یادداشت آگاتاهد.

اگه دنبال
        اگه دنبال یه شاهکار فانتزی هستید، این مجموعه گزینه‌ی فوق‌العاده‌ای هست.

توجه: این یادداشت برای کل مجموعه مه‌زاده‌.

🟢نکات مثبت
_دنیاسازی بدون کلیشه، جدید، و بدون نقص. کوچکترین سوتی یا عیبی توی دنیای مه‌زاد وجود نداره و من واقعا با این قضیه کیف کردم. البته اوایل ممکنه براتون یکم پیچیده باشه، ولی سندرسون به بهترین نحو گره‌های ذهنتون رو کم کم باز میکنه و سوالی بی‌جواب نمیمونه‌. تاااا آخرین دقیقه یه‌چیز جدید تو این دنیا رو میکنه تا بلاخره یجایی تشنج کنید.

_شخصیت پردازی واقعا خوب بود. اگه شما هم بخاطر شخصیت پردازی بعضی کتاب‌های ترند سرتون رو به دیوار کوبیدید، باید بگم تو مه‌زاد همچین خبری نیست. رشد شخصیت‌ها واقعا بینظیر بود. خودتون هم متوجه نمیشین و این اتفاق خیلی آروم میوفتاد، یهو تو جلد آخر به خودتون میاین و می‌بینین چقدر شخصیت‌ها فرق کردن و شما متوجه نشدین!

_معماها و پلات توییست های خفن در جلدهای یک و سه‌.‌ جلد دوم هیجان بیشتری داشت ولی معماهای خفن‌تر میمونه برای جلد سوم. این قضیه باعث میشه نتونید مجموعه رو نصفه ول کنید و اینکه هرچی جلوتر میرید بهتر میشه امیدوار کننده‌ست. (خطر جیغ زدن در جلد سوم در کمین است)

_قلم زیبا و روان، توصیفات به اندازه، روند داستان بدون کلیشه و..😂 (شاید بگید زیادی دارم تعریف می‌کنم ولی من کتابای ضعیف رو خیلی کوبیدم، پس باید حق قوی‌ها هم ادا شه)

_موضوعات اخلاقی که بهشون پرداخته بود زیبایی اثر رو دو چندان می‌کرد. آقا چی بگم دیگه؟ برید بخونید.

_خیلیا به من گفتن ترجمه آذرباد خوب نیست و حتما از هوپا بگیر. خب طبیعتا من گوش ندادم چون جلد آذرباد خیلی قشنگتره. و باید بگم یعنی چی به این ترجمه میگید بد! ترجمه خیلیم عالی بود.

_امشب کلی با خودم سر و کله زدم که ببینم پایان مجموعه رو جزو نکات منفی بزارم یا مثبت، و خب آخرش به این نتیجه رسیدم نباید صرفا بر اساس اونجوری که حدس میزدم_دوست داشتم تموم شه. نخندید ولی واقعا سخته همچین چیزی رو قبول کنم. در واقع بنظرم خوب جمعش کرد هرچند فصل آخر واقعا غیرمنتظره بود..

🔴نکات منفی
_پلات توییست‌های ضعیف‌تر در جلد دوم. در کمال تاسف چندتا رو حدس زدم، گرچه این نقص رو هیجان این جلد جبران می‌کرد.

_جلد اول تا دویست صفحه‌ی آخر، هیجان خاصی نداشت. البته دنیا‌ی مه‌زاد انقدر پیچیده و خفن بود که به همچین شروعی برای توضیحات احتیاج داشت‌. در واقع جلد اول ضعیف‌ترین جلد این مجموعه بود.

_موضوعات مذهبی و خداشناسی که تو این کتاب بهشون پرداختیم از نظر اسلام کفر محسوب میشه، نمیشه گفت این قضیه جنبه مثبته یا منفی ولی خواستم بگم اگه خودتون توی خداشناسی و اینجور چیزا تکلیفتون با خودتون مشخص نشده شاید بهتر باشه فعلا نیاین سراغ این مجموعه، چون سوالات و شبهه‌های بیشتری براتون پیش میاد.

