یادداشت محدثه حسنی

یک، دو، سه. سیزده دونه های مدل بافتنیمو میشمرم و داستان گرکدن رو گوش میدم ، گوش میدم و میرم جلو بعضی شخصیتها و دیالوگها منو میخندونن،  داستان جنبه ی طنزم داره. بیشتر گوش میدم پنجاه درصد رو هم رد کردم به خودم میام و میبینم واقعا دارم اذیت میشم انگار نمیفهممش این همه بحث چرت و دیالوگ بی معنی که چی؟ حوصلمو سر بردن.
با بچه ها راجع بهش حرف میزنم شاید من اشتباه میکنم آقای خطیب میگن ژانر کتاب ابزورده، وااای پس همینه هیچوقت نتونستم با این ژانر ارتباط بگیرم. اما کتابو نمیذارم کنار و بقیشم گوش میدم میخوام هرطور شده تمومش کنم.
من موقع کتاب خوندن دنبال مفهومم، دنبال یاد گرفتن، تاثیر پذیرفتن، درک شدن و درک کردن ، این مدل کتابها اینا رو به من نمیدن.
ظرف میشورم و بقیه ی نمایشنامه رو گوش میدم، حالا خوبه صوتیه 🥴
یادداشت خانم فلاح رو میخونم تا کتاب رو بهتر بفهمم. خدایی یادداشت کامل و مفیدیه ولی منو در دوست نداشتن کتاب مصمم تر میکنه. اما باید تمومش کنم.
نمایشنامه ی کرگدن در موررد آدمهاست نمیدونم بگم آدمهایی که از وظایف انسان بودن خسته میشن و نیاز به استراحت دارن  و در نتیجه کرگدن میشن یا آدمهایی که در اثر ارتباط با هم دیگه تاثیر گرفتن از همدیگه  شبیه هم میشن و این شباهت در کرگدن شدنشون نمود پیدا میکندو این مفهوم رو یک انسان در این بین به ما میرسونه، برانژه که میخواد انسان بمونه نمیخواد مثل بقیه باشه و این تمایل به تفاوت و مسر بودن بر انسان بودن رو  تو بحثهای پی در پیش با شخصیتهای نمایشنامه و ترغیبشون به مقابله با کرگدن شدن میشه دید.

چه ژانر باکلاسی،ابزورد

🫠🫠

با این حال تا آخرشو شنیدم 🫠🫠🫠

دوست داشتم در این مورد یه چیز کلی بگم.
ادبیات مدرن به طور کل (و خصوصا مکاتبی که در این دوره شکل گرفته؛ مثل ابزوردیسم) چیزی به ما «نمی‌گه»، هیچ مفهومی رو به مخاطب تقدیم یا حقنه نمی‌کنه. وضعیت رو اونجور که می‌فهمه یا حس می‌کنه «نشون می‌ده». و حالا برداشتن و گرفتنِ مفهوم یا تاثیر به عهده‌ی مخاطبه. به‌نظر من در بطنش احترام بیشتری برای مخاطب قائله. می‌گه من وضعیت رو اینجوری می‌بینم (که نشونت دادم) تو چی فکر می‌کنی؟!

دقیقا ، منم تو یادداشتم همینو گفتم‌چون این مدل آثار اون مفهومی که دنبالشم  اون تاثیری که میخوام رو بهم نمیده ، برای همین نمیتونم باهاشون ارتباط بگیرم

خب پس احتمالا اگر این مدت سراغ ادبیات کلاسیک برید رضایتمندی بیشتری داشته باشین.
حالا هروقتی حین خوانش کلاسیک‌ها اگه این جمله رو خطاب به نویسنده گفتین که «بسه دیگه، فهمیدم 😁» (یعنی از حرف زدن نویسنده خسته شدین) احتمالا جاییه که باید رفت سراغ ادبیات مدرن.
@m.h8489

نه اتفاقا ادبیات کلاسیکو دوست دارم