بریدههای کتاب زیستن در روزگار سخت محمد مهدی وزیری 1404/3/14 زیستن در روزگار سخت پما چودرون 3.8 1 صفحۀ 138 سه روش سنتی برای ارتباط مستقیم با شرایط دشوار به عنوان مسیر بیداری و شادی وجود دارد. نخستین روش را پرهیز از ستیز مینامیم؛ دومین روش، استفاده از زهر به عنوان داروست؛ و سومی، دیدن هر چیزی است که به صورت خِرَدِ روشن شده ظهور میکند. اینها سه تکنیک برای مواجهه با آشفتگی، مشکلات و وقایع ناخواسته در زندگی روزمره ما هستند. 0 3 محمد مهدی وزیری 1404/3/15 زیستن در روزگار سخت پما چودرون 3.8 1 صفحۀ 144 این فکر که در آینده زمان زیادی برای انجام کارها داریم بزرگترین افسانه، بزرگترین گرفتاری و بزرگترین زهر است. این امر، همراه با میل مستمر و عمیقمان به کوشش در جهت خلاصی از آنچه انجام میدهیم، ادراک و اندیشهمان را تیر و تار میکند. اگر میدانستیم امشب قرار است کور شویم، با اشتیاقی حقیقی به تماشای هر تیغه علف، هر ذره غبار، هر رنگین کمان، هر قطره باران، و به طور کلی هر چیزی مینشستیم. اگر میدانستیم فردا کر میشویم، هر صدایی را به خاطر میسپردیم. تعالیم واجرایانا هراسی در دل ما میافکنند تا بیدار شویم و ببینیم چه زمان اندکی در اختیار داریم و چقدر تولد انسان گرانبهاست. 0 2 محمد مهدی وزیری 1404/3/11 زیستن در روزگار سخت پما چودرون 3.8 1 صفحۀ 134 ما عادت داریم از ناراحتی و رنج بگریزیم، و خیلی قابل پیشبینی هستیم. اگر چیزی را دوست نداشته باشیم، به دیگران حمله ور میشویم یا خودمان را آزار میدهیم. میخواهیم امنیت و قطعیت داشته باشیم، حال آنکه زیر پایمان هیچ زمینی برای ایستادن نداریم. دفعه بعد که زمینی برای ایستادن نداشتی، آن را مانع در نظر نگیر. آن را نشانه اقبالِ بلند بدان. ما هیچ جایی برای ایستادن نداریم و این در عین حال میتواند ما را نرم و ملایم کند و الهام بخش ما باشد. میتوانیم این را بیازماییم که با درست و نادرست به این سو و آن سو پرت نشویم و یاد بگیریم در عین بیزمینی آرام و ریلکس باشیم. 0 1 محمد مهدی وزیری 7 روز پیش زیستن در روزگار سخت پما چودرون 3.8 1 صفحۀ 157 بدون پرورش دوستی نامحدود با خود، در مسیر پیشرفت نمیکنیم. انجام مراقبه و شنیدن تعالیم، به ما کمک میکند به یاد داشته باشیم که درگیر توسعهی مهربانی هستیم. 2 2 محمد مهدی وزیری 1404/3/9 زیستن در روزگار سخت پما چودرون 3.8 1 صفحۀ 129 توصیهای که دونخوان به کارلوس کاستاندا کرد این بود که هر کاری را طوری انجام بده که انگار تنها چیزی در دنیا است که اهمیت دارد در حالی که در تمام این مدت میدانی که آن کار هیچ اهمیتی ندارد 0 1