معرفی کتاب دختران آفتاب اثر محمدرضا رضایتمند

دختران آفتاب

دختران آفتاب

4.0
81 نفر |
24 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

14

خوانده‌ام

219

خواهم خواند

40

شابک
9643760499
تعداد صفحات
532
تاریخ انتشار
1400/5/3

توضیحات

این توضیحات مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

        دختران آفتاب اگرچه داستان است، در واقع تحقیقی روان شناختی و جامعه شناختی و فرهنگی و دینی دربارۀ زنان است. دختران آفتاب خواسته است که زن و منزلت و شخصیت و هویت او را بشناساند؛ به خودش، به مَردَش، به جامعه اش، و به تاریخ گذشته و سرنوشت آینده اش؛ همان گونه که هست و همان گونه که باید باشد. و همین گونه است که او را از طفیلی مرد بودن می رهاند و نشان می دهد که در عین زن بودن هیچ از مراتب و کمالات انسانی کم ندارد. همسفران دختران آفتاب به سرمنزل تفکری می رسند که انسان را می بیند و اعتبار می بخشد؛ خواه زن باشد خواه مرد. سرمنزل مقصود دختران آفتاب دامان پرمهرومحبت مادری است که سرچشمۀ همۀ نیکی هاست. مادری که فاطمۀ خوبی هاست و زهرۀ روشنایی ها. این کتاب از معدود داستان هایی است که بیش از یک نویسنده دارد و سبب آن هم چند جنبه ای بودن محتوای آن است.

      

لیست‌های مرتبط به دختران آفتاب

نمایش همه
آن بیست و سه نفرپنجره های تشنه: روزنوشت های انتقال ضریح امام حسین (ع) از قم به کربلاگلستان یازدهم (خاطرات زهرا پناهی روا، همسر سردار شهید علی چیت سازیان)

تقریظ رهبری

61 کتاب

تقریظ به معنی ستودن مکتوب، مطلبی است که در تجمید کتاب یا نوشته‌ای می‌نویسند. صفحه تقریظ یا اپیگرام، صفحه و درآمدی ستایش‌آمیز است که بر یک اثر همراه با تأیید و ستایش نویسنده، و نیز معرفی کتاب می‌نویسند و معمولاً در صفحات آغازین کتاب قرار می‌گیرد. تقریظ اغلب شامل بیانیه و مطالبی است مختصر، جالب، به یاد ماندنی و گاهی اوقات تعجب‌آور یا آمیخته به طنز با استفاده از کلمات قصار و امثال و حکم. این سنت ادبی بیش از دو هزار سال قدمت دارد. اما در ایران پس از انقلاب اسلامی از سوی مقام معظم رهبری این سنت از اواخر دهه 60 و ابتدای دهه 70 آغاز می‌شود. حدود 30 سال است که رهبری به عنوان یک مقام والای کشور، فرهنگ و ادبیات را دغدغه خود می‌دانند و توجه ویژه‌ای به کتاب و کتاب‌خوانی دارند. ایشان از هر راهی در تلاش هستند تا فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی به‌خصوص آثار مربوط به انقلاب و دفاع مقدس را گسترش دهند. مقام معظم رهبری پیش از انقلاب به عنوان یکی از چهره‌های فرهنگی علاقه‌مند به حوزه شعر و ادبیات در میان ادبا و فعالان این حوزه شناخته شده بودند. این روحیه هم‌اینک نیز در ایشان دیده می‌شود. روحیه‌ای که سبب می‌شود تا ایشان هر سال به بازدید از نمایشگاه کتاب بیایند و یا نکاتی را در خصوص آثار متعدد بیان کنند. آنچه این روزها از تقریظات ایشان بر آثار متعدد به چاپ می‌رسد، نشان‌دهنده همین روحیه است

20

یادداشت‌ها

         درسته که بحث حقوق زنان در کتاب مطرح میشه ولی کلا این مدل  رساندن مستقیم محتوا ، که یک شخصیت را عاقل و نورانی و همه چیز تمام بذاریم وسط و همه ی شخصیت های دیگر هم به دورش اصلا مورد پسندم نیست . آخرش که دختر عاقل و بالغ داستان شهید شد که واقعا به نظرم  اصلا پایان مناسبی نبود . نمیشه آدما با هم درباره ی یه موضوع روز جامعه حرف بزنن و هیچکس دراماتیک نمیره؟! و ضمن اینکه مسائلی مثل حقوق زنان و حجاب به نظرم انقدر راحت حل نمیشن و حتی مذهبی ترین آدم ها هم همچنان سوالاتی بی جوابی دارند درباره ی این موضوعات و به نظرم اشکالی نداره اگر قبول کنیم که اسلام برای همه چیز پاسخ داره ولی یه جاهایی ما هنوز پاسخ قطعی رو نمیدونیم. به نظرم کتابی نبود که آدما رو به فکر واداره صرفا سعی داشت یه سری استدلالات رو در قالب رمان به زور جا بده . 
      

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

0