یادداشت انجمن اسلامی دانشجویان (دفتر تحکیم وحدت) دانشگاه نوشیروانی بابل
🔹 «اسلام و نیازهای زمان»اثر گرانقدر مرتضی مطهری، همچون مشعلی فروزان در تاریکیهای جهل و نادانی، به بررسی پرسشهای بنیادینی میپردازد که از دیرباز روح انسانها را به جستجوی حقیقت و عدالت واداشته است. آیا اسلام میتواند بهعنوان پرچمدار هدایت، پاسخگوی نیازهای نوین بشر باشد؟ چگونه میتوان اصول نورانی اسلامی را با چالشهای معاصر پیوند زد تا در این میدان نبرد فرهنگی، پیروزی از آن حق باشد؟ 🔹 مطهری در این اثر، ما را به تفکر و تعمق در آیات نورانی قرآن دعوت میکند. او با استناد به آیه إِنَّ اللّهَ لَا يُغَيِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى يُغَيِّرُوا مَا بِأَنفُسِهِمْ (رعد: 11) بر این حقیقت تأکید میکند که تغییر و تحول در زندگی ما، نیازمند درک عمیق از آموزههای اسلامی است. دین، تنها به مناسک و عبادات محدود نمیشود؛ بلکه باید در دل و جان ما همچون نغمهای جاودانه طنینانداز باشد. 📌 بخشی از کتاب: 🔸 مطهری مینویسد: «اسلام در هر زمان و مکانی قابلیت تفسیر و تجدید نظر دارد. اگر به عمق آموزههای اسلامی توجه کنیم، خواهیم دید که این دین، سلاحی برنده در برابر تمام چالشهای انسانی است.» 🔸 او با ارجاع به آیه يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللّهَ وَقُولُوا قَوْلًا سَدِيدًا (احزاب: 70) به ما یادآوری میکند که در این میدان نبرد، باید صداقت و تقوا را سرلوحه زندگی خود قرار دهیم و بهعنوان سربازان دین، به نیازهای زمان خود پاسخ دهیم. 🔸 مطهری همچنین با نگاهی حماسی تأکید میکند که «اسلام باید در زندگی روزمره ما جاری باشد و ما باید بهعنوان نمایندگان این دین الهی، در پی تحقق عدالت و حقیقت باشیم. بیایید با هم عزم خود را جزم کنیم و در این مسیر پرچم اسلام را برافراشته نگه داریم.» 🔶در پایان، شهید مطهری با شجاعت و بصیرت خود ما را فرا میخواند که در این برهه حساس تاریخ، با ایمان و ارادهای راسخ، پرچم اسلام را در دنیای معاصر برافرازیم. او به ما یادآوری میکند که آینده از آنِ ماست و با هم میتوانیم دنیایی سرشار از عدالت و حقیقت بسازیم. ✍🏼 امیرمهدی سلیمانی 📖 اسلام و مقتضیات زمان، شهید مطهری