یادداشتهای فاطمه صفاخواه (11) فاطمه صفاخواه 1404/3/3 من زنده ام: خاطرات دوران اسارت معصومه آباد 4.5 124 به بهانه سوم خرداد: آثار زیادی درباره هشت سال دفاع مقدس چاپ شده که برخی از آنها هیچ چیز قابل دفاعی ندارند. برخی از آنها را در کمال احترام هجویات مینامم. کتابهایی که نه از دفاع بویی برده اند نه از زنانگی. نویسنده هایی که فقط قلم به دست گرفته اند تا بنویسند. اما این یکی از آنها نیست. به زبان و نثر ساده نوشته شده اما در جای جای آن میتوان فهمید دفاع یعنی چه... بخوانید و به قول یکی از دوستانم خلاص شوید از مزخرفاتی که امروز رسانه ها دارند به نام انرژی زنانه بر ما قالب میکنند. کتاب با حس غم و افتخار و غرور و اوجی از زنانگی همراه است. 0 0 فاطمه صفاخواه 1404/2/7 بیست و هشت اشتباه نویسندگان جودی دلتون 3.3 2 کتاب غیر داستانی 🧐 کتاب بیست و هشت اشتباه نویسندگان همانطور که از اسم کتاب پیداست در این کتاب بیست و هشت اشتباه نویسندگان و راه های جبران آن را معرفی میکند. اگر به نویسندگی علاقه دارید یا شغلتان به تولید محتوا مرتبط است حتما میتوانید از این کتاب استفاده کنید. چیزی که باعث شد خودم به شدت جذب کتاب بشم واژه نامه ی انتهایی کتاب است. همانطور که در ترجمه ی کتابهای مختلف دیدید بعضی کلمات به درستی ترجمه نمیشوند. واژه نامه ی انتهایی کتاب میتواند مفهوم جملات را به درستی به خواننده منتقل کند. 0 0 فاطمه صفاخواه 1404/2/7 راهنمای مردن با گیاهان دارویی عطیه عطارزاده 3.4 142 کتاب داستانی 🤓 راهنمای مردن با گیاهان دارویی اشتباه نکنید در این کتاب اثری از داده های علمی نیست. اگر میخواهید با داروی گیاهی دست به اقدامات خطرناک نیز بزنید این راهش نیست. این کتاب روایت گر دختری نابیناست که همراه مادرش به کار ساخت داروهای گیاهی میپردازد. داستان از جمله داستانهای به غایت تلخی است که خوانده ام. من این کتاب را برای روزهای پذیرش و تحمل انتخاب کرده بودم. قسمتهایی از کتاب با نویسنده همراه شدم و همراه جملاتش ذره ذره گریستم. در قسمتهایی از متن هم اگرچه جمله بندی نویسنده را درک میکردم اما هدف او را نمیفهمیدم. به هرحال باید توجه داشت که این کتاب اولین کتاب نویسنده است. با اینکه به شدت طرفدار خواندن آثار برتر جهان و ایران هستم معتقدم خواندن آثار نویسندگان در روزگار حاضر خالی از لطف نیست. چرا که باعث میشود با ادبیات روز با کتاب ارتباط پیدا کنیم. این کتاب راوی حسرت و امیال انسانیست. میتوانست در نگاه دیگری بهتر روایت شود ولی وقتی شروع کنید به خواندن این کتاب دیگر نمیتوانید آن را زمین بگذارید. 0 0 فاطمه صفاخواه 1404/2/4 شیر مغرور و روباه زیرک (اقتباس از مثنوی معنوی) مهناز طاهری 4.0 1 کتاب کودک مناسب گروه سنی الف و ب همه ی ما میدانیم مثنوی مولوی یکی از ارزشمندترین آثار ادبیات ایران است. چه خوب که از همان بچگی کودکانمان را با تفکر به آثار مولانا بزرگ کنیم. اقتباس و نویسندگی این کتاب به زبان شیوا و گویا نوشته شده . از تصویرگری معرکه اش هم که اصلا نگم. 0 0 فاطمه صفاخواه 1404/2/4 دزیره آن ماری سلینکو 4.8 4 کتاب داستانی برای کتاب خوان های حرفه ای😎 رمان دزیره این کتاب بر خلاف کتاب شیاطین کتابی نیست که هر لحظه اش نیاز به تفکر عمیقی داشته باشد. بلکه داستانی عاشقانه است که در لابه لای تاریخ بازگو میشود. این که چرا دردسته ی کتابهایی قرار گرفته که اسمش را گذاشته ام حرفه ای خوان ها به خاطر توصیفات زیاد و سبک