بریده‌های کتاب سلام

1403/10/28

بریدۀ کتاب

خرچنگ ها به طور غریزی یک دیگر را به سمت پایین می کشند. اگر یک خرچنگ را در ظرفی کم عمق بگذارید ، به راحتی می تواند از دیواره ی آن بالا بیاید. اما اگر یک خرچنگ دیگر در کنار آن باشد ، آن خرچنگ پایینی چنگ های خود را دراز می کند و خرچنگ دیگر را قبل از اینکه به لبه برسد به پایین می کشد. به همین دلیل اگر یک ظرف را از خرچنگ پر کنید ، هیچ کدام از آنها با وجود تلاشهای بسیار نمی تواند فرار کند. زیرا هر یک از آنها به جای اینکه در بالا رفتن به دیگری کمک کند ، عکس این عمل را انجام می دهد.متاسفانه همین رفتار میان انسان ها به طور گسترده رواج دارد و چه بسا جزئی از شخصیت و ماهیت انسان ها شده است. یعنی ما انسانها به هر کسی که از سطح ما بالاتر برود ، حسادت می کنیم و تلاش می کنیم با استفاده از روش انتقاد و نیز صدور حکم ناعادلانه در حق او ، منزلت وی را از نظر معنوی تنزل دهیم. به جای اینکه به فرزندان کمک کنیم بیشتر رشد کنند و شکوفا شوند چنان رفتار می کنیم گویی وظیفه ما این است که آنان را در سطح معینی نگه داریم که اغلب همان سطحی است که خودمان به آن رسیده ایم.

1403/10/26

بریدۀ کتاب

همه پدران و مادران فرزندان خود را بدون قید و شرط دوست دارند؛ اما مشکل اساسی که این اعتماد را مختل می‌کند این است که فرزندان این واقعیت را نمی‌دانند. اگر از کودکان بپرسید پدر و مادرتان چه زمانی شما را دوست دارند فهرستی از کارهای کم و بیش ناممکن را می‌آورند که باید انجام دهند تا پدر و مادرشان آنان را دوست داشته باشند کودکان اغلب به آنچه در ذهن دارند گرایش پیدا می‌کنند. اگر کودکی خیال کند که مادرش تنها و تنها در صورتی او را دوست خواهد داشت که همیشه سرآمد باشد، در همه کارها از مادرش پیروی کند ،غذایی را بخورد که مادرش دوست دارد، از دست زدن به بسیاری از کارهایی که برای او خوشایند است دوری کند ،یا ساعات طولانی درس بخواند ،اگر چنین تصوری بر ذهن او حاکم باشد احساس سرخوردگی می‌کند و از اینکه بتواند دل مادرش را به دست آورد ناامید می‌شود. در این هنگام است که اعتماد به مادرش را ز دست می‌دهد. زمانی فرزندت را بدون قید و شرط دوست داری که از او بپرسی :«من چه زمانی تو را دوست دارم ؟»و او در جواب بگوید:« همیشه هر کاری هم انجام دهم باز هم تو مرا دوست داری »و اگر از او بپرسی:« چرا من تو را دوست دارم ؟»در جواب بگوید:« چون من فرزند تو هستم.»