_توصیفات کم برای صحنه مرگ شخصیت‌ها!😭🤣 برادر گرامی، من دارم کتاب رو برای اون شخصیت میخونم. حالا که می‌خوای بکشیش حداقل بگو کی کشت، چجوری مرد، چه اتفاقی براش افتاد. یعنی چی که میگی دنیا براش سیاه شد بعد یهو می‌فهمیم عع یارو مرد؟🥰 چرا اینجوری آدم می‌کشی؟ یکم ترحم داشته باش مگه گوسفنده‌.

_دارم تمام تلاشم رو برای اسپویل نکردن میکنم، ولی خداوکیلی اون بدبختی که خلقش کردی ارزش اینو نداشت که یه جمله پایان بنویسی براش؟ الان که زنده موند چی شد آخر و عاقبتش؟😄 (وی اصلا حرص نمیخورد)

امتیاز پنج برای کل این مجموعه‌ و جلد سومه. امتیاز جلد دوم ۴.۵، و امتیاز جلد اول ۴.

خداحافظ وین، الند، و گروه شورشی‌ها! دلم براتون تنگ میشه و در آینده دوباره پیشتون برمیگردم. گرچه هیچوقت دوباره خوندنش مثل بار اول نمیشه..

بخونید دوستان، دیگه نمیدونم چی بگم بخونید لطفا🙏🏽.

بله بله حتما می خونیم😅
واقعا با این تعریف ها نمیشه این گذشت.

خب خداروشکر😂😔

جدی کفر محسوب میشه😐😂😂 وای

ببین خیلی غصه نخور، ادامه داره هنوز🥲🥹 خدا میدونه وقتی جلد چهار رو‌موندم چه ذووووووووقی کردم

من جلد چهار هم خریدم، واقعا امیدوار بودم سیصدسال عمر کنن شخصیتا بعد اینکه دیدم نیستن روان پریش شدم🥰

منم اصلا اولش واسه همین کلی طول کشید برم سراغ عصر دوم، چون می‌دونستم قبلی‌ها دیگه نیستن :((

ولی خب واقعا این عصر دوم خیلی عالیه، شخصیت‌هاش هم جدا دوست‌داشتنی‌ان

حتما میرم سراغش، ولی خب بازم هیچی سه جلد اول نمیشه برام🫠
@szm_books

هشدار افشا

منظور از اون بدبخت کلسیره؟ عزیزم صبر کن فکر می‌کنی کار سندرسون با این یه مجموعه تموم شده؟ اووووه داره با شونصد جلد دنیای کازمر رو ادامه می‌ده و بهتون می‌گم که اگه کتابای دیگه رو بخونید از این بشر (جناب کل که خودم ازش خوشم نمیاد)، زیاد می‌شنوید :)

به اون که خیلی پرداخت، منظورم برادرشه
اصلا نفهمیدم چی شد سرنوشت بدبخت😂

آها خب اونم صبر کن عزیزم با اونم خیلی کار داره 😉

جججججدیییی وای امید به زندگیم بیشتر شد ممنون گفتید 😭😭
@szm_books

بعد خیلی برام جالبه من تا قبل اینکه مرورای اینجا رو بخونم اصلا حس نمی‌کردم صحنه‌های مرگ سندرسون یه چیزی کم داره، اینجا تازه دیدم آدمای زیادی اشاره کردن بهش 😅

چه عجیییب
شاید چون زیاد خوندید این مدل کتاب عادت کردید.. من با رمان‌های کلاسیک شروع کردم کتابخوانی رو توقع یکم رحم داشتم😂😂

بیین خیلی کارش تو‌ مرگ بده🗿 مگه داری خیار خرد میکنی مرد. تق و او‌ مرد.

بعد برای خودم اون بخش‌های مذهبیش نکته مثبت محسوب می‌شه، هر چند که می‌دونم برای بعضی‌ها اذیت‌کننده‌ست و بله قطعا تا حد خوبی کفرآمیزه 😄 ولی خب برای من همیشه این تیکه‌ها تفکربرانگیز بوده، و از پیدا کردن شباهت و تفاوت‌هاش با اعتقادات خودم خوشم می‌اومد :)
اینم البته نباید فراموش کنیم که سندرسون مسیحیه و خیلی از این نکات تو دین مسیحیت کفر نیست و اصل اعتقاده 😄

وای دقیقا منم همینم
اره منظورم اسلام بود ممنون گفتید