کلاسیک آن است. اگر فیلم ها و کتاب های کلاسیک را دوست دارید شک نکنید که عاشق این کتاب خواهید شد. این کتاب قسمتی از تاریخ فرانسه را روایت میکند. حتما اسم ناپلئون بناپارت به گوشتان خرده است. اوژنی دزیره که در کتاب میخوانید چرا بعدا اسم دزیره را برای خودش برگزید اولین معشوقه ی ناپلئون بناپارت است که سرنوشتی عجیب و البته شیرین را تجربه میکند. شما در این کتاب علاوه بر تاریخ فرانسه با بسیاری از آداب و رسوم و سنتهای کشور فرانسه آشنا میشوید. حتی میتوانید لباس های دزیره را تصور کنید و از چین های آن لذت ببرید. من توصیه میکنم حتی اگر کتاب خواندن را تازه شروع کرده اید این کتاب را در اولویتهای خواندن قرار دهید چون کتاب با ترجمه ی آقای ایرج پزشک زاد و یا چاپ نشر افق بسیار روان و گویاست. امیدوارم از خواندنش لذت ببرید🎀 0 4 فاطمه صفاخواه 1404/2/4 دوقلوها ژاکلین ویلسون 4.4 4 کتاب کودک و نوجوان این هفته👶🧒👼 رمان دو قلو ها رمان دوقلوها از شیرین ترین رمان هاییه که برای کودکان نوشته شده. این کتاب مناسب گروه سنی ب و ج و د نوشته شده ولی حتی من به تازگی اون رو خوندم و به اندازه کودکیهام ازش لذت بردم. داستان درباره ی ماجرای دوقلوهاییه که با تفاوت های شخصیتشون جذاب و دلنشین میشن. در قسمتی از کتاب میخونیم: ما دوقلوییم، اما من کجا و او کجا؟ من از گارنت بیست دقیقه بزرگترم. هم بزرگترم و هم پرخورتر. هم شیرینی دوست دارم، هم چیزهای شور. اگر یک پاکت چیپس دستم برسد، تا آخرین دانهاش را نخورم، خیالم راحت نمیشود. تازه بعدش هم میروم سراغ چیپسهای گارنت! 0 0 فاطمه صفاخواه 1404/2/4 آشنایی با هنر پرسشگری سقراطی براساس مفاهیم و ابزارهای تفکر انتقادی لیندا الدر 3.9 3 کتاب غیر داستانی 🧐 آشنایی با هنر پرسشگری سقراطی این کتاب راهنمای مختصریست از پرسشگری سقراطی. که بهتر است همراه دو کتاب آشنایی با پرسشگری و تفکر انتقادی خوانده شود. در این کتاب یاد میگیریم که پرسش های ذهن ما جهت تفکرمان را نشان میدهد. سقراط مبدع این روش بوده است که با پرسش های متنوع فرد را به هدف میرساند. برخی پرسش ها ساده و برخی پرسش ها پیچیده اند. راه برخورد با هر پرسش میتواند متفاوت باشد. روش پرسشگری سقراطی روشی است که شما فرد را به هدفی خاص هدایت میکنید. ممکن است از این روش در آموزش، پژوهش و یا اتاق درمان استفاده شود. این روش به شما کمک میکند تا مساله ی اصلی را خوب درک کنید و به سازماندهی اطلاعات شما نیز کمک میکند. ممکن است شما از یک پرسش اطلاعات فراوانی از یک موضوع داشته باشید اما به جهت آشفتگی ذهنی نتوانید درست آن را بیان کنید. همچنین روش پرسشگری سقراطی برای محاسبه ی خود و ارزیابی خود مورد استفاده قرار میگیرد. این روش فقط یکی از روشهایی است که میتوان برای مواجهه با مسائل از آن بهره گرفت. 0 1 فاطمه صفاخواه 1404/2/4 حاج آخوند سیدعطاء الله مهاجرانی 3.9 39 تقارن نوروز امسال با ماه مبارک رمضان رو به فال نیک گرفتم و یکی از متفاوت ترین کتابهایی که خوندم رو بهتون معرفی میکنم. کتاب حاج آخوند حکایت و روایتی شیرین از روحانی روستای مارون. در این کتاب به واقع میتوان شخصیتی را یافت که هم روحانی است، هم رفیق است هم مربی است...وقتی داستان های حاج آخوند را میخوانی تصور میکنی داری در صفا و صمیمیت آن روزها سیر میکنی. در ایام ماه مبارک رمضان خواندنش بدجوری به دل میچسبد. با خدا رفیق باشیم... قسمتی از کتاب را با هم میخوانیم: خاک سبک است. با نسیمی به هوا میرود. ریشه ها در جانش فرو میروند. باران را مزه مزه میکند و مینوشد. بعد چشمه ها از دلش میجوشد. دل آدم باید مثل خاک باشد، نرم نرم! تا از آدم گل بروید. این زردی ها و سرخی ها میروند حال دلت آقای مدیر چه طور است؟ اصل حالت خوب است؟ همان اصل اصلش؟ 0 0 فاطمه صفاخواه 1404/2/4 برادران کارامازوف جلد 1 فیودور داستایفسکی 4.4 91 کتابی برای حرفه ای خوان ها😎 خواندن کتاب برادران کارامازوف چیزی فراتر از دیگر رمان ها بود. این کتاب جدال عمیقی است بین شک و ایمان. داستایوفسکی در این کتاب شخصیتهایی خلق کرده است که اگرچه خوب اما فرشته خو نیستند. اگرچه بد اما درون خود مبتنی به اصولی خاص. اگرچه گناه میکنند به توبه روی آورند، و اگرچه توبه میکنند باز لذت گناه آنهارا به سوی خود میکشاند. ایوان، آلیوشا، متیا اگرچه گاهی خدا را انکار میکنند اما گه گاه با تمام وجود به او ایمان می آورند. جلد دوم کتاب با قضاوتی سنگین شروع میشود و با همین قضاوت پیش میرود. قضاوت ها من را میبرد درست آنجا که مقصر نیستی و کائنات تو را مقصر جلوه میدهد و درست آنجا که تو تقصیر کاری و بی گناه جلوه میکنی. 0 0 فاطمه صفاخواه 1404/2/4 ته کلاس، ردیف آخر، صندلی آخر لوئیس ساکر 4.2 117 کتاب کودک و نوجوان: برادلی چاکرز» مزخرفترین بچه مدرسه بود، یک هیولای تمام عیار. هیچ چیز به اندازه تنبیه شدن او، بچههای دیگر را خوشحال نمیکرد. او در کلاس «خانم ایبل» در ته کلاس، ردیف آخر، صندلی آخر مینشست، چون دیگر عقبتر از آنجا جایی برای نشستن او نبود؛ تا اینکه «کارلا» به مدرسه آنها آمد ... و برادلی تبدیل به دوست داشتنیترین پسر مدرسه شد. لوییس سکر در این کتاب به بررسی شخصیت پسری میپردازد که در نحوه ی ارتباط گیری با همسالان، معلم و مدرسه دچار مشکل است. و رابطه ی او و معلم خلاقش را نشان میدهد. خواندن این کتاب را به تمام کسانی که به نوعی با نوجوان در ارتباط هستند و خود نواجوانان توصیه میکنم. 0 1 فاطمه صفاخواه 1404/2/2 غزلواره ها ویلیام شکسپیر 4.3 3 غزلواره های شکسپیر را در روزهای سخت و طاقت فرسای بیماری خواندم. گاه روزهای زیادی بسته میماند و خاک میگرفت. گاه پیش میرفت. گاه با خواندن کلمه ای خواب بر چشمانم غلبه میکرد. شکسپیر در این کتاب شیوه ای از شعر را انتخاب کرده که در زبان فارسی رایج نیست. سونات به اشتباه غزل تلقی میشود حال اینکه نه قالب غزل را دارد نه مفهمومی از آن. سونات های شکسپیر عمیق مفهومی و عاشقانه اند. در شعرهای شکسپیر زمان موجودی بیرحم است که زیبایی را از خیلی زود از عاشق و معشوق میگیرند. من تا به حال در هیچ شعر فارسی زمان را انقدر بیرحم ندیده بودم. مقدمه کتاب که مربوط به مترجم آن است درباره عهد الیزابت نوشته است(روزی درباره کتاب ملکه الیزابت خواهم نوشت). و لازم است بدانید که انگلستان در آن زمان خیلی بیشتر از آنچه در زبان فارسی مفهوم مردسالاری در اشعار را داریم در لغتهای او میبینیم. در این میان اعتقاد شکسپیر به سنتها و آیینهای مذهبی و تلویح به عهد عتیق واقعا جالب بود. این کتاب را که میخواندم بیش از غرق شدن در مضامین غزلواره ها جذب تاریخ انگلستان میشدم. بخوانید... لذت ببرید... و شعرهای فارسی را بیشتر دوست بدارید... یادم رفت که بگویم به نظرم عاشق در شعرهای فارسی خیلی جسورتر است مثلا آنجایی که وحشی میگوید ما اسیر غم و اصلا غم ما نیست تو را... عاشق در زبان شکسپیر موجودی است که دائم درحال مدح و ثنای معشوق است دریغ از خرده شکایتی:) 0 0