به جا شدن است. 0 2 فاطمه امینی 1402/7/20 انسان کامل مرتضی مطهری 4.5 34 بذارین به جای زیبا بود و مثل همیشه عالی بود و... ختم کلام کتاب رو بگم: ۱. اسلام برخلاف مکاتب دیگه تک ارزشی نیست و به دنبال محقق شدن همه ارزش هاست. آزادی به جای خود. خدمت به خلق به جای خود. عبادت هم به جای خود و بقیه هم همینطور ۲. انسان کامل کسی هست که همه ارزش ها در بالاترین حد اعلی به صورت مساوی( نه یکی کم نه یکی زیاد) درونش شکل گرفته باشه. ۳. میخواین بفهمین تعالیم اسلام چقدر می ارزه؟ با مکتب های فکری دیگه مقایسه اش کنین. 3 4 فاطمه امینی 1402/6/6 تفکر نقدی عسکری سلیمانی امیری 2.0 1 برای خوندن این کتاب خیلی ذوق داشتم اما اون چیزی نبود که انتظارش رو داشتم مطالب مفیدی داشت اما نمیشه گفت که تفکر نقدی رو به ما یاد میده. بله. شاید ما رو با تفکر نقدی و نهایتا با چارچوبش آشنا کنه(که تفکر نقدی چیه و محورهای اصلیش چیه) اما نمیتونه به ما تفکر نقدی رو یاد بده. خصوصا درس های آخر کتاب حقیقتا من رو نا امید کرد. چرا که تکرار مکررات مغالطات کتاب های منطقی بود و بس. البته قابل درکه که ما هنوز در کاربردی کردن علوم عقلی خیلی جای کار داریم. پیشنهاد می کنم بخونید. اما بی انتظار. پ.ن: شاید هم هدف نویسنده در همین حد بوده که اگر بوده باشه کتاب ترتمیزی از آب دراومده. 0 0 فاطمه امینی 1402/5/30 پانزده گفتار: دفاع از 13 مسئله نفاق، روابط بین الملل اسلامی، لزوم تعظیم شعائر اسلامی، نهضت آزادی بخش اسلام، اسلام و نیازهای جهان امروز، ... مرتضی مطهری 4.5 3 یه کتاب دوست داشتنی دیگه از شهید مطهری اگه فکر می کنین که حالا کلی وقت هست برای خوندن این کتاب باید بگم که خوندن تنها یه فصل از این کتاب میتونه دید شما رو نسبت به اون موضوع تغییر بده یا پخته کنه. پس هر وقتی که حس کردین که روح تون به یه چیز خوشمزه نیاز داره اما حسش نیست یه کتاب رو بخونین،بیاین سراغ این کتاب و از فهرست یه موضوع رو انتخاب کنین. یکی از پانزده گفتار. 0 3 فاطمه امینی 1402/5/27 منزلت عقل در هندسه معرفت دینی عبدالله جوادی آملی 4.3 5 عنوان واضحه اگر به این مباحث علاقه دارین از دستش ندین. حتی اگه یه بخش هایی از کتاب رو سخت تر درک کنید یا اصلا متوجه نشید(البته اگه پیش زمینه داشته باشین به مشکل بر نمی خورین) اما تجربه فضای کتاب های نویسنده هایی مثل آیه الله جوادی آملی خوبه. پ.ن: از اون کتابایی که بعدا می فهمم باید بهتر می خوندمش پ.ن: مثل همیشه. چهارچوبی. رک و راست و روشن. آیه الله جوادی آملی و بیان و نگاه دقیق شون. 0 4 فاطمه امینی 1402/5/9 خرده عادت ها: راهی آسان و اثبات شده برای ایجاد عادت های خوب و از بین بردن عادت های بد جیمز کلییر 4.2 117 من نه کتاب های روان شناسی میخونم و نه دوستشون دارم اما این کتاب واقعا دوست داشتنی و کاربردی بود مثل کتاب هنر ظریف رهایی از دغدغه ها 0 1 فاطمه امینی 1402/5/9 در سینه ات نهنگی می تپد عرفان نظرآهاری 4.3 11 از خوندن این کتاب و کتاب های دیگه خانوم نظر آهاری پشیمون نمیشین. شیرین. آرامش بخش. عرفانی و رویایی 0 5 فاطمه امینی 1402/5/9 حکمت صدرایی به روایت علامه طباطبایی: مبحث ماهیت جلد 5 عبدالرسول عبودیت 5.0 1 درباره شرح کتاب هایی مثل کتاب نهایه به نظر من هرچقدر که محتوا مهمه قلم هم مهمه. اگر با قلم استاد عبودیت آشنا هستید و انس دارین پس با این کتاب هم میتونین ارتباط بگیرین. البته درباره فلسفه یه قاعده کلی وجود داره که هیچ چیز جای استاد رو نخواهد گرفت. 0 0 فاطمه امینی 1402/5/9 سر بر خاک دهکده: روایت یک نویسنده از راهپیمایی اربعین به همراه چهار محافظش! فائضه حدادی 4.1 48 یه سفرنامه کوتاه و با نمک از سفر اربعین 0 0 فاطمه امینی 1402/5/8 ده گفتار مرتضی مطهری 4.5 14 تکلیف کتاب های شهید مطهری که روشنه اما اگه نخواستین یا وقت نکردین بخونین پیشنهاد می کنم مقاله امر به معروف و نهی از منکر، احیا تفکر اسلامی و رهبری نسل جوان کتاب رو بخونید. 0 4